Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Πανακότα !!!

Η πανακότα είναι από τα πιό  κλασικά γλυκά .
Με αυτή την τόσο απλή και εύκολη  συνταγή  θα αρχίσετε να φτιάχνετε αυτό το υπέροχο γλυκάκι πιο συχνά από όσο νομίζετε !!!

Υλικά
400 γραμ.φρέσκο γάλα
7 φύλλα ζελατίνης
600 γραμ.κρέμα γάλακτος
1/3  κούπας τσαγιού ζάχαρη αν θέλετε πιο γλυκιά προσυθέστε λίγη ακόμα
2 μασουράκια βανίλιες

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τις ζελατίνες μαζί με κρυο νερό και τις αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν .
Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος τα 2 μασούρια βανίλιας και την ζάχαρη μέσα σε μία  κατσαρολίτσα και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να κάψει καλά .
Παίρνουμε τις ζελατίνες από το νερό τις στίβουμε πολύ καλά τις ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να διαλυθούν.
Ρίχνουμε σε μπολάκια ατομικά σιροπάκι της αρεσκείας μας λίγο ίσα να καλύψει την επιφάνεια και ισομοιράζουμε το υλικό της πανακότας.
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο  και τα αφήνουμε μέχρι να πήξουν .
Ξεφορμάρουμε   βουτώντας τα σε ζεστό νερό για λίγο και απολαμβάνουμε το υπέροχο γλυκάκι μας !!!

* Γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα με με μαρμελάδα ή ότι σιρόπι μας αρέσει και υπάρχει σπίτι !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ