Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Μανιτάρια πλευρώτους ψητά !!!


Πανεύκολη συνταγή, απίθανο γευστικό αποτέλεσμα Μαριναρισμένα μανιτάρια με πιπέρι και λεμόνι.Ορεκτικό πιάτο ή συνοδευτικό για κρέας και πουλερικά.

 ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μανιτάρια πλευρότους  φρέσκα
αλάτι
ελαιόλαδο
ρίγανη
λεμόνι
πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αποφεύγουμε να πλένουμε τα μανιτάρια, γιατί τραβάνε νερό και χάνουν άρωμα.
Τα χωρίζουμε τα καθαρίζουμε με βρεγμένη πετσέτα ,ή με πολύ γρήγορες κινήσεις τα πλένουμε κάτω από την βρύση με νερό να τρέχει και τα στεγνώνουμε αμέσως με πετσέτα.
Βάζουμε σε μπολ το λάδι,το λεμόνι,την ρίγανη,το πιπέρι,το αλάτι βάζουμε μέσα τα μανιτάρια και τα μαρινάρουμε για 1 ώρα .{οσο περισσότερη ώρα τα μαρινάρουμε τόσο καλύτερα }
Ανακατεύουμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 40 λεπτά. {ανάλογα τον φούρνο }
Ανακατεύουμε καλά και τα σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι.

* Τρίψτε φρεσκοτριμμένο πιπέρι του δίνει ιδιαίτερη γεύση !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ