Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Τυροκροκέτες τραγανές & αφράτες σαν λουκουμάδες !!!




 Tραγανά απ’έξω, βελούδινα από μέσα, γεμάτα από τη βουτυράτη μυρωδιά της λιωμένης φέτας.

Υλικά

1 ποτήρι γάλα

2 αβγά

500 γρ. φέτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια

αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

1 κ.γ. σόδα μαγειρική

μείγμα από ελαιόλαδο και σπορέλαιο για το τηγάνισμα



Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και σιγά-σιγά το προσθέτουμε ανακατεύοντας μέχρι να πάρουμε μια ζύμη σαν πηχτό χυλό.



Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, με κουτάλι της σούπας ρίχνουμε στο λάδι τον χυλό σε κουταλιές. Δεν παραγεμίζουμε το τηγάνι, αφήνουμε αρκετό χώρο ανάμεσά τους, για να γίνουν τραγανά.

Τα γυρνάμε και από τις δυό πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.


Aλλη μία πολύ καλή συνταγή για τυροκροκέτες χωρίς αυγά  εξ ίσου πολύ ωραία είναι η παρακάτω .


Υλικά
Για 4-6 άτομα
200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
1 κούπα τυρί τριμμένο
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας άνηθο
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
1 ½ φλιτζάνι μπύρα
Αλεύρι για πασπάλισμα
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα


Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Προσθέτουμε 1 ½ φλιτζάνι μπύρα και 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ώστε να σχηματιστεί ένα μείγμα.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά για να δέσουν τα υλικά.
Υπολογίζουμε το χρόνο και βγάζουμε από το ψυγείο.
Στο σημείο αυτό ρίχνουμε στο χυλό τον άνηθο, δυόσμο, τυρί τριμμένο, φέτα και την ανακατεύουμε για να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Σχηματίζουμε μικρές μπάλες στο μέγεθος περίπου ενός λουκουμά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε λίγο αλεύρι και πασπαλίζουμε τις μπάλες τυριού πρώτα με λίγο αλεύρι και μετά τηγανίζουμε.
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι.
Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε μέσα τις μπάλες τυριού και τις τηγανίζουμε.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι τις γυρνάμε και από τις δύο πλευρές.
Διαπιστώνουμε ότι είναι έτοιμες μόλις πάρουν χρώμα.
Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε πιάτο ή πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.


Τις τυλίγουμε με το χαρτί και τις αφήνουμε λίγα λεπτά πριν τις σερβίρουμε.