Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Χοιρινό κρασάτο μπουκίτσες !!!




Ιδανικό για μια φιλική βραδιά,με κουβέντα και κρασάκι !!!

Υλικά μερίδες 4

400 γραμ Χοιρινό το οποίο ζητάμε από το κρεοπώλη να μας το κόψει μικρές λωριδίτσες-μπουκίτσες  ή το κόβουμε μόνοι μας- στοιχίζει μόνο

Αλάτι -πιπέρι-πάπρικα γλυκιά-ρίγανη
λίγο λάδι για το τηγάνι καλό
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί ότι υπάρχει
1 κουτ.σούπας μουστάρδα
χυμό από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα
πίτα από σουβλάκι
ντομάτα
μαϊντανό
κρεμμύδι

Τι κάνουμε
Πλένουμε το κρέας το στραγγίζουμε καλά .
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί.
Σε μπολ βάζουμε το κρέας ρίχνουμε λίγο λάδι το αλάτι το πιπέρι την ρίγανη την πάπρικα και το ανακατεύουμε.





Το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το ζεστό και με σπάτουλα το γυρνάμε συχνά περίπου για  με 10 λεπτά να ροδίσει σχεδόν από όλες τις πλευρές .
Αμέσως μετά ρίχνουμε και  το σβήνουμε με το κρασάκι και μόλις το πιει γυρνώντας πάντα με σπάτουλα προσθέτουμε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό με την μουστάρδα μέσα αραιωμένο .Κατεβάζουμε την θερμοκρασία π,χ από το 3 στο 2 σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει .

Ξεσκεπάζουμε τα φέρνουμε μία γύρα κι όταν δούμε και μείνουν με το λαδάκι είναι έτοιμα .Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε και λίγο λεμόνι χυμό .Μεζεδάκι από τα λίγα σε νοστιμιά !!! Σερβίρουμε βάζοντας στο πιάτο μία πίτα αφού πρώτα την λαδώσουμε πολύ ελαφρά  την ψιλοαλατίσουμε την ψήσουμε σε τηγάνι και τέλος την ραντίζουμε με λίγη ρίγανη .Την βάζουμε στο πιάτο και από πάνω το κρέας μαζί με λίγη ντομάτα κρεμμύδι και μαϊντανό ψιλοκομμένο ,επίσης μπορείτε να το συνοδέψετε με ότι σας αρέσει π.χ πιλάφι πουρέ ή σαλάτα σκέτη.
Καλή όρεξη !!! Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ