Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Τυροπιτάκια παραδοσιακά από Λέσβο !!!


Από το τηγάνι κι εξαφανίζονται από την νοστιμιά τους !!!



Υλικά συνταγής

    1 κιλό αλεύρι
    1 ποτήρι χλιαρό νερό
    1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
    1/2 φλιτζάνι του καφέ ξίδι
    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

    Για τη γέμιση
    1/2 κιλό λευκό τυρί (φέτα κ.λπ.) τριμμένο
    2 αυγά
    μπόλικο φρέσκο δυόσμος
    λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

    Ανοίγουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο του αλευριού και ρίχνουμε μέσα το αλάτι, το λάδι, το ξίδι και το νερό. Ανακατεύουμε σιγά σιγά με τα χέρια τα υλικά να ομογενοποιηθούν και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη που δεν κολλάει.

    Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμιγνύοντας σε ένα μπολ το τριμμένο λευκό τυρί, τα αυγά και τον δυόσμος.

    Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο. Κόβουμε  παραλληλόγραμμα κομμάτια, βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση στο κέντρο τους αφήνοντας αρκετό περιθώριο ζύμης γύρω γύρω, και κλείνουμε τα πιτάκια σαν φακέλους (πρώτα τις δυο αντικριστές γωνίες κι ύστερα τις άλλες δύο).

    Τηγανίζουμε λίγα λιγα  σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε και, αν θέλουμε, τα αφήνουμε λίγο σε απορροφητικό χαρτί, πριν τα σερβίρουμε.
 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ