Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Χορτοπιτάκια απίθανα !!!


Υλικά συνταγής

    6-7 παραδοσιακά φύλλα για πίτες, έτοιμα ή σπιτικά
    1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο λιωμένο

    Για τη γέμιση
    1 κιλό χόρτα ανάμεικτα (σπανάκι, σέσκουλα, καυκαλήθρες, μυρώνια)
    2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
    2 κουταλιές τραχανάς γλυκός
    500 γρ. τυρί φέτα
    5 αυγά
    200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

    Πλένετε και στραγγίζετε τα χόρτα. Τα πασπαλίζετε με αλάτι και τα στύβεται πολύ καλά. Τα ρίχνετε σε λεκάνη και προσθέτετε τον τραχανά και το λάδι.

    Χτυπάτε τα αυγά με το γιαούρτι και ρίχνετε τη φέτα τριμμένη. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Ρίχνετε το μείγμα των αυγών στη λεκάνη με τα χόρτα και ανακατεύετε. Η γέμιση πρέπει να είναι σχετικά σφιχτή, όχι νερουλή.



    Ραντίζετε κάθε φύλλο με ελαιόλαδο και λιωμένο βούτυρο μαζί. Κόβετε κάθε φύλλο σε τρεις μακρόστενες λωρίδες κατά μήκος. Βάζετε 1 γεμάτη κουταλιά γέμισης στη μια άκρη κάθε λωρίδας και αλείφεται το υπόλοιπο φύλλο με ελαιόλαδο.
 Τυλίγεται τη λωρίδα με τη γέμιση σε τρίγωνο, αλείφεται την επιφάνεια του τρίγωνου με ελαιόλαδο και λιωμένο βούτυρο και τοποθετείτε τα τρίγωνα πιτάκια σε ταψί επίσης λαδωμένο. Ψήνετε στους 200 βαθμούς  τα πιτάκια για 30-35΄, μέχρι να ροδίσουν.Καλή επιτυχία !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ