Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Φυστίκι Αιγίνης Το ιδιαίτερο γλυκό κουταλιού !!!


    ΥΛΙΚΑ

    500 με 600 γρ. φυστίκια φρέσκα
    2 κιλά ζάχαρη
    4 φλ. νερό
    Χυμό απο 4 λεμόνια
    Άρωμα βανίλιας (προαιρετικά)




             ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλέγουμε τα φιστίκια ένα ένα (πριν σκληρύνει το τσόφλι τους αλλιώς τα ξεφλουδίσουμε μετά την πρώτη βράση), τα τρυπάμε 2-3 φορές με μια χοντρή βελόνα και τα βράζουμε σε μπόλικο νερό τόσο ώστε να μην λιώσουν. τα ξενερώνουμε μια φορά σε κρύο νερό, ρίχνουμε τον χυμό των 2 λεμονιών μέσα.
Παίρνουμε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 7-8 λεπτά, και αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό.Ρίχνουμε τα φυστίκια στο σιρόπι και αφήνουμε για 24 ώρες.

Την άλλη μέρα ξαναβράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το γλυκό μας, αφήνουμε να πάρει μια δύο βράσεις και το κατεβάζουμε. πρός το τέλος ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και την βανίλια.
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στα βάζα το γλυκό μας.
Εάν η φλούδα απο τα φυστίκια είναι αρκετά τρυφερή δεν την αφαιρούμε.
Καλή επιτυχία !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ