Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Σοκολατόπιτα στα γρήγορα Θεική !!!

 Θεική υγρή σοκολατόπιτα στο τσακ μπαμ !!!


Υλικά
125 γραμ. βούτυρο
125 γραμ. σπορέλαιο ή ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
300 γραμ.- ζάχαρη
60 γραμ. - κακάο
100 γραμ. - σοκολάτα κουβερτούρα
250 γραμ.. - σοκολατούχο γάλα
5 - αυγά
250 γραμ- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας - κονιάκ
¼ κουταλάκι του γλυκού - αλάτι
1 βανίλια σκόνη

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, αλλά όχι να κάψει και προσθέτε το σπορέλαιο και την ζάχαρη, ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κακάο, το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε την κουβερτούρα τριμμένη ανακατεύοντας συνεχώς.
Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ και την βανίλια.
Μόλις έχουμε ένα ρευστό μείγμα, αποσύρουμε από την φωτιά και κρατάμε 250 γραμ. από το μείγμα αυτό.
Αφήνουμε το μείγμα σοκολάτας 5 λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε ανακατεύοντας με σύρμα τους κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας το αλεύρι, και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό μείγμα, χωρίς σβόλους!
Τέλος ενσωματώνουμε την μαρέγκα με την βοήθεια μιας σπάτουλας. Λαδώνουμε με σπορέλαιο ένα ταψί ή πυρέξ, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180°C Κελσίου, για 20 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε την σοκολατόπιτα από τον φούρνο την χαράσουμε ελαφρά σε κομμάτια και περιχύνουμε με το μείγμα σοκολάτας που κρατήσαμε.Καλή επιτυχία!
olasimera