Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ζυμαρικό φουσίλι με ντομάτα και βασιλικό !!!



Ζυμαρικό φουσίλι με ντομάτα και βασιλικό. Μια εύκολη συνταγή για ένα τέλειο και νοστιμότατο πιάτο για χορτοφάγους, γεμάτο με γεύσεις, φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Απολαύστε το στο καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι σας.
Υλικά συνταγής

300 γρ. ζυμαρικό φουσίλι (fusilli) ολικής αλέσεως

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πράσο (μόνο το λευκό) μέρος, κομμένο κάθετα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες

2 μέτρια καρότα, κομμένα κάθετα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες

1 κοτσάνι σέλερι ή σέλινο ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

2 κουτιά (2 x 400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ

2 κ.σ. τριμμένο φρέσκο βασιλικό + επιπλέον για γαρνίρισμα

αλάτι πιπέρι

130 γρ. ρικότα ή ανθότυρο θρυμματισμένο
Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C. Βράζετε τα φουσίλι, σε μπόλικο αλατισμένο κοχλαστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, φροντίζοντας να τα βγάλετε αλ τέντε. Τα στραγγίζετε και τα ξαναρίχνεται στη κατσαρόλα.

Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρεται το πράσο μαζί με το καρότο και το σέλινο, ανακατεύοντας για 6 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λ ακόμα.

Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζεται για 10 λ ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Ρίχνετε το βασιλικό και αλατοπίπερο και ανακατεύετε.

Ρίχνετε τα βρασμένα φουσίλι μέσα στη σάλτσα ντομάτας λαχανικών και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν και καλυφθούν καλά τα φουσίλι από τη σάλτσα. Μεταφέρετε το φαγητό σε ένα πυρίμαχο σκεύος, στρώνετε την επιφάνειά του πασπαλίζετε από πάνω το θρυμματισμένο τυρί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ. Το σερβίρεται γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού.
Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο !!
Πηγή
 Πηγή