Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Μηλόπιτα τριφτή με υπέροχη γεύση !!!



     Τώρα που τα μήλα είναι στην εποχή τους δεν υπάρχει καλύτερο !!!
Η συνταγή αυτή είναι πολύ απλή και δεν χρειάζεται να κοπιάσουμε για να την φτιάξουμε. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ πραγματικά υπέροχη γεύση !!!

    Yλικά για την ζύμη
    250 γρ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
    1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
    2 αυγά
    1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
    5 κούπες τσαγιού αλεύρι

    Γέμιση
    6 μέτρια μήλα κομμένα στον τρίφτη
    1 κούπα καστανή ζάχαρη
    1 κουταλάκι γλυκού  κανέλα
    1/2 κούπα τσαγιού σταφίδες χωρις κουκούτσι
    1/2 κούπα τσαγιού καρύφια ψιλοκομμένα



    Σιρόπι καραμέλας
    160 γρ. κρέμα γάλακτος
    180 γρ. ζάχαρη
    1 πρέζα αλάτι
    1κ.σ βούτυρο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μια ζύμη τριφτή.

Τρίβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό για να φύγουν τα υγρά τους.Προσθέτουμε τη ζάχαρη την κανέλα τα καρύδια,και τις σταφίδες.
Βάζουμε τη μισή από τη ζύμη σε ένα ταψάκι βουτυρωμένο.
Στη συνέχεια βάζουμε τη γέμιση και τελειώνουμε με την υπόλοιπη ζύμη την οποία τοποθετούμε επάνω από τα μήλα σε κοντινές αποστάσεις μιά και είναι σαν τρίμα ,όταν ψηθεί θα απλώσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  περίπου 1 ώρα και λιγότερο , μέχρι να ροδοκοκκινήσει και να ξεκολλάει από το ταψί.

Ετοιμασία καραμέλας
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγη-λίγη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλάτι και την ζεστή κρέμα γάλακτος-ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.
Οταν βγάλουμε την μηλόπιτα από τον φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει και με ένα κουτάλι περιχύνουμε το σιρόπι καραμέλας από πάνω σαν κορδόνι όπως βλέπετε στην φωτογραφία κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρουμε .Καλή απόλαυση !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ