Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Σπανακόπιτα απίθανη !!!



Από τις πιο νόστιμες σπανακόπιτες που θα έχετε φτιάξει !! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ !

Υλικά
1 κιλό σπανάκι
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 πράσα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο
300 γραμ φέτα σκληρή
αλάτι - πιπέρι
1/2 κούπα τσαγιού ρύζι γλασέ ή Καρολίνα 
1 πακέτο φύλλο προτιμήστε αυτό που σας δείχνω είναι σαν σπιτικό
1 κουτάκι γάλα εβαπορέ μικρό
2 αυγά
1/2  κούπα τσαγιού λάδι






 Τι κάνουμε
Καθαρίζουμε πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι το στίβουμε πολύ καλά και το κόβουμε σε κομμάτια.
Πλένουμε τα κρεμμυδάκια τα πράσα και τα κόβουμε κι αυτά σε λεπτές ροδέλες.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο
Ψιλοκόβουμε και το ξερό κρεμμύδι.
Τα βάζουμε σε μπολ όλα μαζί και προσθέτουμε το ρύζι το οποίο μαζεύει τα υγρά από την πίτα κατά το ψήσιμο ,προσθέτουμε και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε καλά.
Τρίβουμε την φέτα με τα χέρια μας σε κομματάκια μέσα στο υλικό με το σπανάκι ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε ένα μπολ  Σπάμε τα αυγά ρίχνουμε και το εβαπορέ μαζί με 1/2 κούπα νερό και 1/2 κούπα τσαγιού λάδι και τα χτυπάμε καλά.



Λαδώνουμε το ταψί [μέγεθος του φούρνου ] και στρώνουμε το πρώτο φύλο από την μέση του ταψιού σχεδόν για να περισσεύει να την κλείσουμε .
Ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι και λίγο από το υλικό των αυγών και στρώνουμε το δεύτερο από το κενό του πρώτο έτσι ώστε να εξέχει και από την απέναντι πλευρά,ξαναρίχνομαι επάνω του λίγο λάδι και λίγο από το υλικό αυγών.
Βάζουμε το τρίτο φύλλο σουρωτό μέσα ε όλη την επιφάνεια του ταψιού κι επάνω στα δύο πρώτα λίγο λάδι και λίγο μείγμα αυγών ξανά επάνω και στρώνουμε ομοιόμορφα όλο το σπανάκι.



Σκεπάζουμε  με ένα φύλλο το οποίο το τοποθετούμε όλο μέσα στο ταψί σουρωτό.
Ρίχνουμε λίγο λάδι λίγο μείγμα.
Σκεπάζουμε πάλι σουρωτά μ άλλο ένα φύλλο πάλι λάδι και μείγμα αυγών Τώρα σε αυτήν την φάση κλείνουμε την πίτα βάζοντας τα φύλλα που εξέχουν μέσα στο ταψί ευθεία [αυτό το κάνουμε για να αποφύγουμε το χοντράδι που κάνουμε συνήθως γύρω γύρω και μένει συχνά και σαν άψητο.
Σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο βάζοντάς το γύρω γύρω μέσα στο ταψί μας η κάθε συσκευασία από την συγκεκριμένη μάρκα που είναι σαν σπιτικό φύλλο έχει μέσα 6 τεμάχια φύλλα 3 επάνω και 3 κάτω.


Χαράσσομαι την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και ρίχνουμε επάνω όλο το υπόλοιπο υλικό που έχει περισσέψει το οποίο είναι αρκετό .
Περιμένουμε λίγο να δούμε να το πιει όλο.


Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο αντίσταση πάνω κάτω 180 βαθμούς και ψήνουμε περίπου για 60 λεπτά επιβλέπομαι μην μας αρπάξει . Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη απίθανη !!!
Απο ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ