Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Μπιφτέκια λαχανικών στον φούρνο -απίστευτη γεύση !!!







Πεντανόστιμοι μπιφτέκια - απίστευτη γεύση -δεν καταλαβαίνει κανείς ότι τρώει κουνουπίδι !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!

Υλικά
1 κουνουπίδι μέτριο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
2 αυγά
1+1/2 κούπα τυρί τριμμένο πικάντικο πχ παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
8 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
8 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες ψιλοτριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι γλυκού δυόσμος
αλάτι ελάχιστο
πιπέρι
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο


Τι κάνουμε
Τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη το κουνουπίδι.
Το βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε λίγο  αλάτι ,το αφήνουμε να κατεβάσει τα υγρά για 15 με 20 λεπτά.



Το στίβουμε πολύ πολύ καλά και το βάζουμε ξανά σε μπολ .
Προσθέτουμε όλα τα υλικά -αυγά -τυρί-κύμινο-μαϊντανό-άνηθο-δυόσμο-πιπέρι-ελάχιστο αλάτι αν χρειάζεται μια και το είχαμε αλατίσει αλλά και που θα προσθέσουμε και το πικάντικο τυρί-και τέλος το ελαιόλαδο.


Με ένα κουτάλι ή με το χέρι τα ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε μικρή ποσότητα από το μείγμα και τα πλάθουμε σε λεπτά μπιφτέκια δίνοντας ομοιόμορφο τετράγωνο σχήμα προσοχή όχι χοντρά αλλά λεπτά όπως τα βλέπετε στις φωτογραφίες .
Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί χωρίς να την λαδώσουμε και τοποθετούμε στην σειρά τα μπιφτέκια μας .
Αν χαλάσει το σχήμα όταν τα τοποθετήσουμε μέσα στο ταψί εύκολα τους ξαναδίνομαι το σχήμα που θέλουμε και να τα πατήσετε λίγο να είναι λεπτά και ομοιόμορφα να ψηθούν το ίδιο όλα.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω στους 170 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά θα τα δείτε που θα ψηθούν  και θα πάρουν χρυσαφί χρώμα .
Να τα προσέξετε γιατί ψιλοαρπάζουν από κάτω και όταν τα βγάλετε από τον φούρνο αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και βγάλτε τα με σπατουλίτσα σε πιατέλα.Καλή επιτυχία και καλοφάγωτα !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας  ΕΔΩ-- ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 Πάει πολύ να τα σερβίρετε με κέτσαπ .