Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ψωμάκι με πράσο και τυρί φέτα!!!



Υλικά
2 φακελάκια μαγιά
20γρ ζάχαρη
17γρ αλάτι
Λίγο πιπέρι
300 γρ φέτα
2 κουταλιές σούπας λάδι
350γρ νερό
600γρ αλεύρι
Τρία πράσα σε ροδέλες




Σοτάρουμε για πέντε λεπτά τα πράσα σε τηγάνι με λίγο νερό και λίγο ηλιέλαιο βγάζουμε και την φέτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε το νερό (χλιαρό) την ζάχαρη τις μαγιές και από πάνω το αλεύρι περιμένουμε 30 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Ρίχνουμε μέσα το αλάτι το πιπέρι και χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε χαμηλή σκάλα για δυο λεπτά ακόμα. 



Αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα μετά πλάθουμε καρβέλι αλευρώνουμε και τα αφήνουμε άλλη μια ώρα και ψήνουμε 40 λεπτά στους 220 αέρα.
Συνταγή από τον φίλο George Zolis
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ