Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Κιμαδόπιτα η τέλεια !!!



 Υλικά
1 κιλό κιμά
3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
αλάτι-πιπέρι
4 αυγά
200 γραμ τυριά της αρεσκείας μας

Φύλο
1 φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού
περίπου 500 γραμ αλεύρι 

 Τι κάνουμε

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο κόβουμε δυο κρεμμύδια ξερά
Προσθέτουμε 1 κιλό κιμά αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε πολύ καλά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.
Αφού κρυώσει ο κιμάς προσθέτουμε 4 αυγά χτυπημένα και 200γρ κίτρινα τυριά της αρεσκείας μας .
 Για το φύλλο:
ένα φλιτζάνι νερό τρεις κουταλιές ελαιόλαδο ένα κουταλάκι αλάτι και αλεύρι μισό κιλό περίπου.
 Ζυμωνουμε πολύ καλά και το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε το ζυμάρι μας στη μέση και ανοίγουμε δυο φύλα.
Τοποθετούμε το ένα φύλο σε λαδωμενο ταψί ρίχνουμε τον κιμά από πάνω το άλλο φύλλο λαδωνουμε και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινισει η πίτα μας!
Καλή επιτυχία !!!Συνταγή από την φίλη μου Eva Trianafillidou
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ