Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Μελωμένο χοιρινό !!!


Το φαγητό της μαμάς συνήθως την Κυριακή !!!Αχ αυτές οι σπιτικές  μυρωδιές!!

Υλικά:

1,5 Kg χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες

6 πατάτες

200ml χυμό πορτοκαλιού

χυμό από ένα λεμόνι

ξύσμα από μισό πορτοκάλι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο μούλτι

1 κ.σ. μέλι

2 κ,σ. μουστάρδα

2 φλ. καφέ ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά εκτός από το κρεμμύδι, το κρέας και τις πατάτες. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε μια σως την οποία  στην συνέχεια την ανακατεύουμε και με το κρεμμύδι.

2. Αραδιάζουμε το κρέας και τις πατάτες στη γάστρα ,περιχύνουμε με την σως. Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.

3. Το τελευταίο μιάωρο ανοίγουμε τακτικά το καπάκι και με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο ζουμάκι και το ρίχνουμε πάνω από το κρέας και τις πατάτες.

4. Τα τελευταία 5 λεπτά μπορούμε να το γυρίσουμε στο γκρίλ να πάρει χρώμα το φαγητό.
Συνταγή από την  φίλη Το μυαλό στο φαγητό