Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Ρολλάκια ( Μπουρεκάκια ) με γέμιση από μανιτάρια & κρέμα !!!

   
 Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια 
250  γραμ μανιτάρια κομμένα σε φετούλες μικρές και λεπτές
7 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
300 γραμ τυρί γραβιέρα λίγο πικάντικη τριμμένη
αλάτι-πιπέρι
λίγη μπεσαμέλ

 Τι κάνουμε
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μαζί
Προσθέτουμε τον άνηθο το αλάτι το πιπέρι ανακατεύετε καλά και κατεβάζετε το σκεύος από την φωτιά.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ και την βάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το τυρί.
Κόβουμε τα φύλλα ένα ένα σε μακρόστενες λωρίδες .
Αλείφουμε  την κάθε λωρίδα με ελαιόλαδο και την διπλώνουμε  στην μέση να γίνει πιο μικρή και με διπλό φύλλο.
Την ξανααλοίφουμε  πάλι με λάδι και βάζουμε  στην άκρη λίγη από την γέμιση.
 Διπλώνουμε τις άκρες δεξιά και αριστερά στα πλαϊνά και τυλίγουμε σε ρολό
 Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Στο τέλος οταν τυλίγουμε βάζουμε λίγο λάδι στην άκρη να κολλήσει το φύλλο 
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και α ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε ζεστά .Καλή όρεξη !!

Μπεσαμέλ
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
7κουταλιές κοφτές αλεύρι
γάλα όσο πάρει να πήξει η κρέμα
λίγο μοσχοκάρυδο προαιρετικά

 Τι κάνουμε
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας γρήγορα και συνέχεια ,Τέλος προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο ανακατεύοντας και σταματάμε στην ποσότητα μόλις πήξει.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ