ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι
1 κιλό κυδώνια
100 γρ βούτυρο
1\2 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
αλάτι πιπέρι
1 κιλό μοσχάρι
1 κιλό κυδώνια
100 γρ βούτυρο
1\2 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε ομοιόμορφες φετούλες κ το αλατοπιπερώνουμε,βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο κ σοτάρουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά από όλες τις μεριές κ το βάζουμε στη γάστρα.
Πλένουμε τα κυδώνια κ τα καθαρίζουμε καλά
αν θέλετε μπορείτε να αφήσετε κ την φλούδα ,τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα
αφού τα έχετε κόψει σε φέτες τα σκεπάζετε με νερό και τα αφήνετε να
βράσουν για 10 λεπτά κ προσθέτετε το μέλι αφηστε τα στη φωτιά μέχρι να
δέσουν και να κάνουν μια σοροπιαστή σάλτσα
Μετά το ρίχνετε πάνω από το
κρέας μέσα στη γάστρα κ το ψήνετε σκεπασμένο στους 180 βαθμούς για 3
τέταρτα περίπου.
Οταν το βγάλετε από το φούρνο θα το σερβίρετε σε μια
πιατέλα εναλλάξ με τα κυδώνια !!
Ταιριάζει με ότι μας αρέσει -πουρέ-τηγανιτές πατάτες-πιλάφι..
Ταιριάζει με ότι μας αρέσει -πουρέ-τηγανιτές πατάτες-πιλάφι..
Συνταγή της Μαρίας Λόη !!Την φτιάχνω κ
είναι πολύ ωραία κι εύκολη!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ