Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Μοσχαράκι με κυδώνια στον φούρνο !!!





ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι
1 κιλό κυδώνια
100 γρ βούτυρο
1\2 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε ομοιόμορφες φετούλες κ το αλατοπιπερώνουμε,βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο κ σοτάρουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά από όλες τις μεριές κ το βάζουμε στη γάστρα. 
Πλένουμε τα κυδώνια κ τα καθαρίζουμε καλά αν θέλετε μπορείτε να αφήσετε κ την φλούδα ,τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα αφού τα έχετε κόψει σε φέτες τα σκεπάζετε με νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά κ προσθέτετε το μέλι αφηστε τα στη φωτιά μέχρι να δέσουν και να κάνουν μια σοροπιαστή σάλτσα 
Μετά το ρίχνετε πάνω από το κρέας μέσα στη γάστρα κ το ψήνετε σκεπασμένο στους 180 βαθμούς για 3 τέταρτα περίπου.
Οταν το βγάλετε από το φούρνο θα το σερβίρετε σε μια πιατέλα εναλλάξ με τα κυδώνια !! 
Ταιριάζει  με ότι μας αρέσει -πουρέ-τηγανιτές πατάτες-πιλάφι..
Συνταγή της Μαρίας Λόη !!Την φτιάχνω κ είναι πολύ ωραία κι εύκολη!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ