Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Τραγανή σφολιάτα με γέμιση σοκολάτας !!!



 Θα το φτιάχνετε συνέχεια !! Δαγκωνιά και ρέει η σοκολάτα !!!
Μην φτιάξετε ένα αλλά πολλά !!!

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
1 σοκολάτα μεγάλη (αν το ξαναφτιάξω θα βάλω 2 την μία επάνω στην άλλη )
λίγο λάδι για επάνω από το γλυκό
αμύγδαλο ι χούφτα τριμμένο στο μούλτι

Τι κάνουμε
Απλώνουμε το φύλλο σε επιφάνεια .
Τοποθετούμε στην μέση την σοκολάτα [βάλτε 2 για περισσότερο υλικό μέσα θα του πάει πολύ]
Κόβουμε να εξέχει η σφολιάτα τόσο όσο βλέπετε στις φωτογραφίες.
Με μυτερό μαχαίρι κόβουμε την σφολιάτα γύρω γύρω από την σοκολάτα όπως βλέπετε το σχέδιο  και αφού κλείσουμε το πάνω και το κάτω μέρος αρχίζουμε και πλέκουμε τις λωρίδες σε Χ .






Τοποθετούμε σε ταψάκι σε όλη την επιφάνεια λαδόκολλα την περνάμε ελαφρώς με λάδι και βάζουμε στην μέση το γλυκάκι .
Με πινέλο ή με την παλάμη το περνάμε όλο από επάνω με λίγο λάδι και το ραντίζουμε με το ψιλοτριμμένο αμύγδαλο.



 Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα και το ψήνουμε προσεχτικά μην αρπάξει αλλά και να ψηθεί ομοιόμορφα περίπου 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Οταν κρυώσει λίγο το κόβουμε και το εξαφανίζουμε !!! Τέλειο !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ