Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Κοτόπουλο με χυλοπίτες !!!


Υλικά
    1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
    1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
    4 κουταλιές ελαιόλαδο
    1 ποτήρι νερού ντομάτα χυμό
    1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
    1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
    1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
    2 κουταλιές σούπας λεμόνι
    αλάτι ελάχιστο και πιπέρι
    1 πακέτο χυλοπίτες
    τυρί τριμμένο

 Εκτέλεση
 Πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σωτάρουμε ελαφρά να ροδίσουν. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, όπως πελτέ ντομάτας, χυμό ντομάτας, τζίντζερ, χυμό λεμονιού, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι ζεστό νερό. Το σιγοβράζουμε για 50 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό στην κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε και τις χυλοπίτες. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό. Οταν το κατεβάζουμε από τη φωτιά πρέπει να είναι λίγο νερουλό και μετά από λίγο πήζει.
Σερβίρετε με τυρί τριμμένο και είναι υπέροχο σε γεύση!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

* Αν θέλουμε αδειάζουμε το κοτόπουλο μετά τα 50 λεπτά που αναφέρω σε ταψί προσθετουμε 5 ποτήρια νερό τα βάζουμε στον φούρνο και μόλις αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε τις χυλοπίτες και ψήνουμε μέχρι να δοκιμάσουμε οτι είναι έτοιμες ,αν χρειαστεί να προσθέσουμε νεράκι μόνο ζεστό ---ψήνουμε στους 180 βαθμούς .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ