Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Langos Ουγγαρέζικα !!!


Langos -είναι μια Ουγγαρέζικη συνταγή μου την έδωσε μια συνάδελφος που κατάγεται από την Ουγγαρία και είναι πολύ νόστιμα

Yλικά
500 γρ αλεύρι
25 γρ μαγιά
300 γρ χλιαρό γάλα
2 κ.γ αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
λάδι για το τηγάνισμα
λάδι για να αλείψουμε τα χέρια μας 



Εκτέλεση :
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ
ανοίγουμε μια λακκούβα στην μέση
τρίβουμε την μαγιά με την ζάχαρη και λίγο γάλα τα ανακατεύουμε με λίγο αλεύρι το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά μετά προσθέτουμε σιγά- σιγά το υπόλοιπο γάλα το αλάτι και τον κρόκο και πλάθουμε μια μαλακή ζύμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για αλλά 30 λεπτά να φουσκώσει μετά την χωρίζουμε σε 8 μπάλες εγώ έβαλα 9 ,λαδώνουμε τα χέρια μας και τα δίνουμε την φόρμα τους βάζουμε μπόλικο λάδι στην κατσαρόλα και το τηγανίζουμε μόλις κοκκινίσει το γυρίζουμε ,η μία μεριά τους κάνει  λακκούβα όπως φαίνετε στην φωτογραφία τα σερβίρουμε με ζάχαρη με ζαμπόν και κασέρι με ότι άλλο θέλουμε
Καλή επιτυχία 😀
Από την φίλη η συνταγή Dimitra  Tsiavdari

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ