Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Κεφτεδάκια με πουρέ !!!



Για τα κεφτεδάκια:

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, ένα αυγό, λίγο λάδι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μια ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο, μισή ντοματούλα, λίγη τριμμένη φρυγανιά (ή κουάκερ αλεσμένο στο μούλτι αν προσέχετε τη διατροφή σας) αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύετε καλά.
    Αφήνετε το μείγμα για μισή ώρα για να πάνε τα αρώματα παντού κι έπειτα πλάθετε τα κεφτεδάκια.
    Τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι
    Αν θέλετε τα σερβίρετε με σάλτσα ντομάτας


10 μυστικά για τον πιο βελούδινο πουρέ πατάτας!

 Τις πατάτες αφού τις καθαρίσουμε και τις κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια, για να βράσουν πιο γρήγορα αν βιαζόμαστε, τις ρίχνουμε απευθείας σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν.Φυσικά πρέπει να έχουν μαλακώσει αρκετά για να μπορέσουμε να τις βγάλουμε και να τις χτυπήσουμε σε πουρέ, όμως προσοχή, μην τις αφήσετε περισσότερη ώρα απ΄ ότι πρέπει θεωρώντας πως το χτύπημα θα γίνει ευκολότερο, γιατί θα αλοιωθεί η γεύση τους.
Μπορείτε να ρίξετε έναν κύβο ζωμού μοσχαριού, μέσα στο νερό που βράζει ή αν έχετε ήδη ετοιμάσει σπιτικό ζωμό ακόμη καλύτερα.
Δεν πρέπει να χτυπήσουμε τις πατάτες σε μπλέντερ γιατί τότε θα γίνει ο πουρές λαστιχωτός, κάτι που δεν θέλουμε. Λιώστε με ένα πηρούνι τις πατάτες ή βάλτε τες στον ειδικό μύλο για πουρέ. Και το ηλεκτρικό εργαλείο που είναι σαν μπαστούνι κάνει επίσης καλή δουλειά και δεν χαλάει την υφή του πουρέ.
Ο πουρές πατάτας συνοδεύει τέλεια κρεατικά με σάλτσες, μοσχάρι ή χοιρινό, καθώς και κοτόπουλο. Μάλιστα λίγη σάλτσα από το κυρίως πιάτο απογειώνει τη γεύση του!
Χτυπάω τον πουρέ με γάλα ή κρέμα γάλακτος και ένα καλό βούτυρο.
Αν θέλετε έναν λίγο πιο διαφορετικό τόνο να δώσετε στον πουρέ πατάτας σας, μπορείτε να βράσετε μαζί κι ένα καρότο. Έτσι θα πάρει κι ένα ωραίο χρώμα, ιδανικό για ένα καλό δείπνο.
Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείστε προκειμένου να γίνει τελείως λείος ο πουρές, γιατί μερικά μικρά κομμάτια πατάτας (εκτός από τη γεύση του) θα φανερώνουν πως ο πουρές είναι σπιτικός!   
Woman Now
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ