Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Κασερόπιτα ζουμερή & αφράτη !!!


Υλικά

450γρ. κασέρι

100γρ. παρμεζάνα

4 αυγά

1 λίτρο γάλα

500γρ.φύλλο κρούστας

80ml ελαιόλαδο για το φύλλο


Τί κάνουμε

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου

Λαδώνουμε ένα μεγάλο παραλληλόγραμο ή

οβάλ πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε μέσα 5 φύλλα οι άκρες των οποίων να

κρέμονται έξω από το ταψί για να κλείσουμε την πίτα.Στάζουμε με το πινέλο

λάδι στο καθένα.

Απλώνουμε στα φύλλα το μισό τριμμένο τυρί.

Στρώνουμε από πάνω 3 φύλλα.

κρούστας λαδώνοντας το καθένα και απλώνουμε

το υπόλοιπο τυρί.




Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία είναι κι αυτά λαδωμένα.

Τρυπάμε πυκνά την επιφάνεια μ' ένα πιρούνι προσέχοντας να φτάσει βαθιά.

Χτυπάμε σ' ένα μπολ τα αυγά με το γάλα να

Αναμειχθούν καλά και ρίχνουμε το μείγμα επάνω από την πίτα.

Την αφήνουμε να

σταθεί 30 λεπτά και μετά την ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.

Από την φίλη Η Απόλαυση Της Βρώσης - Ας Μαγειρέψουμε