Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Δίχρωμα κουλουράκια με κακάο & ινδοκάρυδο !!!


Αυτά τα κουλουράκια θα τα λατρέψετε !!!

Υλικά
2 αυγά
180 γραμ σπορέλαιο
120 γραμ καστανή ζάχαρη
1 βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν
και αλεύρι θα χρειαστούμε περίπου 450 γραμ
1 κουταλιά σούπας κακάο
1 κουταλιά σούπας ινδοκάρυδο
1 αυγό για από πάνω πριν τα ψήσουμε

Εκτέλεση
Χτυπάμε σε λεκάνη τα αυγά με το σύρμα το λάδι και την ζάχαρη
Προσθέτουμε την βανίλια το μπέικιν και λίγο λίγο το αλεύρι και όταν αρχίζει η ζύμη μας  να πήζει ανακατεύουμε με το χέρι.
Όταν η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια την χωρίζουμε στα δύο και στην μισή βάζουμε το ινδοκάρυδο και την ζυμώνουμε Στην άλλη βάζουμε το κακάο και την ζυμώνουμε και αυτή.
Φτιάχνουμε σχεδιάκια κόβοντας  και φτιάχνοντας λωρίδες και από τις δύο ζύμες .
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα χτυπάμε το αυγό σε μπολάκι και τα αλείφουμε από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βγαίνουν περίπου 38 κουλουράκια-Καλή επιτυχία !!!

Συνταγή από την φίλη Eva Triantafilidou 

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ