Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Μηζυθρόπιτες από Κρήτη !!!




Υλικά:

1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
5 αβγά
100 γραμ. λάδι
1 κιλό μυζήθρα ξυνή τριμμένη

Εκτέλεση:

Χτυπάμε καλά τα αβγά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι.
Ζυμώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό για να γίνει μια ζύμη μαλακιά.
Την αφήνουμε σε χλιαρό μέρος για 1-2 ώρες.
Έπειτα τη βάζουμε στο τραπέζι που το έχουμε αλευρώσει λίγο για να μην κολλήσει η ζύμη και την ανοίγουμε με τα μήλα των δαχτύλων μας ή και με τον πλάστη να ανοίξει και να στρογγυλέψει
 Όσο πιο λεπτά τα κάνουμε τόσο πιο νόστιμα .
Μετά παίρνουμε λίγη ζύμη κάθε φορά και κάνουμε στο κέντρο της μια λακουβίτσα. Γεμίζουμε τη λακουβίτσα με μυζήθρα και κλείνουμε καλά.
 Όσο πιο λεπτά τα κάνουμε τόσο πιο νόστιμα .
Τηγανίζουμε τις μυζηθρόπιτες σε αντικολλητικό τηγάνι που απλά το έχουμε αλείψει με λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.Αν πάλι τις προτιμάτε γλυκές μπορείτε να τις περιχύσετε με μέλι όταν τις βγάλετε από το τηγάνι και να τις πασπαλίσετε με κανέλλα.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας  ΕΔΩ