Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Κρέας στην λαδόκολλα με αρωματικά !!!



Υλικά για 6 άτομα

   3 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι  ζητάμε από τον κρεοπώλη να τα κόψει σε      ,μέτρια      κομμάτια-μερίδες
    χοντρό  αλάτι
    χυμός λεμονιού
    3 κουτ. σούπας μέλι
    2 κουτ. σούπας φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
    6 σκελίδες σκόρδου
    ελαιόλαδο
    πιπέρι

Τι κάνουμε
Ξεπλένουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Τρίβουμε τα κομμάτια ένα-ένα με χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε για 30 λεπτά σε ένα σουρωτήρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι το χυμό λεμονιού, το μέλι, το φρέσκο ή ξερό θυμάρι (ή τη ρίγανη), το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος (χωρίς να τα ξεβγάλουμε από το αλάτι) και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
Βάζουμε 4 αρκετά μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας, το ένα πάνω στο άλλο, σταυρωτά, εναλλάξ. Στο κέντρο βάζουμε τα κομμάτια του αρνιού, μαζί με το αρωματικό μείγμα του μπολ.
Ρίχνουμε άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τυλίγουμε τα κομμάτια με τις λαδόκολλες, μία-μία, όπως τις έχουμε τοποθετήσει, ώστε να τα καλύψουμε καλά και σφιχτά. Τυλίγουμε το πακέτο με ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο ή το δένουμε σφιχτά με σπάγκο.
Βάζουμε το πακέτο σε ένα ταψί  και προσθέτουμε 300 ml καυτό νερό. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 3 ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.
Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές ή σκέτο με σαλάτα ή με πουρέ.
Καλή όρεξη !!!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ