Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ταχινοπιτάκια νόστιμο & εύκολο σνακ !!!




Για τη ζύμη

    25 γρ. μαγιά νωπή
    25 γρ. ζάχαρη
    ½ κιλό αλεύρι
    35 γρ. σπορέλαιο
    1 ποτήρι χλιαρό νερό

Για τη γέμιση

    250 γρ. ταχίνι
    200 γρ. ζάχαρη
    ½ κούπα λάδι



  
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη με τη μαγιά και το χλιαρό νερό (προσοχή το νερό δεν θα πρέπει να καίει, γιατί θα καταστραφεί η μαγιά). Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το λάδι και προσθέτουμε σιγά, σιγά το αλεύρι, ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.






Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 περίπου μπαλάκια. Με τον πλάστη ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι (αλευρώνοντας) σε μικρές πίτες. Σε κάθε πίτα βάζουμε λίγο από το μίγμα (ταχίνι, ζάχαρη και λάδι), κλείνουμε σε μπαστουνάκια, τα πλάθουμε λίγο, τα στρίβουμε και τα τυλίγουμε σαν σαλιγκαράκι. Από πάνω βάζουμε πάλι ταχίνι.

Ψήνουμε στους 170 οC στον αέρα μέχρι να ροδίσουν για 25-30 λεπτά.