Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Κεφτεδάκια τραγανά αφράτα πεντανόστιμα !!!


Αρέσουν σε όλους μας !!!

Υλικά Συνταγής

    700 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό
    4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και καλά στυμμένο
    2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοτριμμένα
    1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι από κρασί
    1 αυγό
    1 κ.γλ. ρίγανη
    1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
    1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
    1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    αλεύρι για το τηγάνισμα



Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα τοποθετούμε  τον κιμά .
Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά
ψωμί, κρεμμύδια (με τα υγρά τους), αυγό,το ξίδι τα  μυρωδικά όλα  και αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε το μείγμα πολύ καλά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να αρωματισθεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια θα γίνουν τέλεια.
Πλάθουμε στρογγυλά ή πλατειά κεφτεδάκια .
Τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Έχουμε συγχρόνως  ζεστάνει ελαιόλαδο (τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε περίπου για 4΄ από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

*Αν δεν έχετε φρέσκο βασιλικό και δυόσμος βάλτε ξερό.