Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Κολοκυθοτυροπιτάκια τηγανιού άλλο πράγμα η γεύση τους !!!


    Η νοστιμιά τους απερίγραπτη!!! Το  ότι είναι τηγανητά δεν σημαίνει ότι ρουφάνε και λάδι! Μόλις τα βγάζεις από το τηγάνι τα τοποθετείς σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και περιττό λάδι τέλος! Είναι πραγματικά πολύ νόστιμα και σας τα προτείνω!

Υλικά:

    3 κολοκυθάκια τριμμένα
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κρεμμύδι ξερό
    1 χούφτα άνηθο ή μάραθο
    150γρ. τυρί φέτα
    3 αυγά
    2 πρέζες μαύρο πιπέρι
    Αλάτι όσο νομίζουμε για τη γεύση, έχει και το τυρί
    1 φλ.τσ. νερό
    250γρ. αλεύρι
    Λάδι για το τηγάνι (κατά προτίμηση ελαιόλαδο)

Τι κάνουμε:

    Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε τον άνηθο  και τα μαραίνουμε σε τηγάνι με 4 κουταλιές  ελαιόλαδο μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά των κολοκυθιών.
    Αφού τελειώσουμε με τα κολοκυθάκια, σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το νερό, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το αλάτι, το πιπέρι, το τυρί και τέλος το αλεύρι. Θέλουμε μια ζύμη που είναι χυλός αλλά στέκεται στο κουτάλι.
    Βάζουμε τηγάνι με λάδι να κάψει και  με το κουτάλι παίρνουμε από την ζύμη και βάζουμε μέσα στο καυτό λάδι.



    2-3 λεπτά από κάθε πλευρά είναι αρκετή. Η φωτιά είναι στο μέτριο όσο τηγανίζουμε για να μην τα κάψουμε απ’ έξω.
    Τα βγάζουμε μόλις γίνουν και τα τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για το περιττό λάδι από το τηγάνισμα.



    Τρώγονται και ζεστά μα και κρύα! Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με σάλτσα γιαουρτιού! Καλή όρεξη !!!

Συνταγή από την φίλη Η Απόλαυση Της Βρώσης - Ας Μαγειρέψουμε