Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Εύκολα και πεντανόστιμα τηγανόψωμα για όλες τις ώρες!!!

- Αφράτα και τραγανά τηγανόψωμα με φέτα μερακλίδικα
     
                                     
 Υλικά
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
500 γραμ  αλεύρι για όλες τις χρήσει
1 κουταλιά σούπας  ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού  αλάτι
χλιαρό νερό
τυρί φέτα όσο θέλετε
Σουσάμι
Αν τα ψήσετε στο φούρνο λίγο λάδι με 1 κρόκο αυγού 


                                              Εδώ στον φούρνο


Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και την ξηρή μαγιά.
Κάνουμε ένα λακουβάκι και ρίχνουμε την ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό σταδιακά, ζυμώνοντας κάθε τόσο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζυμούλα προσθέτοντας και λίγο λάδι. Το  αφήνουμε κάπου ζεστά για μισή ώρα να φουσκώσει και να ξεκουραστεί
Μόλις φουσκώσει το ζυμώνουμε ακόμα λίγο
Τώρα ακολουθούμε δύο τρόπους για τη γέμιση ανάλογα πως το θέλουμε.Μπορούμε είτε να έχουμε το τυράκι διάσπαρτο μέσα στο τηγανόψωμο οπότε ξαναζυμώνομαι να ανακατευτεί μέσα το τυράκι.
Η το χωρίζουμε σε μπαλίτσες ανοίγουμε με τον πλάστη σε μέγεθος σαν μικρό πιατάκι φρούτων , βάζουμε όλη τη φετούλα στο κέντρο με λίγο πιπέρι και το κλείνουμε με άλλο ένα ίδιο σε μέγεθος από πάνω κλείνοντας καλά γύρω γύρω.
.Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά ή σε ταψάκι στο φούρνο για να αποφύγουμε τα λάδια !!

                                                  Εδώ στο τηγάνι

Αν τα ψήσουμε χτυπάμε 1 κρόκο με λίγο λάδι τα χτυπάμε καλά και μόλις τα βάλουμε στο ταψί τα περνάμε από πάνω με την βοήθεια πινέλου .Τα ραντίζουμε με σουσάμι,ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 μέχρι να ροδίσουν .Καλή επιτυχία!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ