Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Σουπιές κοκκινιστές με λαχανικά-όλη η νοστιμιά στο πιάτο μας !!!


Υλικά
    500 γραμ σουπιές  φρέσκες ή κατεψυγμένες
    1 μεγάλο κρεμμύδι
    2 σκελίδες σκόρδο
    4 ντομάτες ώριμες
    1 κόκκινη πιπεριά
    1 πράσινη πιπεριά
    1 κουταλάκι της σούπας  τοματοπελτέ
    1 ποτηράκι του κρασιού γεμάτο  λευκό κρασί
    1 φύλλο δάφνη
    1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
    Μπούκοβο
    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Αλάτι
    Μαϊντανό
    Ελαιόλαδο

Οδηγίες

    Καθαρίζουμε τις σουπιές κι αν  είναι κατεψυγμένες τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν πρώτα  και  βάζουμε να βράσουν για 6-7 λεπτά.
    Κόβουμε τις σουπιές  σε ροδέλες η σε καρέ κομμάτια.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
    Βάζουμε σε μια ρηχή πλατιά κατσαρόλα ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς τα λαχανικά.
    Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, το κρασί, τα μπαχαρικά, αλατίζουμε και σιγοβραζουμε περίπου 10 λεπτά
  Προσθέτουμε τις σουπιές , και λίγο  μαϊντανό ψιλοκομμένο
    Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε 25 με 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα .
  Πασπαλίζουμε με λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ