Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Panacotta με σάλτσα καραμέλας το κάτι άλλο !!!

 Πραγματικά απίθανη εξαφανίστηκε αμέσως ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ !!!

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. γάλα
150 γρ. ζάχαρη
½ βανίλια φρέσκια
6 φύλλα ζελατίνης (30γρ.)
500 γρ. κρέμα γάλακτος

Για τη σάλτσα καραμέλας
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
20 γρ. Βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια να βράσουν. Παράλληλα βάζουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν σε κρύο νερό. Αφού βράσει το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε να λιώσουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε ότι σκεύος και μέγεθος θέλουμε και το αφήνουμε στο ψύγειο μέχρι να παγώσει.



Για τη σάλτσα καραμέλας

Βάζουμε σε ενα κατσαρολάκι τα 50 γρ. ζάχαρης και το αφήνουμε μέχρι να λιώσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε άλλα 50 γρ. και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να λιώσουμε όλη τη ζάχαρη. Παράλληλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και με το που πάρει χρώμα η καραμέλα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με προσοχή (όσο προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος το μείγμα φουσκώνει πολύ. Άρα καλό θα ήταν το σκεύος να είναι ψηλό. Το αφήνουμε μέχρι να κάτσει η καραμέλα και το αποσύρουμε από την φωτιά. Το περνάμε από μια σήτα για να φύγουν κάποιοι σβόλοι ζάχαρης που έχουν μείνει για να μην ζαχαρώσει. Προσθέτουμε το βούτυρο, αφήνουμε να κρυώσει και η σάλτσα είναι έτοιμη.

 Βάζουμε την πανακότα σε ένα πιάτο και από πάνω ρίχνουμε ακανόνιστα την σάλτσα καραμέλας.

Συνταγή από Σεφ Τσαμπίκος Κυριλής την έφτιαξα κι έγινε πεντανόστιμη!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Για περισσοτερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ