Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

Μπακλαβάς παραδοσιακός !!!



Υλικά

1 κιλό  φύλο κρούστας
1/2 κιλό  αμύγδαλα
1/2 κιλό  καρύδια
1 φλ.  φρυγανιά
1 φλ.  αραβοσιτέλαιο
1/2 κουταλάκι  κανέλα
1/2 κουταλάκι  γαρίφαλο
1 πρέζα  μοσχοκάρυδο
2 κ. σ.  ζάχαρη
1½ φλ.  βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι
1.200 γραμμ.  ζάχαρη
4 ποτήρια  νερό
1 κ. σ.  χυμό λεμόνι
1/2 κ. γλ.  ξινό



Εκτέλεση

Στρώνουμε 7 φύλα και τα λαδώνουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγη γέμιση και βάζουμε 1 φύλο και γέμιση, 1 φύλο και γέμιση, μέχρι να περισσέψουν 6 φύλα, τα οποία τα βάζουμε στο τέλος.
Κόβουμε τον μπακλαβά σε ρόμβους και καίμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
Με αυτό περιχύνουμε τον μπακλαβά, να πάει παντού. Τον ψήνουμε στους 150 C για περίπου 2½ ώρες, μέχρι να ροδίσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν κρυώσει ο μπακλαβάς τον περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου και την φτιάχνω πολύ συχνά. Καλή επιτυχία !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ