Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Κρεατόσουπα πεντανόστιμη !!!


 Ότι καλύτερο τώρα με το κρύο !!! Δυναμωτική κρεατόσουπα !!!

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι ελιά με κόκκαλο
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
2 καρότα κομμένα ροδέλες
6 με 7 φύλλα σέλινο
1 σελινόριζα κομμένη σε κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ολόκληρο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι



Τι κάνουμε
Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρέας μόνο του
Μόλις ζεσταθεί το νερό το χύνουμε πάντα
Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με ζεστό νερό και όταν αρχίσει να βράζει το  ξαφρίζουμε αν χρειαστεί και αφρίσει.
Το βράζουμε μαζί με το κρεμμύδι για 90 λεπτά.
Σουρώνουμε το κρέας το οποίο έχει λιώσει κι έχει γίνει λουκουμάκι.
Ρίχνουμε στο ζωμό τα λαχανικά όλα αλατοπίπερο και το λάδι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.


Κόβουμε το κρέας που έχει κρυώσει σε κομματάκια αφαιρούμε και το κόκκαλο και το ρίχνουμε μέσα στο ζωμό με τα λαχανικά να πάρει δυο τρεις βράσεις .
Σερβίρουμε με λεμόνι .
Αν θέλετε μπορείτε πριν βάλετε το κρέας να προσθέσετε και 3  κουταλιές τις σούπας ρύζι γλασέ  .Καλή όρεξη !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ