Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Μελιτζάνες με κουρκούτι μπύρας !!!

 Σερβίρονται ζεστές και κρύες με τριμμένο τυράκι από πάνω προαιρετικά και είναι  αφράτες και τραγανές!!! Αριστο μεζεδάκι !!!

Υλικά

3-4  μελιτζάνες
αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Για το κουρκούτι μπύρας

2 φλιτζ  τσαγιού  αλεύρι,
2 κουτ σούπας  κορν φλάουερ,
1 κουτάκι μπύρα πολύ παγωμένη
αλάτι, πιπέρι .

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε  τις μελιτζάνες  και τα κόβουμε  κατά μήκος
Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε στο ψυγείο λίγη ώρα να βγάλουν τα υγρά τους και να τα δούμε να στεγνώσουν.

Ετοιμασία  κουρκούτι:

Αδειάζουμε την μπύρα σε μπολ και λίγο- λίγο ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το κορν φλάουερ και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε έναν όχι πολύ σφιχτό χυλό. Ο χυλός δεν πρέπει να είναι λείος. Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε  στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Απλώνουμε σε μια πετσέτα τα λαχανικά .
Τα στεγνώνουμε πολύ να μην έχουν νερά.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά να κάψει και βουτάμε μία -μία φέτα από τις μελιτζάνες  στο χυλό και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν  καλά.
Τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας  να στραγγίσουν και σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω προαιρετικά με τριμμένο τυρί.Καλή όρεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κατά τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και κολοκυθάκια ή οποιοδήποτε λαχανικό .