Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Η πιό γρήγορη & πεντανόστιμη πίτσα !!!


 Φτιάξτε την πιο νόστιμη και οικονομική πίτσα σε ελάχιστα λεπτά !!!!
Όλα τα σούπερ μάρκετ πουλάνε αποκόμματα αλλαντικών και τυριών σε πολύ χαμηλές τιμές -επίσης το έτοιμο ζυμάρι για πίτσα  έγινε φανταστικό λεπτό νόστιμο τραγανό ούτε να ζυμώνουμε ούτε να λερώνουμε πάγκους !!! Ετοιμάστε την πιο ωραία οικογενειακή πίτσα λοιπόν στο τσακ μπαμ και απολαύστε την μαζί με τους αγαπημένους σας !!!


 Υλικά
1 πακέτο έτοιμη ζύμη για πίτσες  alfa.Απίθανο !!!!!
αποκόμματα ατλαντικών-- ή 15 φέτες λεπτοκομμένες ζαμπόν ή γαλοπούλα
αποκόμματα τυριών τα οποία θα τρίψετε στο χοντρό μέρος του τρίφτη -- ή 300 γραμ τυρί τριμμένο  γκούντα
1  κουτάκι μικρό ψιλοκομμένα μανιτάρια
6  φετούλες μπέικον κομμένο σε μικρά καρεδάκια
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτούς κρίκους  -αν σας αρέσει -- εγώ έβαλα -
Προαιρετικά βάλτε ότι σας αρέσει πχ πιπεριά -λουκανικάκια σε ροδέλες



Σάλτσα
2 κουταλιές κοφτές σούπας πελτέ
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
λίγο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό
2 με 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο



Τι κάνουμε
Παίρνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου το στρώνουμε με λαδόκολλα,το περνάμε με την παλάμη μας με λίγο λάδι και ανοίγουμε την συσκευασία με την έτοιμη ζύμη όπου έχει δύο τεμάχια μέσα.
Στρώνουμε το πρώτο και με το χέρι το πατάμε να ανοίξει έτσι ώστε να καλύψει το μισό ταψί ,το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο ,έτσι ,ώστε να ενωθούν και να φαίνονται σαν να είναι  ένα .


 Ετοιμάζουμε την σάλτσα
Σε κατσαρολάκι μικρό βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για την σάλτσα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράσει 3 λεπτά περίπου .


Κάνουμε με τα δάχτυλά μας λακουβίτσες στην ζύμη και ρίχνουμε στην μέση του ταψιού την σάλτσα και με ένα κουτάλι την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.

Αμέσως μετά απλώνουμε από πάνω από την σάλτσα τα κομματάκια από το ζαμπόν ή γαλοπούλα αν αγοράσετε αποκόμματα ή φέτες από ζαμπόν ή γαλοπούλα ώστε να καλύψει όλο το ταψί .



 Από πάνω σκεπάζουμε με το τριμμένο τυρί [όσο πιο πολύ τόσο πιο ωραία η πίτσα μας ] και στολίζουμε τέλος με τα κομματάκια μπέικον το ψιλοκομμένο σε ροδέλες κρεμμύδι που δίνει πολύ ωραία γεύση καθώς ψήνετε ,τα μανιτάρια ,πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες αν έχετε [εγώ δεν είχα αλλιώς σίγουρα θα έβαζα] και γενικά αυτοσχεδιάστε με ότι σας αρέσει περισσότερο.




Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας σε αντιστάσεις ή με αέρα πάνω κάτω με προσοχή μην αρπάξει.
Την βγάζουμε από τον φούρνο την κόβουμε με το εργαλείο ροδέλα πίτσας και ...την εξαφανίζουμε !!!! Πραγματικά τ έ λ ε ι α !!! Καλή όρεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

* Οσοι είσαστε εξωτερικό ή δεν βρίσκετε την συγκεκριμένη έτοιμη ζύμη ,ή θέλετε να φτιάξετε εσείς την ζύμη πίτσας πατήστε το λινκ ΕΔΏ -->  http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2016/09/blog-post_26.html