Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Κυδώνι γλυκό του κουταλιού !!!


Ξεχωριστό και πολύ ωραίο γλυκό του κουταλιού !!!

 Υλικά

2και 1\2 ποτήρια νερού κυδώνια
2 και 1\2 ποτήρια νερού ζάχαρη
6 ποτήρια νερο
1 κλωναράκι  αμπαρόριζα
3 χούφτες αμύγδαλα έτοιμα ξεφλουδισμένα
5 κουταλιές σούπας γλυκόζη
 χυμό από 1 λεμόνι


Τι κάνουμε

Πλένουμε και  καθαρίζουμε τα κυδώνια.
Τα βάζουμε καθώς  τα καθαρίζουμε σε μια λεκάνη με νερό να τα σκεπάζει,και προσθέτουμε  το  χυμό από το μισό λεμόνι να μην μαυρίσουν΄  {υπάρχει ενα ειδικό εργαλείο για το καθάρισμα ξύστρα το λένε}.
Το τρίβετε στο χοντρό μέρος του ειδικού τρίφτη που υπάρχει για το κυδώνι ,η αν το θέλετε πιο χοντρό το κόβετε σε πολύ στενές  λωριδίτσες λεπτές με το μαχαίρι.


Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό στη φωτιά  για  10 λεπτά  και αμέσως ρίχνουμε το κυδώνι στίβωντάς το πολύ καλά και βράζουμε μέχρι να αρχίσει να δένει σε μέτρια φωτιά.
Μόλις αρχίσει και δένει το σιρόπι ρίχνουμε την γλυκόζη, τα αμύγδαλα,  το χυμό από το μισό λεμόνι ,και την αμπαρόριζα.

Βραζουμε σε σιγανή φωτιά σχεδόν μισή ώρα ακόμα .
Το αποσύρομαι από την φωτιά  και την άλλη μέρα που θα κρυώσει το τοποθετούμε στα βάζα και κερνάμε τους φίλους μας με ωραίο γλυκάκι από τα χεράκια μας  !!
Πολυ ωραία πάει και με γιαούρτι δοκιμάστε το !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ