Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Κεφτεδάκια αφράτα με γκούντα !!!


 Απίστευτα αφράτα πεντανόστιμα κεφτεδάκια !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!


 
Υλικά

     500 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό
    4 φέτες ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
    2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
    2 κ.σ. ξίδι
    3 κ.σ. ούζο
    1 αυγό
    1 κ.γλ. ρίγανη
    1 κ.σ. βασιλικός φρέσκος ή ξερός
    2 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ή ξερός
    1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
    αλάτι-πιπέρι
    λάδι για το τηγάνισμα
    αλεύρι
    γκούντα τυρί σε φέτες χοντρές


 
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ  βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το ξίδι και το ούζο.
Κάνουμε μια λακκούβα στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ψωμί τα κρεμμύδια
το αυγό, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα του κιμά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο το λιγότερο 30΄.
Πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες.


Τους αλευρώνουμε, τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζουμε,σε ελαιόλαδο, για περίπου 3΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε με το τυρί γκούντα από πάνω το οποίο έχουμε τηγανίσει για λίγο στο ίδιο λάδι που τηγανίσαμε τους κεφτέδες και με πατάτες τηγανητές και σαλάτα !Καλή όρεξη !!! Ειναι απίθανα  σε γευση !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ