Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Πιλάφι με γαρίδες & μύδια !!!

Στα σούπερ μάρκετ βρίσκουμε συσκευασία με κατεψυγμένα θαλασσινά για να ετοιμάσουμε αυτό το υπέροχο φαγητό !!

Υλικά
¼ κούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 καυτερή πιπεριά ξερή
2-3 κ. σ. πελτέ ντομάτας
3 ποτήρια του νερού ρύζι  για πιλάφι
250 γρ. κατεψυγμένα μύδια και γαρίδες
4 ποτήρια νερού νερό
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τα μύδια και τις γαρίδες σε θερμοκρασία δωματίου ,τα ξεπλένουμε και αφήνουμε να  στραγγίξουν καλά.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι
Όταν κάψει ελαφρώς , προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσει  το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και το ρύζι και το ανακατεύουμε  κι αυτό για λίγα  λεπτά.
Προσθέτουμε 6  ποτήρια νερό, την πιπεριά, τον πελτέ και αφήνουμε να βράσουν για 15  λεπτά περίπου .
Όταν δούμε το ρύζι να είναι σχεδόν έτοιμο στα 15 λεπτά , ρίχνουμε τα μύδια και τις γαρίδες.
Βράζουμε για λίγο ακόμα περίπου 10 λεπτά να το δούμε να μελώσει το ζουμάκι και αλατοπιπερώνουμε
Σβήνουμε τη φωτιά κατεβάζουμε την κατσαρόλα ,σκεπάζουμε λίγο με μία πετσέτα κι από πάνω το καπάκι να τραβήξει τα τυχόν υγρά και σερβίρουμε .
Καλή όρεξη !!!
Αν χρειαστεί όταν βράζει το ρύζι προσθέτουμε λίγο νεράκι .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ