Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Κεφτεδάκια τραγανά κι αφράτα !!!

Ποιός να αντισταθεί σ αυτά τα τραγανά απ έξω και αφράτα μέσα κεφτεδάκια!!

Υλικά

    500 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
    3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
    μουσκεμένο και στυμμένο
    2 μεγάλα κρεμμύδια
    τριμμένα στον τρίφτη
    4 κουταλιές σούπας ξίδι
    1 αυγό
    1 κουτ.γλυκού. ρίγανη
    1 κουτ.σούπας. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
    1 κουτ.σούπας. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
    1 κουτ.σούπας. μαϊντανός ψιλοκομμένος
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά: ψωμί, κρεμμύδια αυγό, μυρωδικά ξίδι και αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄ να αρωματιστεί ο κιμάς
Πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες  και τους πλαταίνουμε με τις παλάμες μας.
Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά.
Έχουμε συγχρόνως  ζεστάνει ελαιόλαδο (τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) σε μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Αφήνουμε τους κεφτέδες σε χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι.Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ