Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Αγκινάρες αλά πολίτα !!!



Με φρέσκες είναι σαφώς πιο ωραίο το φαγητό μας αλλά είναι ωραίο και πάλι με κατεψυγμένες αν δεν είναι η εποχή τους !!

Υλικά
12 με 18 αγκινάρες αν είναι φρέσκες ή μία συσκευασία κατεψυγμένες
χυμό 3 λεμονιών
4 καρότα σε ροδέλες
8 με 12 πατατούλες μικρές
5 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

Τι κάνουμε
Αν είναι φρέσκες οι αγκινάρες τις καθαρίζουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τα εξωτερικά φύλλα.
Αφαιρούμε και το χνούδι με μαχαίρι μυτερό τις περιχύνουμε με το χυμό 2 λεμονιών και τέλος τις βάζουμε μέσα σε νερό με το χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν ---αν είναι κατεψυγμένες παραλείψτε αυτό το στάδιο.
Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι.
Προσθέτετε τις πατάτες και ανακατεύετε για 2 λεπτά.
Ρίχνετε τις αγκινάρες τα καρότα τον άνηθο και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε ζεστό νερότόσο όσο να σκεπάζονται οι αγκινάρες.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει  μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Το φαγητό πρέπει να μείνει με το λάδι του,
Εάν είναι πολύ αραιή η σάλτσα του,μπορείτε να την δέσετε με μία κουταλιά κορν φλάουρ.Καλή όρεξη !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ