Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Μουσακάς με στήθος κοτόπουλο μπουκίτσες !!





Υλικά για ταψάκι 35 επί 40
6 πατάτες
1/2 κούπα τσαγιού λάδι
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1 κιλό στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
4 πιπεριές κόκκινες
4 πιπεριές πράσινες
αλάτι πιπέρι ρίγανη [προαιρετικά]
1 κουτάκι πουμαρό 250 γραμ


 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Μπεσαμέλ κρέμα
1 λίτρο γάλα
λίγο αλάτι
7 κουτ σούπας αλεύρι
2κουτ σούπας βιτάμ 
 λίγο μοσχοκάρυδο
τυρί τριμμένο κεφαλοτυρι 

Εκτέλεση

ΟΙ πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες τις τηγανίζουμε και τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι βουτυρωμένο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μισή κούπα λάδι και σοτάρουμε 2 μέτρια ξερά  κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε φέτες, ρίχνουμε μέσα 1 κιλό στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκίτσες ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλο και προσθέτουμε 4 πιπεριές κόκκινες,4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και 1 κουτάκι πουμαρό 250γρ.Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.Όταν είναι έτοιμο το αδειάζουμε στο ταψάκι πάνω από τις πατάτες.


Ετοιμάζουμε και τη μπεσαμέλ.
1 λίτρο γάλα, λίγο αλάτι, 7κ.σ. αλεύρι και λίγο μοσχοκάρυδο τα βάζω σε μια κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει.Όταν πήξει την κατεβάζω ρίχνω μέσα 1 κ.σ. Βιτάμ ανακατεύω να λιώσει και περιχύνω την μπεσαμελ πάνω από το κοτόπουλο....πασπαλίζω και λίγο κεφαλοτύρι και ψήνω στους 200 βαθμούς περίπου 1 ώρα.
Mina Papa  .

Μπαμπαδάκια !!


Εξαφανίστηκαν με το που τα έφτιαξα!!!
Την επόμενη φορά διπλή δόση!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
300 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
100 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη ή ακόμα και σπορέλαιο
250 ml γάλα χλιαρό
2 αυγά σε θερμ.δωμ.
2 κ.σ κοφτές ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 βανίλια
1/2 κ.γ αλάτι
ξύσμα 1 λεμονιού
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη+200 ml γάλα κρύο (χτυπημένα σε σαντιγι)
ή 300 γρ.κρέμα γάλακτος+1 βανίλια+1 κ.σ άχνη ζάχαρη (χτυπημένα σε σαντιγι (ότι γέμιση προτιμάτε εγώ έβαλα την πρώτη επιλογη.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
1 βανίλια
1 σφηνοπότηρο κονιάκ ή ρούμι ή ποτό Αμαρέτο
λίγη μαρμελάδα βερίκοκο για το άλειμμα

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω τη σαντιγι και τη βάζω στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστώ.
-Σ'ένα μπολ ρίχνω το γάλα,τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα ανακατεύω.Προσθέτω τα αυγά,το λιωμένο βούτυρο,το αλάτι,το ξύσμα και τη βανίλια.Ανακατεύοντας ρίχνω και το αλεύρι μεχρι να έχω ένα μίγμα παχύρευστο και κολλώδες.(Εγώ χρησιμοποίησα μίξερ,αλλά γίνεται και στο χέρι)
Αδειάζω το μίγμα με τη βοήθεια 1 κουταλιού σε 12 υποδοχές για μάφινς βουτυρωμένες και αλευρωμένες και αφήνω το μίγμα μου να φουσκώσει μέχρι το χείλος από τις θήκες 30 λεπτά.
Ψήνω στους 170 πάνω κάτω για 30 λεπτάκια περίπου να πάρουν ωραίο χρώμα.
-Βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο και προσθέτω στο τέλος τη βανίλια και το ποτό.
-Βουτάω τα χλιαρά ή κρύα μπαμπαδάκια στο χλιαρό προς ζεστό σιρόπι,αφού κόψω πρώτα λίγο το καπάκι από πάνω.(Εγω δεν το αφαίρεσα όλο,απλά το έκοψα μέχρι να στέκεται)
για να σιροπιαστουν καλύτερα για 2 λεπτά περίπου
Τα βάζω σε πιατέλα να κρυώσουν.
Τα γεμίζω με σαντιγι με τη βοήθεια ενός κορνέ και αλλείφω την επιφάνεια με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο αραιωμένη με λίγο κονιάκ.
Εγώ τα πασπάλισα και με λίγο ινδοκάρυδο που μ'αρέσει πολύ!!!
Είναι υπέροχα και πανεύκολα!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το σιρόπι δεν πρέπει να περισσέψει,θα το ρουφήξουν όλο!!!Καλή επιτυχία!!
Από Σόφη Τσιώπου

Πυραμίδα απόλαυσης !!






Ένας κορμός…. μια έμπνευση της στιγμής..

Η αγάπη μου για τους κορμούς είναι μεγάλη ..Έχω δοκιμάσει άπειρες συνταγές … Αυτός όμως ο κορμός είναι ξεχωριστός. Είναι ο κορμός που επέλεξα να του δώσω άλλη μορφή στο κόψιμο και στην παρουσίαση αν και τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι υλικά γνωστά σε όλους μας. ΄ ¨ Υλικά που χρησιμοποιούμε συνήθως σε πολλούς σοκολατένιους κορμούς. Σοκολατένιο παντεσπάνι, μους σοκολάτας και γλάσο σοκολάτας. Τελείωσα τον κορμό μου με τρούφα και σιρόπι σοκολάτας 



Ας ξεκινήσουμε..

ΥΛΙΚΑ
Για το μπισκότο
5 αυγά 110 γρ. ζάχαρη, 90 γρ. αλεύρι, 30 γρ. κακάο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Μους σοκολάτας σιρόπι σοκολάτας γλάσο σοκολάτας μαρμελάδα φρούτα του δάσους

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ
300 γρ. κρέμα γάλακτος , 300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο 150 γρ, γάλα εβαπορέ, 1 λοβό βανίλιας 




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

1 ¼ κούπα ζάχαρη
1 κούπα σκόνη κακάο χωρίς γλυκαντικά
1 κούπα νερό
λίγο αλάτι
1 βανίλια

ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% , 300 γρ. κουβερτούρα, 20 γρ. μέλι




ΤΡΟΥΦΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ΛΙΓΟ ΡΟΥΜΙ

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι σοκολάτας

Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι σε ένα μικρό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά και έπειτα προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συχνά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία (γιατί φουσκώνει ) και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλο 1 λεπτό. Παίρνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύοντας. Το αφήνουμε να κρυώσει. Χρησιμοποιούμε όσο χρειαζόμαστε και το υπόλοιπο το αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι σε δροσερό χώρο



ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣ.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή . Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την τοποθετούμε σε ένα μπολ. Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Ρίχνουμε το λοβό βανίλιας για άρωμα. Όταν πάρει βράση το γάλα το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Ομογενοποιούμε πολύ καλά το γάλα με την κουβερτούρα και προσθέτουμε την παχύρευστη σαντιγί..
Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σταθεροποιηθεί.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους με τα 60 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη (50 γρ) γρ. σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα
Παίρνουμε λίγη από τη μαρέγκα περίπου το 1/3 και την ανακατεύουμε απαλά με τους χτυπημένους κρόκους μέσα στο μίξερ Ρίχνουμε το αλεύρι με το κακάο από ψηλά σαν βροχή μέσα στους χτυπημένους κρόκους. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
Απλώνουμε το μείγμα πάνω σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Το μείγμα πρέπει να το απλώσουμε έτσι ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος
Ψήνουμε στους 170ο για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και το ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα..

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Παίρνουμε μια κουτάλα της σούπας από το σιρόπι της σοκολάτας και το βάζομε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε 2 κ. σ ρούμι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ραντίζουμε το μπισκότο με το σιρόπι σοκολάτας με το ρούμι. Απλώνουμε τη μους.. Από πάνω ρίχνουμε κουταλιές μαρμελάδας από φρούτα του δάσους. Τυλίγουμε σε ρολό και τον τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σταθεροποιηθεί..

Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και με ένα βρεγμένο μαχαίρι το κόβουμε σε κομμάτια 15 εκ. μήκος το κάθε κομμάτι.. Εάν το ρολό δεν έχει σταθεροποιηθεί πολύ καλά το βάζουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη.




ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

Σε ένα μπολ τεμαχίζουμε τη σοκολάτα και ρίχνουμε το μέλι… Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα με το μέλι… Ενώνουμε πολύ καλά την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για λίγο να σταθεροποιηθεί

Βάζουμε τα κομμάτια από το ρολό σε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το γλάσο..
Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο το γλάσο να σταθεροποιηθεί σηκώνουμε τα κομμάτια από το ρολό όρθια να περάσουμε με γλάσο και το κάτω μέρος ( το μέρος που ακουμπούσε στη λαδόκολλα)
Γαρνίρουμε με τρούφα σοκολάτας όλο το ρολό.
Το βάζουμε στη κατάψυξη για μια ώρα και κόβουμε το κάθε ρολό διαγώνια.
Καλή επιτυχία!!
 



Mωσαικό ψυγείου κομμένο σε κυβάκια-παστάκια!



Υλικά
300 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ σπασμένα σε κομματάκια
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας ψιλοκομμένη
125 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
150 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. κακάο
100 γρ.φουντούκια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
1 βανίλια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
Για την επικάλυψη
200 γρ. κουβερτούρα υγείας
2 κ.σ .μαργαρίνη
3 κ.σ μέλι
Εκτέλεση
-Σε μια κατσαρόλα ρίχνω τη μαργαρίνη,το ζαχαρούχο και τις σοκολάτες και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν.Κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω το κακάο,τα φουντούκια τη βανίλια και τα μπισκότα.
Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι ρηχό 25Χ30 περίπου στρωμένο με λαδόκολα ή αλουμινόχαρτο.
Το στρώνω καλά με μια σπάτουλα.
Σε μπεν μαρί λιώνω τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη και προσθέτω και το μέλι.
Αδειάζω πάνω απο το μωσαικό και απλώνω με ένα κουτάλι να πάει παντού.
Βάζω το γλυκό στο ψυγείο να παγωσει 1 ωρίτσα και μετα το ξεφορμάρω και το κόβω σε κομματάκια και το τοποθετώ σε καραμελόχαρτα.
Εγώ έλιωσα 100 γρ.σοκολάτα γάλακτος και γαρνίρισα την επιφάνεια!
Αν το θέλετε πιο ψηλό με πιο πολύ πάχος θα το βάλετε σε μικρότερο ταψάκι.

Μπισκοτογλυκό με μπισκότα oreo !!

ΥΛΙΚΑ
 1 λίτρο γάλα φρέσκο
 1 Βιτάμ 250γρ.
 6 κ.σ. ζάχαρη
7 κ.σ. κορν-φλαουρ ή κρέμα άνθος αραβόσιτου [τη βραστή]
200γρ.κουβερτούρα
 4 πακέτα μπισκότα OREO κομμένα στα δυο

ΣΑΝΤΙΓΊ
1 κρέμα γάλακτος φυτική 500γρ.
4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια

 Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,τη ζάχαρη,το κορν-φλάουρ,το Βιτάμ, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πάνω σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξουν καλά.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπισκότα ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε σε ένα πυρέξ ή μπολ 35χ40εκ..Αφήνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε τη σαντιγί πάνω.Γαρνίρομαι με κομμένα μπισκοτάκια OREO.



Μπορούμε να το κάνουμε και τούρτα σε δίσκο 35 επί 40 εκ. Βάζουμε ένα τσέρκι τοποθετούμε πουράκια γύρω γύρω και μετά συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία όπως στο πυρέξ !!! Καλή επιτυχία και καλοφάγωτο !!!
Mina Papa .





Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Κέικ σκάκι. Φανταστικό!!!





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
 1 Βιτάμ σοφτ
 250γρ. 2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
1 κούπα γάλα
 1 βανίλια
2 κ.σ.κακάο
 500γρ. αλεύρι φαρίν απ



 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 



Για την επικάλυψη και για να κολλήσουμε μεταξύ τους τα κέικ βάζουμε ανάμεσά τους λίγο μερέντα ή μαρμελάδα Για το γαρνίρισμα τρούφα σοκολάτας ή καρύδα.



 Τι κάνουμε
 Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα τη βανίλια και το αλεύρι σιγά-σιγά. Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ίσια μέρη στο ένα προσθέτουμε το κακάο και το άλλο το αφήνουμε λευκό. Βουτυρώνουμε 4 ταψάκια 28εκ. και μοιράζουμε το λευκό μείγμα στα δυο ταψάκια και το σοκολατένιο μείγμα στα άλλα δυο ταψάκια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε να κρυώσουν και κόβουμε το κάθε κέικ με στρογγυλά κουπατ να κάνουμε στεφάνια.Το υπόλοιπο για να το καταλάβετε πατήστε τον παρακάτω μπλε σύνδεσμο να δείτε το βιντεάκι πως το τελειοποιούμε !! Είναι πολύ εντυπωσιακό και ωραίο σε γεύση αξίζει να το φτιάξετε για  κάτι διαφορετικό !!!Καλή επιτυχία !!!Μina Papa
ΠΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ  LINK ΑΠΟ ΚΑΤΩ 
https://www.youtube.com/watch?v=ltQXweBOnMU&feature=youtu.be

Πουτίγκα Καρυδόπιτα.

Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Συνταγή παραδοσιακή που κρατάει πάνω από 35 χρόνια γι αυτό και οι δοσολογίες είναι σε κεσεδάκι γιαουρτιού το μικρό.

Υλικά

5 αυγά
2 κεσεδάκια ζαχαρη
2 κεσεδάκια αλεύρι
1 γιαούρτι στραγγιστό
250γρ καρύδι τριμμένο
1 κουταλάκι σόδα
3 κουταλάκια μπέικιν
1 κουταλάκι κανέλα
ξύσμα πορτοκαλιού

Σιρόπι
3 κεσεδάκια ζάχαρη
3 και μισό κεσεδάκια νερό


Κρέμα
1 γκαρνί σαντιγί
1 γάλα ζαχαρούχο
1 λίτρο γάλα φρέσκο
3 άνθος αραβοσίτου στιγμής


 Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν,προσθέτουμε το γιαούρτι σόδα μπέικιν κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού και τα καρύδια και τα ρίχνουμε σε βουτυρομένη φόρμα κέικ.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.Ξεφορμάρουμε ύστερα απο 10 λεπτά αλλά κρατάμε τη φόρμα πρόχειρη γιατί αφού κρυώσει το κέικ καρυδιού θα το ξαναγυρίσουμε στη φόρμα μας για να το σιροπιάσουμε.
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και οπως είναι ζεστό γυρίζουμε το κέικ ξανά στη φόρμα και σιροπιάζουμε σιγά σιγά.Το σιρόπι θα το πιεί όλο μην σας φοβίζει η ποσότητα.Το αφήνουμε αρκετή ώρα μέσα στη φόρμα να κρυώσει καλά και καλύτερα την επόμενη μέρα το γυρίζουμε σε αρκετά μεγάλη πιατέλα.

Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Χτυπαάμε στο μίξερ 2 λεπτά το γάλα ζαχαρούχο με το γκαρνί [ΜΟΝΟ ΤΗ ΣΚΟΝΗ] με το ζαχαρούχο και σε άλλο μπολ χτυπάμε τις 3 κρεμες αραβοσίτου στιγμής  με το γάλα,στη συνέχεια ενώνουμε τα υλικά και ξαναχτυπάμε 3 λεπτά ακόμη.Αφήνουμε την κρέμα λίγες ώρες στο ψυγείο να σφίξει πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Στρώνουμε με σπάτουλα την κρέμα επάνω στην καρυδόπιτα και ρίχνουμε λίγο καρύδι από επάνω.
Καλή επιτυχία !!
Roula Papaliaga




Μπουγάτσα η καταπληκτική!

 Υλικά
    1 πακέτο φύλλα Κρούστας
    1½ λίτρο φρέσκο γάλα
    200 γραμμ. (1 φλ. & 2 κ.σ γεμάτες) σιμιγδάλι ψιλό
    2 κ.σ. βούτυρο
    1 φλ. ζάχαρη
    2 βανίλιες
    1 πρέζα αλάτι
    βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
    κανέλα
    ζάχαρη για επικάλυψη
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ταψάκι στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα κάτω και ρίχνουμε την γέμιση. Από πάνω βάζουμε 4 φύλλα ακόμη βουτυρωμένα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30'-40' στον αέρα, στην μεσαία σχάρα ή στην προτελευταία. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
Σημείωση
Εδω χρησιμοποίησα  2 φύλλα σφολιάτας αντί για φύλλο κρούστας .
Mina Papa



Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ρεβύθια με λουκάνικο




Υλικά

Ρεβύθια 5οο γρ
Λουκάνικα 300 γρ
Ντομάτες 3 τεμ
Πιπεριές Φλωρίνης 2 τεμ ψιλοκομμένες
Δενδρολίβανο 1 κουταλάκι του γλυκού
Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες
Χυμός λεμονιού 1 λεμόνι
ΜαΪντανό 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι -πιπέρι
Νερό για το βράσιμο
Οδηγίες

Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβύθια σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να τα σκεπάζει για να μουλιάσουν . Την άλλη μέρα τα βράζουμε να πάρουν μια βράση και ρίχνουμε το πρώτο νερό.Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νέο νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ψήνουμε τα λουκάνικα σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι μέχρι να βγάλουν το λίπος τους. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες,τις πιπεριές , το σκόρδο ψιλοκομμένο ,το δενδρολίβανο, τα βρασμένα ρεβύθια, αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζουμε για 15 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε σε ατομικά πήλινα μπολ ενώ στο τέλος πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

Κέικ σοκολάτας με γλάσο από σοκολάτα και μέντα

 

Υλικά
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλ. ζάχαρη
¾ φλ. άγλυκο κακάο
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
¾ φλ. ζεστό νερό
¾ φλ. γάλα
½ φλ. σπορέλαιο
3 μεγάλα αβγά
1δόση βανιλίνη 

Για το γκλάσο σοκολάτας -μέντας
450 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα κουβερτούρα
1½ φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
3 κ.σ. λικέρ crème de menthe
1 κ.σ. σιρόπι καλαμποκιού 

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το κέικ: προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και την μπέικινγκ πάουντερ. Χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το νερό, το γάλα, το σπορέλαιο, τα αβγά και τη βανιλίνη. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα, να ενωθούν όλα τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε τον χυλό στη φόρμα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι ένα μυτερό μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέντρο να βγει καθαρό. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε, το μεταφέρουμε σε σχάρα και περιμένουμε να κρυώσει τελείως. Το κόβουμε στα δύο οριζοντίως.
Φτιάχνουμε την κρέμα μέντας: κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια, την βάζουμε σε κατσαρολάκι και το τοποθετούμε επάνω σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό, που να φθάνει μέχρι τη μέση του κατσαρολιού. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σε άλλο κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος –να μην βράσει. Την προσθέτουμε στη σοκολάτα προσεκτικά γιατί πιτσιλάει και την ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το λικέρ και το σιρόπι και ξανά ανακατεύουμε. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, μέχρι να μπορούμε να την αλείψουμε. Περιχύνουμε το ένα κομμάτι του κέικ με τα 2/3 του γκλάσου σοκολάτα –μέντα και βάζουμε από πάνω το άλλο κομμάτι. Αλείφουμε την επιφάνειά του με την υπόλοιπη κρέμα. Στολίζουμε, αν θέλουμε, με σπασμένα κομμάτια σοκολάτας με μέντα !

Μπριζόλες με πατάτες αρωματικά & υπέροχη γεύση !!


Υλικά
4 μπριζόλες χοιρινές
1 πορτοκάλι το χυμό του
1/2 ποτήρι του νερού ρετσίνα κρασί
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοτριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
πατάτες κομμένες κυδωνάτες
αλάτι
πιπέρι
λίγο κόλιανδρο
λίγη γλυκιά πάπρικα
ζεστό νερό
ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
1 κουταλιά σούπας βούτυρο φυτίνη [προαιρετικά ]





 Τι κάνουμε
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι το κρεμμύδι το σκόρδο και τις μπριζόλες και τα σοτάρουμε αρκετή ώρα γυρίζοντας με ξύλινη κουτάλα τακτικά.
Αφού αλλάξουν χρώμα προσθέτουμε τις πατάτες ανακατεύοντας συνέχεια περίπου 10 λεπτά να ψιλοψηθούν .




Σβήνουμε με το κρασί τον χυμό πορτοκαλιού και των 2 λεμονιών .
Το αφήνουμε για λίγο να μαγειρευτεί και να εξατμιστεί το κρασί προσθέτοντας συγχρόνως αλάτι-πιπέρι-κόλιανδρο-πάπρικα .




Αμέσως μετά προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάσει το φαγητό χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγομαγειρεύουμαι για 30 λεπτά.[εδώ αν θέλουμε προσθέτουμε για περισσότερη νοστιμιά 1 κουταλιά σούπας βούτυρο φυτίνη γάλακτος]
Δυναμώνουμε  και ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα να δέσει η φανταστική σε γεύση σάλτσα του και .. έτοιμο !! Καλή όρεξη !!!
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Το φαγητό αυτό στοιχίζει σχεδόν ούτε 5 ευρώ για 4-5 μερίδες