Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Πατατόπιτα πανεύκολη πεντανόστιμη !



Υλικά
1/2 κιλού φύλλο κρούστας
6 πατάτες μεγάλες
1/2 πράσο ψιλοκομμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κ.σ δυόσμος
1 κ.γ ρίγανη
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες.Τις αφήνουμε να μισοκρυώσουν τις καθαρίζουμε και τις πατάμε λίγο με το πιρούνι, τρίβουμε το κρεμμύδι και το πράσο ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Σε ένα ταψάκι λαδώνουμε και στρώνουνε 4 φύλλα λαδωμένα Ενδιάμεσα,ρίχνουμε λίγη από τη γέμιση και ξανά φύλλο ξαναρίχνομαι λίγη από τη γέμιση και πάμε εναλλάξ φύλλο γέμιση, κρατάμε 2 φύλλα για να σκεπάσουμε την πίτα.
Τέλος λαδώνουμε το πάνω φύλλο και ρίχνουμε λίγο νεράκι βρέχοντας ελαφρά την πίτα κάνοντας έτσι τραγανή την πίτα μας.
Μπαχάρι και κανέλα

Σπανακοφτέδες!




Υλικά
300 γραμ σπανάκι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κούπα άνηθο & κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμυδι ψιλοκομμένο
2 πατατες βρασμένες σε αλατισμένο νερό
150 γραμ φέτα
2 αυγα
1/2 κούπας φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλατι πιπέρι
αλεύρι και σπορέλαιο για το τηγάνι
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες και τις σουρώνουμε να κρυώσουν για να τις περάσουμε από τον μύλο η' αν θέλετε να τις πατήσετε με ένα πιρούνι!!! σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι το πράσο τον άνηθο τα κρεμμυδάκια και το κρεμμυδι με δυο κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά τους και το αφήνουμε να κρυώσει και αυτό το μείγμα!!!!όταν είναι και ο πουρές πατάτας κρύος ενώνουμε με το σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά και ριχνουμε μέσα στο μείγμα μας αλατι πιπέρι και την φέτα που την τρίβουμε με τα χέρια, τότε βάζουμε και την φρυγανιά μας και τα αφήνουμε για μισή ωρίτσα στο ψυγείο!!!!
πλάθουμε κεφτεδάκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να μην αρπάξουν και ξεροψηθούν, τα βγάζουμε σε χαρτί απορροφητικό για λιγάκι και μετά τα τσακίζουμε!!!!



Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Φανταστικό λεμονογλυκό με γιαούρτι και μπισκότα!


Από τα πιο νόστιμα, εύκολα, ελαφριά γλυκά!

400 γρ μπισκότα τύπου digestive

150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

1 γάλα ζαχαρούχο

χυμό ενός λεμονιού

Ξύσμα λεμονιού

Τριβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια μάζα

Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε ενα μέτριο ταψάκι και τα πατάμε καλά με τα χέρια μας

Χτυπάμε για 1-2 λεπτά στο μίξερ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και το χυμό λεμονιού και στρώνουμε την κρέμα πάνω απο τα μπισκότα

Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε

olasimera

''Μπράουνι Κούκις''!!!




Μαλακά σαν μπράουνι με απίστευτη γεύση!!!
Πρόσθεσα και κομματάκια από μπάρες σοκολάτας Twix...κόλασηηηηη!!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 30 ΚΟΥΚΙΣ
250 γρ.βούτυρο αγελαδινό σε θερμ.δωμ.
1 κούπα ζάχαρη καστανή (περασμένη από το μούλτι για να λιώσει πιο εύκολα)
3/4 κούπας κακάο
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
2 αυγά
1 κ.γ μπέικιν
2 βανίλιες
1/2 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ κανέλα
200 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος χοντροκομμένες
2 μπάρες σοκολατα twix ψιλοκομένες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω το βούτυρο με τη ζαχαρη 5-8 λεπτά μεχρι να αφρατέψει και να λιώσει όσο γίνεται η ζαχαρη.Προσθέτω 1-1 τα αυγα,τις βανιλιες,το αλάτι,την κανέλα και το κακάο.Τέλος ρίχνω το αλευρι κοσκινισμένο με το μπέικιν.Προσθέτω τις σοκολατες και πλάθω μπαλακια σε μεγεθος καρυδιου.Βάζω σε ταψι με λαδοκολα και ψήνω στους 180 8' μόνο.Αν ψήσετε στον αερα η θερμοκρασία στους 160 πάλι 8' μόνο!
Δεν απλώνουν στο ψήσιμο,αλλά φουσκώνουν.
Μένουν μαλακά τις επόμενες 4-5 ημέρες κλεισμένα σε δοχείο!!!


Σταφιδοκεκάκια τα καλύτερα!



Τι σας έχω τι σας έχω???

Τα καλύτερα Σταφιδοκεκάκια που έχετε φάει!!!

ΥΛΙΚΑ για 18 τεμ.
500 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
200 γρ.ζάχαρη
120 γρ.σπορέλαιο
150 γρ.σταφίδες (μαύρες και ξανθές)
300 γρ.χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
8 γρ.σόδα
6 γρ.αμμωνία
1/2 κ.γ αλάτι
2 βανίλιες
1 κ.γ κανέλα σκόνη (γεμάτο)
1 κ.γ γαρίφαλο σκόνη (κοφτό)
60 γρ.σιρόπι σταφυλιού (Πωλείται στα σούπερ μάρκετ ως ''Μελοστάφυλο'')

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σ'ένα μπολ ρίχνω το λάδι,χυμό,ζάχαρη και ανακατεύω να λιώσει η ζάχαρη.Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μια κουτάλα.Σε ταψάκια με υποδοχές για μάφινς βάζω χάρτινες θήκες και γεμίζω με το μείγμα μου.Ψήνω στους 170 με αέρα για 25 λεπτά περίπου.Τα τσεκάρω με οδοντογλυφίδα.
Είναι μαλακά,ζουμερά και πεντανόστιμα!!!


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το σιρόπι σταφυλιού θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ και έχει σκούρο καφέ χρώμα και άρωμα από πετιμέζι!
Οι Λιχουδιές της Σόφης



Νεγράκια!



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
5 αυγά
1 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα κορν φλάουρ
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κ.γ μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη σοκολατένια
1/2 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
200 γρ.γάλα φρέσκο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
1 βανίλια

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ.σοκολάτα γάλακτος
100 γρ.γάλα εβαπορέ
1 κ.σ γεμάτη βανίλια γλυκό υποβρύχιο
1 κ.σ μαργαρίνη
2 φακελάκια τρούφα για το τύλιγμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ξεκινάω με το σιρόπι.Βράζω όλα τα υλικά 1 λεπτό μόνο και το αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
-Για τη βάση.Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν και το κορν φλάουρ.Χτυπάω τ' αυγά με τη ζάχαρη τη βανίλια και το αλάτι πολύ καλά να φουσκώσουν και να πήξουν.Προσθέτω το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.Βάζω το μείγμα σε κορνέ  με κουτάλι σε ταψιά με λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους και ψήνω στους 160 και τα 2 ταψιά μαζί στον αέρα για 12 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα,ή αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180 στον ίδιο χρόνο.
-Χτυπάω το γκαρνί σκόνη με το γάλα να γίνει σαντιγί και προσθέτω το ζαχαρούχο.
-Για το γλάσο λιώνω σε μπεν μαρί όλα τα υλικά μαζί.


ΣΥΝΑΡΜΟΛΌΓΗΣΗ
-Σιροπιάζω με πινέλο τις βάσεις γεμίζω με κρέμα και τα ενώνω
μεταξύ τους.
Βουτάω την μία επιφάνεια μόνο στο γλάσο σοκολάτας,τα αλείφω εξωτερικά και περιμετρικά με λίγη από την κρέμα ή με λίγη πραλίνα λιωμένη και τα τυλίγω στην τρούφα.(αυτό το κάνω για να κολλήσει η τρούφα γύρω γύρω!)
Το γλάσο ''στεκάρει'' όταν παγώσει αλλά μένει μαλακό και μοιάζει πολύ με αυτό που έχουν τα κωκάκια στα ζαχαροπλαστεία!
Αν το θέλετε πιο σκληρό βάλτε περισσότερη σοκολάτα.
Οι Λιχουδιές της Σόφης

Στιφάδο μοσχάρι!

υλικά

700 γρ. μοσχάρι σε μερίδες
200 γρ. κρεμμύδια μικρά στιφάδου
400 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο (1 μεγάλη κονσέρβα )
200 ml Κόκκινο Ξίδι ΤΟΠ
200 ml Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό Κορωνεικη ποικιλία
10 κόκκους μπαχάρι
10 γαρίφαλα
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
εκτέλεση

    Στρώνετε τις μερίδες του κρέατος μέσα σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα.
    Βάζετε τα καθαρισμένα κρεμμυδάκια από πάνω.
    Αλατίζετε, πιπερώνετε και ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
    Βάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, και μόλις πάρει βράση τη χαμηλώνετε στο ελάχιστο.
    Αφήνετε να σιγοβράζει για περίπου δυόμισι ώρες.

Η φωτογραφία είναι ενδεικτική με κουνέλι και ακολουθείτε την ίδια δικασία. 

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Τσουρέκι ή Μπριός γεμιστό! Θα σας ξετρελάνει!

 Υλικά
1/2 κούπα τσαγιού βούτυρο λιωμένο
1/2 κούπα τσαγιού γάλα χλιαρό
1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 αυγό ολόκληρο και 1 ασπράδι {τον  κρόκο τον φυλάμε για επάλειψη}
1 φακελάκι μαγιά
2 πρέζες μαστίχα
2 πρέζες μαχλέπι
300 γραμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις  περίπου.
Για την γέμιση
1 κούπα τσαγιού γλυκό κάστανο
7 τεμάχια σοκολατάκια η σοκολάτα {θα δείτε παρακάτω προτάσεις}
σουσάμι

Βάζουμε σε λεκάνη το βούτυρο λιωμένο ,το γάλα χλιαρό,την ζάχαρη,το ένα αυγό ολόκληρο συν το ασπράδι,την μαγιά,το μαχλέπι,την μαστίχα,ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το αλεύρι λίγο λίγο ζυμώνοντας 'Πρέπει η ζύμη να κολλάει λίγο στα χέρια για να γίνει το τσουρέκι αφράτο.Ζυμώνουμε καλά,όσο ζυμώνουμε τόσο λιγότερο κολλάει .
Το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο και το χωρίζουμε σε 7 μπαλάκια .
Χτυπάμε στο μούλτι το γλυκό κάστανο μαζί με λίγο από το σιροπάκι να γίνει σαν κρέμα .Κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε  σαν πιτάκι με το χέρι μας βάζουμε λίγο κάστανο κρέμα με ένα κουταλάκι ρίχνουμε από πάνω και λίγο σιροπάκι από το γλυκό κάστανο και 1 σοκολατάκι η δύο όσα θέλετε το διπλώνουμε και το ξανακάνουμε μπαλάκι.Βουτυρώνουμε το ταψάκι και τα τοποθετούμε μέσα το ένα κοντά στο άλλο. Τα αφήνουμε για λίγο μέχρι να τα δούμε να φουσκώσουν λίγο .Χτυπάμε τον κρόκο που κρατήσαμε με λίγο νεράκι περνάμε όλη την επιφάνεια με ένα πινέλο και ραντίζουμε με το σουσαμάκι..
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 με 30 λεπτά δοκιμάζουμε βυθίζοντας το μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκαν.
Σημείωση
Μπορούμε να γεμίσουμε με ότι θέλουμε κι ότι μας αρέσει όπως -μερέντα, σοκολάτα,σταγόνες σοκολάτας,μαρμελάδα,τρούφα,ή να τα κάνουμε σκέτα.
Εva Triantafilidou
 




'Μπατόν σαλέ!

Υλικά
100 γραμ καλαμποκέλαιο
125 γραμ. βούτυρο
1 ασπράδι αυγού
50 γραμ ούζο η ρακί
1 κουτ,γλυκού αλάτι
100 γραμ πεκορίνο ή παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
430 με 450 αλεύρι κόκκινη φαρίνα 
Τι κάνουμε 
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι,το βούτυρο,το ασπράδι αυγού,το ούζο ή ρακί,το αλάτι,το τριμμένο τυρί.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ,δεν θα την πάρει όλη περίπου όση σας γράφω στα  υλικά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να πλάθεται και να ξεκολλάει από τα χέρια .
Η ζύμη πρέπει να είναι λαδένια .
Κόβουμε κομμάτια και πλάθουμε μακρόστενες λωρίδες .Κόβουμε μπαστουνάκια σε ίσες αποστάσεις.Η ζύμη πλάθεται δύσκολα λόγω του τυριού που έχει σκάει και ανοίγει γι αυτό αν μας δυσκολεύει μπορούμε να πλάσουμε μπαστουνάκια όχι πολύ λεπτά με τα χέρια μας .
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί αλείφουμε με κρόκο αυγού πασπαλίζουμε  με σουσάμι και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας μέχρι να ροδίσουν,είναι πεντανόστιμα. Καλή επιτυχία!
 Aπό  Εva Triantafilidou.



 

Σαρδέλα ψητή στο φούρνο με λιαστή ντομάτα & ρόκα!

 Υγιεινό πεντανόστιμο φαγάκι στα γρήγορα!

Υλικά
1 κιλό σαρδέλες
ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι-πιπέρι
λεμόνι

Συνοδευτικά
λιαστή ντομάτα
ρόκα
Εκτέλεση
Πλένουμε κόβουμε το κεφάλι από την σαρδέλα και την χωρίζουμε στην μέση [δηλαδή 2 κομμάτια η κάθε σαρδέλα] αφαιρώντας το κόκαλο.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο ταψί μας και στρώνουμε από πάνω ομοιόμορφα της σαρδέλες.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ,αλάτι,πιπέρι,λεμόνι,ρίγανη , και κουνάμε λίγο το ταψί να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς προσέχοντας μην αρπάξουν περίπου 15-20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Σερβίρουμε  με κομματάκια λιαστή ντομάτα και ρόκα στο πιάτο ! Απίθανη γεύση καλή όρεξη!!!

Τυροπιτάκια καταπληκτικά!

Τα Σαμώτικα Τυροπιτάκια της Δέσποινας

Υλικά για 40 τυροπιτάκια

    1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2 αυγά
    2 κ.σ. γιαούρτι
    1 πρέζα αλάτι
    Γάλα φρέσκο όσο πάρει

Υλικά για τη γέμιση

    Γραβιέρα τριμμένη
    Ανθότυρο
    Φέτα
    Πιπέρι
    3 ασπράδια αυγών

Εκτέλεση

1) Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μία λεκάνη και προσθέτουμε γάλα όσο πάρει ζυμώνοντας παράλληλα, μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

2) Σε ένα μπολ, βάζουμε τα τυριά, προσθέτουμε τα ασπράδια των αυγών και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Κρατάμε λίγη τριμμένη γραβιέρα για το σερβίρισμα.

3) Ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε παραλληλόγραμμα ζυμαράκια. Βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στη μέση του ζυμαριού και κλείνουμε τις άκρες.

4) Τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη γραβιέρα.
http://www.madameginger.com/

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Τούρτα Κωκ!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
4 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη (100 γρ.)
1 κούπα αλεύρι (100γρ.)
50 γρ.βούτυρο φρέσκο λιωμένο τύπου Λούρπακ
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1 κ.γ μπέικιν
-Χτυπάω τ'αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι 5 λεπτά να φουσκώσουν καλά.
Κοσκινίζω το αλεύρι 2 φορές με το μπέικιν και τη βανίλια.
Σταματώ το μίξερ και ρίχνω με δόσεις το αλεύρι με ένα σουρωτήρι ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.Τέλος ρίχνω το βούτυρο ανακατεύοντας πάλι απαλά.Αδειάζω το μείγμα σε ταψάκι 22 εκ.στρωμένο με λαδόκολλα(δεν βουτυρώνω) και ψήνω στους 180 για 25 λεπτά περίπου το τσεκάρω.
Αφού κρυώσει καλά το χωρίζω σε 2 δίσκους.


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
1 κ.σ χυμό λεμονιού
-Βράζω 1 λεπτό μόνο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνω να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
1 λίτρο γάλα φρέσκο
80 γρ. άνθος αραβοσίτου Γιώτης βανίλια (για ζεστή κρέμα)
120 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
3/4 κούπας (150γρ.) ζάχαρη ή 1 κούπα ζάχαρη (200 γρ.)
1 βανίλια
-Βάζω όλα μαζί τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύω πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα..Την αδειάζω σ' ένα μπολ σκεπασμένη με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο να κρυώσει καλά.Όταν κρυώσει την χτυπάω στο μίξερ να αφρατέψει.



ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
100 γρ.σοκολάτα μαύρη
100 γρ.σοκολάτα γάλακτος
80 γρ.γάλα φρέσκο
1 κ.σ μαργαρίνη
-Ανακατεύω όλα τα υλικά σε πολύ χαμηλή φωτιά,και αφήνω να κρυώσει καλά και να πήξει .
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
-Βάζω σε μια πιατέλα έναν δίσκο παντεσπάνι,σιροπιάζω με όσο σιρόπι θέλω στρώνω όλη την κρέμα και σκεπάζω με τον δεύτερο δίσκο.Σιροπιάζω ξάνα και βάζω το κωκ στο ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.Καλύπτω με την Γκανάζ σοκολάτας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για να κάνω 2 τουρτίτσες με την ίδια συνταγή,μοίρασα το μείγμα για το παντεσπάνι σε 2 μικρά στρογγυλά ταψάκια 16 εκ. το καθένα,τα χώρισα σε 4 δίσκους, μοίρασα την κρέμα,και στην τούρτα κωκ έβαλα ''ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ'' και την λευκή τούρτα την κάλυψα με ΓΚΑΡΝΙ ΣΑΝΤΙΓΙ'' και πασπάλισα με ''ΚΑΝΕΛΑ''!!!
Είναι υπέροχες και οι δύο!!!


Από την φίλη Sofi Tsiopou -Oι λιχουδιες της Σόφης .


Ταρτάκια Μπανόφι!

 

'Εχω να σας πω ότι είναι υπέροχα έτσι σαν ατομικά κεράσματα!!!
Χρησιμοποίησα μια απλή συνταγή για εύκολα μπισκοτάκια για να κάνω τις βάσεις ταρτάκια,λίγο καραμελωμένο ζαχαρούχο και σαντιγί και έτοιμα σε πολύ λίγο χρόνο!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
400 γρ.αλεύρι γ.ο.χ (3 κούπες)
200 γρ.ζάχαρη(1 κούπα)
250 γρ βούτυρο (1 κούπα)
70 γρ.κακάο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 αυγό
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ κανέλα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
2 φακελάκια γκαρνί σκόνη βανίλια
400 ml. γάλα
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα (καραμελωμένο)
λίγη πραλίνα φουντουκιού για το στόλισμα
1 μπανάνα σε φετάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει 5 λεπτά.Προσθέτω το αυγό,το κονιάκ τις βανίλιες το αλάτι και την κανέλα.
Ρίχνω το κακάο και τέλος το αλεύρι.Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά.
Ανάμεσα σε 2 λαδόκολες ανοιγω τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβω με κουπάτ μεγέθους 6 εκ.περίπου.Τοποθετώ τα κομματάκια ζύμης σε φόρμα με θήκες για μάφινς και πιέζω να μπουν μέσα.Εγώ γέμισα 24 θήκες και τις έβαλα σε 2 ταψιά και τα έψησα μαζί στους 160 στον αέρα για 12 λεπτάκια.
 
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Βγαίνουν 38 περίπου ταρτάκια ανάλογα με το μέγεθος των θηκών για τα μάφινς.Αφήνω να κρυώσουν 5 λεπτά και μετά τα ξεφορμάρω.
Γεμίζω τη βάση από κάθε ταρτάκι με καραμελωμένο ζαχαρούχο και τοποθετώ από 1 φέτα μπανάνα.
Χτυπάω το γκαρνί με το γάλα σε σαντιγι και καλύπτω το κάθε ταρτάκι.
Γαρνίρω με καραμελωμένο ζαχαρούχο και πραλίνα φουντουκιού!!!
Εναλλακτικά χτυπήστε 400 γρ.κρέμα γάλακτος με 3 κ.σ άχνη και 2 βανίλιες σε σαντιγί!
Αν θέλετε μη βάλετε το κακάο και προσθέστε λίγο αλευράκι στη θέση του για να κάνετε μπισκοτένιες βάσεις βανίλιας!
Είναι απλά καταπληκτικά!!!

Γαλατόπιτα παραδοσιακή!

Μοσχομυριστή πανεύκολη τέλεια !!!!


Υλικά

 2 λίτρα γάλα
2 κουπες ζαχαρη
2 μέτριες κούπες χοντρό σιμιγδάλι
2 βανιλιες
Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι λιγο βούτυρο
4 αυγά


Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι περιμένουμε να βράσει Ρίχνουμε το ξύσμα την ζάχαρη Τις βανιλιες και το σιμιγδάλι ανακατεύουμε καλά Ρίχνουμε το βούτυρο αποσύρουμε από την φωτιά Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και το χυμό απο το λεμόνι ανακατεύουμε καλά βουτυρωνουμε το ταψι μας Ρίχνουμε το μείγμα μάς το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα και οταν ροδίσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Σαραγλί !!




Tα Σαραγλάκια της Σόφης!!!

ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα φύλλο Βυρητού ή κρούστας
250 γρ. βούτυρο τυπου Κερκυρας λιωμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
400 γρ.ξηρούς καρπούς ψιλλοτριμμένους (εγώ έβαλα αμύγδαλο με τη φλούδα)
1 κ.γ κανελα
1/2 κ.γ γαριφαλο
8 φρυγανιές αλεσμένες
Σιροπι
1 κιλό ζαχαρη
800 γρ.νερο
2 κ.σ γλυκόζη
χυμο 1 λεμονιου
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ανακατευω τα υλικα της γεμισης.
Παίρνω 4 φύλλα μαζι αβουτύρωτα και τα βάζω στον πάγκο μου.
Βουτυρωνω και πασπαλίζω σε όλη την επιφάνεια με γέμιση.
Τοποθετώ από πάνω άλλα 4 φύλλα μαζί αβουτύρωτα,βουτυρώνω και ξαναπασπαλίζω με γέμιση.
Διπλώνω στη μέση όλα τα φύλλα.
Αν τα διπλώσω από την μακριά πλευρά θα βγουν περισσότερα κομμάτια αλλά πιο μικρά σαραγλί.
Αν τα διπλώσω από την κοντή μερία θα βγουν πιο μεγάλα τα σαραγλάκια,αλλά πιο λίγα κομμάτια.(Είναι στην κρίση σας.)
Τυλίγω σε ρολό από την μεριά που είναι τα κομμένα φύλλα

Κόβω ροδέλες με μαχαίρι 3 εκ. πάχος περίπου.
Τα βάζω σε βουτυρωμένο ταψί 35Χ35 εκ.περίπου για τα μικρότερα σαραγλί και 28Χ30 για τα μεγαλύτερα σαραγλι το ένα δίπλα στο άλλο.
Και συνεχίζω με τα υπόλοιπα.
Στο τέλος θα μείνουν μόνο 4 φύλλα.Οπότε κόβω στη μέση με μαχαιρι τα 4 φύλλα μαζί,βουτυρώνω,πασπαλίζω με γέμιση τα 2 πρώτα και κάνω το ίδιο με τα υπολοιπα 2 φύλλα και τα βάζω από πάνω.Διπλώνω τυλίγω σε ρολό και κόβω. (Αυτο το κάνω για να μη χρειαστεί να χαλάσω κι άλλο πακέτο φύλλο κρούστας!)
Αφού τα αραδιάσω όλα,τα βουτυρώνω με το υπόλοιπο βούτυρο από πάνω 1-1.
Ψήνω στους 160 με αέρα για 35 λεπτα περίπου,ή αντιστάσεις πάνω κάτω στους 170 στον ίδιο χρόνο.
Δεν πρέπει να πάρουν πολύ χρώμα και να ξεροψηθούν γιατί θα γίνουν σκληρά και στεγνά διότι δε θα ρουφήξουν το σιρόπι.

Για το σιρόπι 
βάζω όλα τα υλικά σε κατσαρόλα εκτός από τη βανίλια που την ρίχνω στο τέλος και βράζω ακριβώς 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να μην κοχλάζει δυνατά το σιρόπι και μαζεύει η κατσαρόλα κρυστάλλους στο πλάι με αποτέλεσμα μετά να ζαχαρώσει το σιρόπι.Στα 3 λεπτά βρασμού κλείνουμε με καπάκι την κατσαρόλα ώστε ότι κρυστάλοι έχουν κολλήσει στα τοιχώματα της κατσαρόλας να λιώσουν.
Ξεσκεπάζω κλείνω τη φωτιά και σιροπιάζω με το καυτό σιρόπι τα καυτά σαραγλάκια!!!

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Λαγάνα ωραιότατη με ταχίνι & μέλι !!!


ΥΛΙΚΑ
1κ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ. ξηρή μαγιά
550ml χλιαρό νερό
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ζάχαρη
3 κ.σ. ταχίνι
1κ.γ. μέλι διαλυμένο σε μισή κούπα νερό για επάληψει
100γρ. σουσάμι

Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε λεκανίτσα όλα τα υλικά μας ή σε μίξερ και ζυμώνουμε ,μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Την αφήνουμε σκεπασμένη για 1 ώρα περίπου ,να διπλασιαστεί σε όγκο.
Την κάνουμε 2 μπάλες και τις πατάμε σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη να γίνει πίτα πάχους 1εκ.


Τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις αφήνουμε 15 λεπτά ν' ανέβουν.
Οταν γίνουν τις κάνουμε δαχτυλιές παντού τις τρυπάμε και με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και τις αλείφουμε με ένα πινέλο με το διαλυμένο μέλι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε στους 200βαθμούς αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου,ανάλογα το φούρνο σας.
Σημείωση
Οσοι δεν θέλουν το ταχίνι μπορούν να το αντικαταστήσουν με 1/2 κούπα λάδι ηλιέλαιο κατά προτίμηση 
Από Mina Papa


Κέικ ζέμπρα !


 
ΚΕΙΚ ΖΕΜΠΡΑ!!!
6 αυγά
300 γρ.ζάχαρη
300 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
250 γρ.σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
1/2 κούπα γάλα φρέσκο
1/4 κούπας ζεστό νερό
1 κ.γ γεμάτο μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού (προαιρετικά)
2 κ.σ κακάο
2 κ.σ ρόφημα σοκολάτας σκόνης γλυκιά)+3 κ.σ γάλα χλιαρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη,το αλάτι και το νερό να φουσκώσουν καλά καλά 6-8 λεπτά.
Προσθέτω το λάδι λίγο λίγο χτυπώντας στη σιγανή ταχύτητα.
Ρίχνω τα αρώματα και συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνω εναλλάξ το κοσκονισμένο αλεύρι με το γάλα.Δεν παραχτυπάω.
Χωρίζω το μίγμα στα 2 και στο μισό μίγμα ρίχνω το κακάο και το γάλα που έχω λιώσει μέσα τη σοκολάτα ρόφημα.Ανακατεύω να ενσωματωθούν απαλά και με μεγαλο κουτάλι βάζω σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 26-28 εκ.κουταλιές εναλλάξ το λευκό με το σοκολατένιο μίγμα.(Δείτε φωτό)
Ψήνω στους 180 45 λεπτά περίπου.
Γίνεται απίστευτα αφράτο και πολύ μαλακό!