Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Σοκολατένιο γλυκάκι με λίγα υλικά στα γρήγορα !!

 Υλικά
χυμό από 3 πορτοκάλια
6 κουτ.σούπας  λάδι ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
2 κουτ.σούπας μηλόξυδο
2+1/2  κούπες τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
6 κουτ.σούπας κακάο
1 κουτ.γλυκού κοφτή σόδα
2 κούπες τσαγιού αλεύρι farin ap
καρύδια τριμμένα αν θέλουμε






Επικάλυψη 
2 κουβερτούρες των 125 γραμ
8 κουτ.σούπας νερό
1 κουτ.σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας κονιάκ
Οδηγίες
Βάζουμε στο μίξερ το χυμό πορτοκαλιού με την σόδα χτυπάμε ελαφρώς  και προσθέτουμε και όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.
Χτυπάμε και συγχρόνως αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι .
Την ζύμη την θέλουμε να γίνει όπως στα κέικ.
Βουτυρώνουμε το ταψάκι 25x30 ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 180 βαθμούς  περίπου 30 λεπτά.
Γλάσο
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό το κονιάκ να βράσουν.
Προσθέτουμε και το βούτυρο ανακατεύομαι .
Αποσύρομαι από την φωτιά και σπάμε σε κομματάκια την κουβερτούρα την ρίχνουμε μέσα και ανακατεύομαι να λιώσει.
Μόλις ψηθεί το κέικ ρίχνουμε και το γλάσο από πάνω κι όταν κρυώσει καλά το κόβουμε!
Εγώ εδώ έβαλα κουβερτούρα γάλακτος~ 
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Για να ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαραθόπιτα στό φούρνο.




ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

280 ml νερό χλιαρό,
1 φλιτζανάκι του καφέ γεμάτο ελαιόλαδο
1 μικρό σφηνάκι τσικουδιά
1 κ.. γλυκού αλάτι , αλεύρι όσο πάρει (ανάμικτο από το φούρνο μισό χωριάτικο και μισό για όλες τις χρήσεις) Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αλεύρι από το φούρνο χρησιμοποιήστε μισό σκληρό αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ και μισό για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
1 μάτσο μάραθο ψιλοκομμένο μόνο τα φύλλα (ο μάραθος να είναι φρέσκος), λίγα άγρια χόρτα, (σέσκουλα. Λάπατα, παπαρούνες, τσουκνίδες)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένα στο multi, 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα., 1 πράσο μόνο το άσπρο μέρος ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
λίγο αλάτι


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗ ΖΥΜΗ.

Σε μία λεκάνη τοποθετούμε το νερό χλιαρό , το ελαιόλαδο και την τσικουδιά. με το αλάτι και ανακατεύουμε λίγο. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και πλάθουμε καλά μέχρι να γίνει ένα αφράτο ζυμάρι. Το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΓΕΜΙΣΗΣ

Πλένουμε το μάραθο και το βάζουμε πάνω σε μια πετσέτα να απορροφήσει το νερό . Αφαιρούμε τα φυλλαράκια του και τα ψιλοκόβουμε..Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη. Πλένουμε τα χόρτα και τα ψιλοκόβουμε..Καθαρίζουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ βάζουμε τα ψιλοκομμένα χόρτα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το πράσο. Προσθέτουμε και το ξερό κρεμμύδι. Ρίχνουμε 1 γεμάτο κ. γ χοντρό αλάτι και τρίβουμε με τα χέρια μας τα χόρτα να βγάλουν τα υγρά τους… Αν διαπιστώσουμε ότι έχουν και άλλα υγρά πασπαλίζουμε τα χόρτα με 2 κ. σ αλεύρι και ανακατεύουμε. (με αυτό τον τρόπο θα απορροφηθούν τα υγρά. Προσθέτουμε το μάραθο και το τυρί.. Ρίχνουμε 3-4 κ. σ ελαιόλαδο . Ανακατεύουμε..Η γέμιση είναι έτοιμη



ΕΓΩ ΕΦΤΙΑΞΑ ΜΙΑ ΜΑΡΑΘΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ.

Από και στο εξής μπορείτε να φτιάξετε μαραθόπιτες με όποιον τρόπο θέλετε.

ΜΑΡΑΘΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ.

Εδώ θα χρειαστώ ένα ρηχό ταψάκι σαν αυτό της πίτσας. Λαδώνω το ταψάκι μου. Παίρνω τη ζύμη μου κόβω 2 κομμάτια για να ανοίξω 2 φύλλα. Το ένα φύλλο το στρώνω κάτω , το λαδώνω καλά και ρίχνω τη γέμιση πασπαλιστά… δεν θέλει πολύ γέμιση. Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο. (τα φύλλα τα στρώνω να είναι λίγο ζαρωμένα). Λαδώνω την πίτα και την ψήνω στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.

ΜΑΡΑΘΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Ανοίγω ένα μικρό φυλλαράκι βάζω μέσα λίγη γέμιση. Το κλείνω σαν πουγκί πολύ καλά. Το ανοίγω με τον πλάστη ελαφρά να έχω μια λεπτή πιτούλα. Τηγανίζω με ελάχιστο λάδι. Μόλις ψηθεί από την μία πλευρά γυρίζω από την άλλη. Την ακουμπώ σε απορροφητικό χαρτί.

Μπορώ αντί να την κάνω πουγκί….. Να ανοίξω ένα μεγαλύτερο φύλλο… να βάλω γέμιση στην μια άκρη και να το τυλίξω σε ρολό και στη συνέχεια σε σαλίγκαρο. Μετά να το στρώσω και να το απλώσω με τον πλάστη σε μια λεπτή πίτα..
ΣΗΜΕΙΩΣΗ..Μπορείτε βέβαια να φτιάξετε τύπου μαραθόπιτες με ότι χόρτα θέλετε.Καλή επιτυχία!!!
 Από ΜΑΡΑΘΟΠΙΤΕΣ.
Marianna KarasMarianna's γευσεις!!!!!!!!!

Μακαρόνια με ντοματίνια.




 Υλικά μερίδες 4

1 πακέτο μακαρόνια
15  ντοματίνια κομμένα στην μέση
1  κουταλιά κοφτή σούπας πελτέ
5  σκελίδες σκόρδο κομμένες στην μέση
1 ποτήρι του νερού ζωμός από τα μακαρόνια που βράσαμε
6  κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
βασιλικός ξερός  ή φρέσκος

 Βράζουμε τα μακαρόνια στον μισό χρόνο από ότι γράφει επάνω στην συσκευασία.
Τα σουρώνουμε κρατώντας στην άκρη 1 ποτήρι μεγάλο από το ζουμί τους.


Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι με το σκόρδο και το σοτάρουμε ελάχιστα ίσα να μαράνει .

Αμέσως προσθέτουμε και τις ντομάτες μαζί και σοτάρουμε.
 Τις ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν λίγο.


Τώρα ρίχνουμε τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό και μαζί το 1 ποτήρι ζουμί από τα μακαρόνια που κρατήσαμε .Ρίχνουμε και το αλάτι .

 Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθεί η σάλτσα.[αν το ζουμάκι είναι λίγο προσθέτουμε λίγο νεράκι ] Αυτό παίρνει περίπου 10 λεπτά μαγείρεμα.

 Ρίχνουμε τον βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι τα ανακατεύουμε κι είναι έτοιμα για σερβίρισμα με λίγο τυράκι από πάνω.Καλή όρεξη!!!
Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 







Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Γλυκό με κρέμα & καραμέλα ψυγείου!!!



Απλό γευστικό γλυκό με απίστευτη γεύση καραμέλας!!!
Υλικά
1 πακέτο πτί μπέρ μπισκότα με σοκολάτα
3 κουτ.  σούπας βουτυρο 
1 χούφτα αμύγδαλα αλεσμένα 
2 φακελάκια κρέμα στιγμής γεύση μπισκότο
220 κρέμα γάλακτος πλήρες
1 φύλλο ζελατίνης

Οδηγίες 
Ταψάκι  τσέρκι καλύτερα 24 εκ. περασμένο με λίγο βούτυρο.
Αν δεν έχουμε στρώνουμε το ταψάκι με  μεμβράνη και την βουτυρώνουμε.
Αλέθουμε τα μπισκότα ,λιώνουμε το βούτυρο το ρίχνουμε από πάνω και ανακατεύομαι καλά προσθέτουμε και τα αλεσμένα αμύγδαλα να φτιάξουμε την βάση.
Την στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο .



Ετοιμάζουμε τις κρέμες στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες συκευασίας.
Βάζουμε την ζελατίνη σε 3 κουταλιές σούπας παγωμένο νερό να λιώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να πήξει καλά και την ρίχνουμε μέσα στις κρέμες στιγμής  προσθέτουμε και την λιωμένη ζελατίνη και ανακατευουμε απαλά.
Το ρίχνουμε πάνω από την μπισκοτένια βάση και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.






Υλικά γλάσο καραμέλας.
1 κούπα τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού κρέμα γάλακτος 
3 κουταλιές σούπας βούτυρο 
1 κουταλάκι γλυκού κορν φλάουερ

 Οδηγίες
Βάζουμε  σε μικρό κατσαρολάκι τη ζάχαρη σταδιακά, κουταλιά- κουταλιά, περιμένοντας κάθε φορά να λιώσει για να προσθέσουμε  και άλλη, μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας ανακατεύοντας συνεχώς.

         


 Προσθέτετε το βούτυρο συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2′ περίπου μέχρι να λιώσει.



 Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενσωματωθούν.



 Αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και ξαναβάλετε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράζει για λίγο ακόμα, μέχρι να πήξει ελαφρά.

Αφήνετε το γλάσο καραμέλας να κρυώσει. το στρώνουμε από πάνω από το γλυκό και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Καλή επιτυχία!!


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


























Γλάσο Καραμέλας κι ο τρόπος που το φτιάχνουμε!


 Υλικά
1 κούπα τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας  βούτυρο
1 κουτ, σούπας κοφτό  κορν φλάουερ

Οδηγίες


Βάζουμε  σε μικρό κατσαρολάκι τη ζάχαρη σταδιακά, κουταλιά- κουταλιά, περιμένοντας κάθε φορά να λιώσει για να προσθέσουμε  και άλλη, μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας ανακατεύοντας συνεχώς.



 Προσθέτετε το βούτυρο συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2′ περίπου μέχρι να λιώσει.


 Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενσωματωθούν.
  Αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και ξαναβάλετε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράζει για λίγο ακόμα, μέχρι να πήξει ελαφρά.

  Αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και ξαναβάλετε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράζει για λίγο ακόμα, μέχρι να πήξει ελαφρά.



Αφήνετε το γλάσο καραμέλας να κρυώσει. Όταν κρυώσει, το περιχύνουμε  πάνω στο γλυκό που θέλουμε να την προσθέσουμε ! Καλή επιτυχία!!


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Μηλοπιτάκια το κάτι άλλο!!!


ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
10γρ μπεικιν
 100γρ νερό 
50γρ λάδι 
50γρ βούτυρο 
50γρ ζάχαρη 
λίγο αλάτι

 ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: 
3 μήλα
 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
 λίγη κανέλα

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρίβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα.Τα αφήνουμε να πιουν όλα τα υγρά τους. 
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.Βράζουμε σε κατσαρόλα το νερό το λάδι και το βούτυρο για 2 λεπτά. 
Κοσκινίζουμε αλεύρι με μπεικιν , προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και ρίχνουμε τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά. 


Ανακατεύουμε με κουτάλι να γίνει μια ζύμη.παίρνουμε ζυμάρι σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού ,το ανοίγουμε με τα χέρια και βάζουμε λίγο από τη γέμιση.Το κλείνουμε σε μπαλάκι.Τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 μέχρι να ροδίσουν (περίπου 30 λεπτά).Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ -