Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Μάφινς ομελετάκια !!! Κα τ α π λ η τ ι κ ά !!!


Μια ωραία ιδέα είναι μάφινς ομελετάκια που τα έχω φτιάξει κι εγώ... αλλά βέβαια εσείς  θα κάνετε  μεγαλύτερη ποσότητα αναλόγως τα άτομα που θα έχετε και θα υπολογίσετε τα υλικά ανάλογα ! 

 Υλικά
'Τυρί γκούντα
ζαμπόν ή γαλοπούλα
ντομάτα 
μουστάρδα απαλή 
5 αυγά
1/4 κούπα τσαγιού γάλα 
1/2 κουτ.μπέικιν 
αλάτι-πιπέρι  


Λαδώνουμε 8 φορμάκια και μοιράζουμε το τυρί το ζαμπόν ή γαλοπούλα την ντομάτα όλα κομμένα σε κυβάκια και από πάνω βάζουμε λίγο από την μουστάρδα .
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με το γάλα το μπέκιν αλάτι και πιπέρι και το μοιράζουμε στα φορμάκια πάνω από τα υλικά.
Τα γεμίζουμε μέχρι την μέση και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.

Συνταγή από την φίλη Eva Triantafilidou 
Σημείωση 
Τα υλικά είναι για 8 φορμάκια για παραπάνω αυξάνουμε τις δόσεις.


MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολάκια με σοκολάτα & φράουλες !!! Σε 10 λεπτά έτοιμα !!!!


Απίθανα λαχταριστά  ρολάκια με γέμιση σοκολάτα και κομματάκια φράουλας !!! Δεν μπορώ να σας το περιγράψω σε γεύση ,θα ήθελα να δοκιμάσετε να το φτιάξετε όοολοι θα τα απολαύσετε σίγουρα !!!

Υλικά για 15 ρολάκια

1 ψωμί του τοστ
10 τεμάχια φράουλες ψιλοκομμένες και λεπτές
1 μικρή Μερέντα
λίγο καλό βούτυρο χρησιμοποίησα αγελαδινό γάλακτος για έξτρα γεύση
ζάχαρη άχνη .
2 αυγά
1 κούπα γάλα 

Παίρνουμε το ψωμί του τοστ και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την κόρα γύρω -γύρω
Με τον πλάστη τα πατάμε ένα ένα σαν να τα πλάθουμε και μετά τα αλείφουμε με την Μερέντα .
Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά και πολύ λεπτά κομματάκια για να σταθούν μέσα στα ρολάκια 
Βάζουμε μόνο στην μία άκρη μία σειρά με φράουλες και τυλίγουμε πολύ εύκολα σε ρολάκια σφιχτά
Τα ετοιμάζουμε όλα.


Σε ένα μπολ σπάμε τα 2 αυγά ρίχνουμε και το γάλα και τα χτυπάμε καλά.
Βάζουμε 2 κουταλιές σούπας βούτυρο στο τηγάνι  και ανοίγουμε θερμοκρασία να ζεσταθεί όχι να κάψει γιατί αρπάζουν εύκολα λόγω του αυγού


 Τα βουτάμε στο πολύ γρήγορο μέσα στο μείγμα αγών -γάλα και τα τινάζουμε να φύγει το περιττό
Τα τοποθετούμε στο ζεστό προς καυτό τηγάνι και αφού περάσουν 3με 4 λεπτά με την βοήθεια 2 πιρουνιών τα γυρνάμε κι από την επάνω πλευρά .
Θα τα δείτε να χρυσαφίσουν από παντού γύρω γύρω

Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη καλά από πάνω τα τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξουν καιιιιι μετά δαγκωνιά και απόλαυση !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Μοσχαράκι στην κατσαρόλα χωρίς κόπο - Σκέτο λουκουμάκι !!!



Άνετα είναι το Κυριακάτικο πιάτο και με τις καλύτερες εντυπώσεις !! Μπορούμε να το φτιάξουμε και με χοιρινές μπουκίτσες !!!
Νόστιμο με πολύ ωραία σαλτσούλα που συνοδεύει ότι μας αρέσει !!!

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μπουκίτσες
1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στην μέση
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
ελαιόλαδο
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
αλάτι πιπέρι
1 τσίμπημα κουρκουμά .πολύ υγιεινός στα φαγητά  μας



Βάζουμε το λάδι με το κρέας το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα καρότα  σοτάρουμε γυρνώντας τα με ξύλινη κουτάλα για 5 λεπτά περίπου.
Αμέσως μετά ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε .
Έχουμε κοντά ζεστό νερό και μόλις ανακατέψουμε το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα προσθέτουμε και το αλάτι το πιπέρι τον κουρκουμά κατεβάζουμε την θερμοκρασία στο 2 και σιγοβράζουμε  για περίπου 40 λεπτά.






Ανοίγουμε το καπάκι δυναμώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να βράζει προσέχοντας να το δούμε να δέσει η σάλτσα περίπου στα 5 λεπτά κι έτοιμο !!! Τόσο απλό μα τόσο πεντανόστιμο σκέτο λουκουμάκι !!! Καλή όρεξη καλή επιτυχία !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τούρτα ταψιού με μπισκότο !!!


  Ή υπεροχή τής απλότητας!!

Υλικά:
Για την κρέμα σοκολάτα:
1 λίτρο γάλα (μισό νερό,μισό εβαπορέ)
1σοκολάτα κουβερτούρα
8κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
6κουταλιές τής σούπας κορν φλαουερ
Για την σαντιγί:
1 κουτί γάλα ζαχαρουχο
350ml κρύο γάλα
2 φακελάκια σαντιγί Γιωτης



Για την βάση:
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ




Τρόπος παρασκευής:
Σπάμε τα μπισκότα και τα απλώνουμε στο πυρεξ.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα,την ζάχαρη και την σοκολάτα και μόλις ξεκινά να λιώνει η σοκολάτα ,διαλύουμε το κορν φλαουερ σε ένα φλυτζανακι με λίγο νερό.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα ,το κορν φλαουερ,χαμηλωνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να πήξει.Μόλις είναι έτοιμο το ρίχνουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε ελαφρά με ενα κουτάλι να μπερδευτούν μπισκότα και κρέμα.(Δείτε τις φωτογραφίες)


Αφήνουμε εκτός ψυγείου για μία ώρα να κρυώσει το πυρεξ και χτυπάμε την σαντιγί(στο μίξερ όλα μαζί, κρύο γάλα-ζαχαρουχο και σκόνη σαντιγί.)για πέντε λεπτά χτύπημα στο μίξερ.
Απλώνουμε την σαντιγί στο ταψί πανω απο την κρέμα,τρίβουμε λίγο σοκολάτα και έτοιμο για ψυγείο.Αφηστε να παγώσει για 3-4ώρες.
Καλή σάς επιτυχία!

Συνταγή από τον φίλο σεφ  Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτσα με ψωμί του τόστ !!!

Εύκολη , γρήγορη και πεντανοστιμη ! δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την ζυμαρενια !! Ότι πρέπει για βραδινό αλλά και μεσημεριανό !!

Υλικά
8 φέτες ψωμί του τοστ
8 φέτες ζαμπόν
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη
1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 κουτάκι μικρό μανιτάρια
λίγη φέτα
τυρί γκούντα  για όλο το ταψάκι περίπου 2 κούπες τσαγιού
3  αυγά
1/2 κούπα τσαγιού νερό
1 γιαούρτι μικρό
βούτυρο για επάλειψη στις φέτες του τοστ






 Στρώνουμε στο ταψί τις 8 βουτυρωμένες και από τις 2 πλευρές φέτες ψωμί του τοστ.
Βάζουμε από πάνω τις φέτες ζαμπόν .
Από πάνω την ντομάτα ,την πιπεριά ,τα μανιτάρια λίγη φέτα και από πάνω το τυρί γκούντα.
Σπάμε 3 αυγά τα χτυπάμε με την μισή κούπα νερό στο οποίο έχουμε ρίξει χτυπήσει κι αραιώσει το γιαούρτι .
Το ρίχνουμε από πάνω και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις !! Εγινε πεντανόστιμη .καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!!
Πασχάλης Νακ Νακ 


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 







Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Μπουκίτσες κοτόπουλο με πιπεριές !!! Φτιάξτε το !!!


Η νοστιμιά του δεν περιγράφετε με λόγια να το φτιάξετε και θα γλύφετε και το πιάτο !!!

Υλικά
2 στήθη φιλέτο κοτόπουλο κομμένο μπουκίτσες
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη λωρίδες
3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες κρίκους
1 κρεμμύδι κομμένο λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο ροδέλες
1 κουταλιά σούπας μεγάλη μουστάρδα
1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
αλάτι -πιπέρι
1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
1 φλιτζανάκι του καφέ εβαπορέ γάλα

Τι κάνουμε
Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και το σκόρδο 

 Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι και προσθέτουμε
το κοτόπουλο με κρεμμύδι και σκόρδο ,σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλο ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα συχνά.


Πλένουμε και βγάζουμε τα σπόρια από της πιπεριές


Τις κόβουμε σε λωρίδες και κρίκους


Τις ρίχνουμε μέσα στο κοτόπουλο


 Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τον κουρκουμά


 Σε 5  λεπτά κι αφού ανακατεύουμε συνέχεια προσθέτουμε το ούζο


 Διαλύουμε σε ένα χαμηλό ποτήρι την μαγιονέζα με την μουστάρδα μέσα σε νερό



Το ρίχνουμε μέσα στο φαγητό ,προσθέτουμε κι άλλο ένα ποτήρι με νερό σκεπάζουμε το τηγάνι χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε περίπου τα 20 λεπτά.


Βγάζουμε το καπάκι ρίχνουμε το εβαπορέ γάλα δυναμώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε λίγο ακόμα να δούμε να δέσει η σάλτσα του και είναι έτοιμο !!!


Σερβίρουμε ή σκέτο με σαλάτα ή πάνω σε μακαρόνια ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές !!
Καλή όρεξη φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ