Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Μελιτζάνες στην γάστρα !!!


Φαγητό πεντανόστιμο χωρίς κόπο -μελιτζάνα η ευεργετική όπως και να την μαγειρέψουμε το αποτέλεσμα Θεικό !!!

 Υλικά   Μερίδες 5

4 μελιτζάνες φλάσκες
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα μακρόστενα
4 σκελίδες σκόρδο κομμένο ροδέλες
3 φρέσκες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ αραιωμένο σε 1 ποτήρι νερό
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
10 κλωνάρια μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
ελαιόλαδο
λίγη φέτα περίπου 200 γραμ τριμμένη με το χέρι
εγώ βάζω και 1 κύβο knor βιολογικό λαχανικών μπορείτε να τον παραλείψετε 




Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες αφού τις πλένουμε πρώτα καλά σε ροδέλες χοντρές και μετά ξανά στην μέση .
Τις βάζουμε σε μεγάλη λεκανίτσα όπου εκεί προσθέτουμε το κρεμμύδι ,το σκόρδο,τις ντομάτες,τον μαϊντανό ψιλοκομμένο ,την πιπεριά σε κομμάτια κομμένη ,το αλατοπίπερο την ζάχαρη [λίγη ] τις πατάτες  όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.




Τα τοποθετούμε μέσα στην γάστρα η οποία κάνει πάντα πιο νόστιμο το φαγητό αλλά μπορούμε να το ψήσουμε και σε απλό ταψάκι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το 1 ποτήρι νερό με αραιωμένο μέσα τον πελτέ ντομάτας σ αυτό το στάδιο βάζω και τον κύβο λιωμένο ,κλείνω την γάστρα και την κουνάω καλά να πάει παντού ο πελτές με το ελαιόλαδο ,ανοίγω κι αν χρειαστεί προσθέτω ακόμα λίγο νεράκι να το δείτε το ζουμάκι να υπάρχει ορατό γύρω από το φαγητό για να ψηθεί μέσα στο ζουμάκι και να μελώσει.
Το σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου .



Στα 30 λεπτά χρόνου ψησίματος βγάζουμε την γάστρα με προσοχή μην καούμε ξεσκεπάζουμε και με το χέρι τρίβουμε και προσθέτουμε την φέτα .
Ξαναφουρνίζομαι για 10 λεπτά με ξεσκέπαστη την γάστρα κι έτοιμο το καταπληκτικό σε γεύση φαγάκι μας !!!
Καλή σας όρεξη !!! Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .






Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας !!!


Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι, ελιά) κομμένο σε μπουκιές
2 ντομάτες τριμμένες
1 πυραμίδα πελτές ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση γλυκό ή ημίγλυκο)
1 ξύλο κανέλας
2 κόκκοι μπαχάρι
1 κουτ.σ. κοφτή ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο



Εκτέλεση:

    Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ώσπου να γυαλίσουν. Σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος να σοταριστούν απ' όλες τις πλευρές γυρίζοντας απαλά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
    Αδειάζουμε τις ντομάτες και τον πελτέ ανακατεύοντας να κοκκινίσει καλά το κρέας.
    Προσθέτουμε τα καρυκεύματα και συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο να καλυφθεί το κρέας.
    Σκεπάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σε χαμηλή θερμοκρασία αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί το φαγητό μας. Εάν κρίνουμε απαραίτητο, συμπληρώνουμε λίγο νερό ακόμη κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
    'Οταν δέσει η σάλτσα, αφαιρούμε τα μπαχάρια και το ξύλο κανέλας και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό παρέα με πατάτες τηγανιτές ή φούρνου ή όποια άλλη γαρνιτούρα μας αρέσει!!!! Kαλή όρεξη !!!

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Mακαρόνς με ινδοκάρυδο με 3 μόνο υλικά !!!



Μακαρόνς με ινδική καρύδα. Μια συνταγή για ένα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο γλύκισμα για όλες τις ώρες.
Υλικά συνταγής

3 ασπράδια αυγών

2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο

1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός, τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη, μέχρι να ενσωματωθεί η ζάχαρη και έχετε ένα αφράτο μείγμα. Αφήνετε το μίξερ.

Προσθέτετε και το ινδοκάρυδο και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να έχετε ένα πλήρως ομογενοποιημένο μείγμα.

Βάζετε το μείγμα σε κορνέ ή σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνετε μικρές [σαν καρύδι] μπουκίτσες πάνω στη λαδόκολλα στο ταψί. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρετε.
Πηγή

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Αναποδογυριστό κέικ ροδάκινο !!!



Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο κέικ, αναποδογυριστό, με ροδάκινα. Ένα εύγευστο κέικ για πρωϊνό, επιδόρπιο ή για όλες τις ώρες και για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

    1 κομπόστα ροδάκινο (825 γρ.)
    185 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    2 αυγά
    1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1/2 φλ. τσαγιού γάλα

Εκτέλεση συνταγής

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C στις αντιστάσεις ή στους 160 ° C στον αέρα. Βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα στρογγυλό ταψί με βάση 22 εκ. και ύψος 6 εκ. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φόρμα του κέϊκ με τρύπα στη μέση.
    Στραγγίζετε καλά τα ροδάκινα από το σιρόπι τους και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Στρώνετε τις φέτες σε όλη την επιφάνεια του ταψιού ή σε 2 κύκλους στη φόρμα του κέϊκ με τρύπες.
    Βάζετε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με μίξερ χειρός για 5-6 λ μέχρι να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
    Κοσκινίστε το αλεύρι στο μπολ με το μείγμα βουτύρου, προσθέτετε το γάλα, χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και χτυπάτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Ρίχνετε, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, το μείγμα στο ταψί πάνω από τα ροδάκινα και ισιώνετε την επιφάνεια.
    Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ (κάντε το πείραμα με στεγνό μαχαίρι ή με καλαμάκι από σουβλάκι και αν βγεί στεγνό από το κέντρο του κέικ βγεί στεγνό το κέικ είναι έτοιμο). Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 5 λ να “σταθεί” και μετά το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Το αφήνετε να κρυώσει, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή
Πηγη 
 Πηγή

Γλυκό κουταλιού καρπούζι !!!




Υλικά

    1 κιλό ψίχα καρπουζιού
    800 γρ. ζάχαρη
    1 ποτήρι νερό
    χυμό από 2 λεμόνια
    φλούδες από 2 λεμόνια
    3 κ.σ. λικέρ μαστίχα


Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, περίπου 3 εκατοστών. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα τρυπητό για να στραγγίσουν για 1 ώρα.
    Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ένα μπολ, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
    Τα αφήνουμε για 6 ώρες στο ψυγείο.

    Στην συνέχεια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τις ψιλοκομμένες φλούδες των λεμονιών και τη μαστίχα και τα βράζουμε σε μεσαία φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
    Ελέγχουμε το δέσιμο του σιροπιού στάζοντας μερικές σταγόνες από το σιρόπι πάνω σε ένα πιατάκι του καφέ. Αν σταθούν σαν στητές ωραίες σταγόνες τότε είναι έτοιμο.
    Αν ρίξουμε περισσότερο σιρόπι μέσα στο πιατάκι τότε αν σύρουμε το κουτάλι μας μέσα σε αυτό ο “δρομος”  που θα ανοίξει δεν πρέπει να “κλείσει” αμέσως.
    Άλλος τρόπος είναι να ρίξουμε το σιρόπι σε ένα ποτήρι με παγωμένο νερό.
    Το σιρόπι θα πρέπει να πέφτει σαν μια λεπτή κλωστή μέσα στο ποτήρι και να μην διαλύεται.
    Σε καθαρό δοχείο μεταφέρουμε το γλυκό. Διατηρείται σε δροσερό μέρος για 1 χρόνο περίπου.

Συνταγή από Katerina Tsioutsa και υπάρχει και στο Akis petretzikis

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Παγωτό καραμέλα σαν παρφέ απίστευτο σε γεύση !!!


Υλικά
500 γραμ. φυτική σαντιγί [πράσινη]
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί εβαπορέ γάλα
1 πακετάκι μπισκοτάκια σοκολάτας κούκις

Για την καραμέλα 
 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ την σαντιγί και την βάζουμε στην κατάψυξη περίπου για 30 λεπτά.
Χτυπάμε το εβαπορέ γάλα πολύ καλά να γίνει σαν αφρόγαλα.
Βγάζουμε από την κατάψυξη την σαντιγί προσθέτουμε και το αφρόγαλα χτυπώντας συνέχεια  με το μίξερ [χρησιμοποιώ χειρός μίξερ ]
Το ξαναβάζουμε για άλλη μισή ώρα  στην κατάψυξη  να σφίξει καλά.
Βγάζουμε και προσθέτουμε το ζαχαρούχο ξαναχτυπώντας το μείγμα.
Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου .
Το βγάζουμε το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει και σ αυτήν την φάση μπορούμε να προσθέσουμε ότι μας αρέσει -π.χ, σιρόπι σοκολάτας-ή κακάο-ή μπισκότα κούκις τριμμένα -ή καραμελωμένους ξηρούς καρπούς -ή φρούτα αποξηραμένα και ψιλοκομμένα .Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.
Αν θέλουμε να προσθέσουμε καραμέλα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 3  κουταλιές της σούπας ζάχαρη  την αφήνουμε να  λιώσει και να γίνει καραμέλα .
Μόλις ξανθίσει αρκετά την βάζεις να παγώσει επάνω σε μαρμάρινη επιφάνεια ή λαδόκολα .Οταν παγώσει την βάζεις μέσα σε ένα πανάκι και την χτυπάς με ένα σφυράκι η γουδοχέρι για να θρυμματίσει .
Την ρίχνουμε μέσα στο παγωτό στην τελευταία φάση μαζί με τα θρυμματισμένα κούκις παγώνει και έτοιμο για εξαφάνιση !!!! Καλή απόλαυση !!!
Από τον φίλο --Πασχαλης Νακ Νακ






 

Εκλέρ ή Σου - γεμιστά με κρέμα λευκής σοκολάτας !!!


Εκλέρ ή σού ?
Όπως και να τα πείτε είναι Τέλεια!!
ΥΛΙΚΑ:
Ζύμη:
360 γρ αλεύρι για όλες τής χρήσεις
600 ml νερό
6 αυγά
160 γρ βούτυρο Βιταμ
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μιάμιση κουταλιά τής σούπας ζάχαρη
Γέμιση:
1 λίτρο γάλα(μισό νερό, μισό εβαπορέ)
1 σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
8 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές τής σούπας κορν φλαουερ



ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με το αλάτι,την ζάχαρη και το βούτυρο.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα η κουτάλα σε χαμηλή φωτιά.
Αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε για είκοσι λεπτά να κρυώσει.Στην συνέχεια αφού κρυώσει η ζύμη την βάζουμε στο μίξερ και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Χτυπάμε στο μίξερ για πέντε λεπτά να ομογενοποιηθουν και είναι έτοιμη η ζύμη!Πάρτε ένα κορνε και κάντε στρογγυλά η μακροστενα σχέδια σε αντικολητικο χαρτί και ψήστε για μισή ώρα στους 190 βαθμούς σε αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.Μόλις είναι έτοιμα και έχουν πάρει χρώμα αλλάξτε την θερμοκρασία του φούρνου στους 110 βαθμούς για δεκαπέντε λεπτά να στεγνώσουν εσωτερικά! Κρέμα λευκής σοκολάτας:Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και την λευκή σοκολάτα.Διαλύουμε το κορν φλαουερ σε ένα φλυτζανακι με λίγο νερό και το ρίχνουμε στο γάλα.

Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει! Αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο να παγώσει και γεμίζουμε τα εκλερ.Κόβουμε στην μέση γεμίζουμε με την κρέμα και είναι τέλεια! Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και φρούτα εποχής απο πάνω η ζάχαρη άχνη.Η ακόμη και γλασο ζάχαρης ανακατεύοντας σε ένα φλυτζανακι του καφέ άχνη ζάχαρη 5κουταλιές τής σούπας και μιάμιση νερό.
Καλή σάς επιτυχία!
Από τον φίλο σεφ Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος

Σεμιφρέντο βανίλια ανάμεικτο με πραλίνα !!!



Αυτό το σεμιφρέντο είναι το πιο υπέροχο παγωμένο γλυκό σαν παγωτό.

Σεμιφρέντο στα ιταλικά σημαίνει σχεδόν παγωμένο.

Υλικά

2 κρόκοι αυγών

8 κ.σ. ζάχαρη

500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα, χτυπημένη μέχρι να γίνει πολύ παχύρρευστη

20 γρ. φουντούκια

400 γρ. πραλίνα φουντουκιού

1 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε μπολ στερεωμένο σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν, για περίπου 8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Στη συνέχεια αναμειγνύουμε το κρύο μείγμα με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος απαλά με τη βοήθεια μιας μαρίζ. Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ στρώνουμε λαδόκολλα ή μεμβράνη καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα. Δημιουργούμε τις στρώσεις του σεμιφρέντο. Ρίχνουμε μέσα μια ποσότητα από το μείγμα. Συνεχίζουμε με πραλίνα και φουντούκια. Ισιώνουμε κάθε στρώση με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού. Δημιουργούμε όσες στρώσεις επιθυμούμε, αφήνοντας το μείγμα αυγών-κρέμας γάλακτος για την τελευταία στρώση. Αποθηκεύουμε τη φόρμα στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει καλά το σεμιφρέντο για για 6-8 ώρες. Για να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε το γλυκό τραβώντας τη λαδόκολλα και αναποδoγυρίζοντας το σεμιφρέντο σε πιατέλα. Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας σερβίρουμε. Το σεμιφρέντο διατηρείται στην κατάψυξη, μέσα στη φόρμα για κέικ τυλιγμένο με μεμβράνη.
mamapeinao--olasimera

Εύκολο μπισκοτογλυκό με κρέμα !!!


Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 1/2 πακέτα μπισκότα πτί μπέρ Παπαδοπούλου
1/2 λίτρο γάλα [ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω θα το δείτε κατά το πήξιμο )
100 γραμμάρια ζάχαρη
60 γραμμάρια αλεύρι
2 αυγά
2 κοφτές κουταλιές σούπας βούτυρο
1 1/2 βανίλια
1 σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση

Για την κρέμα
Βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα κατσαρολάκι και τα ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.

Σε άλλη κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε συνέχεια συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.Αν το δούμε και πήζει πολύ προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα θέλουμε η κρέμα να μην είναι πολύ ρευστή.

Την αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο ή με μία μεμβράνη.

Για τη συναρμολόγηση

Παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε τα μπισκότα μας ομοιόμορφα. Από πάνω αδειάζουμε την μισή κρέμα και την απλώνουμε με μία σπάτουλα.

Από πάνω ξαναβάζουμε μια στρώση μπισκότα ομοιόμορφα, δηλαδή δεύτερη στρώση. Ξαναστρώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα ομοιόμορφα. Τελειώνουμε με την τέταρτη στρώση μπισκότα.

Τρίβουμε σοκολάτα πάνω από το γλυκό μας και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
 sidagi.gr-
olasimera

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Σπιτικό κέικ βανίλια, καρύδα με ελαιόλαδο !!!



Υλικά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
2 βανίλιες
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder



Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα, τις βανίλιες και τέλος την καρύδα και το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε αναμίξει το baking powder. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα μας και το βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Οταν κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια τετραγωνα και ραντίζουμε με καρύδα !!!
neadiatrofis.gr

Γαλατόπιτα αρωματική !!!



Yλικά
1 λίτρο γάλα πλήρες
8 κ.τ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
4 κ.τ.σ. λευκή ζάχαρη (κρυσταλλική)
4 αυγά

2 κ.τ.σ. Χωριό λιωμένο πρόβειο βούτυρο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πρέζα βανίλια
1 κ.τ.σ. καστανή ζάχαρη
½ κ.τ.γ. τριμμένη κανέλα
 3 - 4 φύλλα κρούστας 

Eκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη λευκή ζάχαρη σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το ξύσμα, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. βουτυρόνουμετο ταψάκι και στρώνουμε τα 3 φύλλα ένα ενα βουτυρώνοντας ενδιάμεσα το καθένα χωριστά Αδειάζουμε το μείγμα μέσα γυρνάμε τα φύλλα όπως βλέπετε στην φωτογραφία σαν στεφάνι γύρω γύρω  και ψήνουμε στους 175 C για 45 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.

minervahorio.gr

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Κέικ λεμονιού με ινδοκάρυδο !!!



Υλικά συνταγής

    Για το κέικ:
    200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ψιλοκομμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
    215 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (έξτρα ψιλή)
    1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
    2 αυγά
    65 γρ. ινδοκάρυδο
    300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    125 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
    60 ml γάλα
    Για το γλάσο ζάχαρης:
    150 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
    1 1/2 κ.σ. ζεστό νερό
    1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    30 γρ. ινδοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς, βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ διαστάσεων 11 x 21 εκ. και στρώνετε στη βάση της αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
    Για το κέικ: Τοποθετείτε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
    Προσθέτετε το ινδοκάρυδο και σταδιακά και εναλλάξ το αλεύρι, το χυμό λεμονιού και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε στη φόρμα για 5 λ να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
    Για το γλάσο ζάχαρης: Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη άχνη, το νερό και τη βανίλια και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν πλήρως. Περιχύνετε με το γλάσο το κέικ, πασπαλίζετε με το ινδοκάρυδο και σερβίρετε.
Sintayes.gr,

Παστίτσιο !!!



 500 γραμ.μακαρόνια νο 2
3 τέταρτα κιμά
2 κρεμμύδια μέτρια τριμμένα στο τρίφτη
1 ποτηράκι κρασί λευκό
2 κοφτές κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας  [μπορούμε και με φρέσκες ντομάτες 4-5 ψιλοκομμένες]
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη
κρέμα μπεσαμέλ
6 -7 κουταλιές της σούπας βούτυρο
10 κουταλιές της σούπας  αλεύρι
2 κρόκους αβγών για την κρέμα
2 αβγά ολόκληρα για τα μακαρόνια
1 λίτρο γάλα (να έχετε και λίγο παραπάνω, μπορεί να χρειαστεί στο πήξιμο της κρέμα
τυρί τριμμένο
μοσχοκάρυδο



Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Βράζουμε τα μακαρόνια στο χρόνο που αναγράφετε στην συσκευασία .Τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι και τα αφήνουμε να περιμένουν
.
Σε κατσαρολάκι βαθύ βάζουμε τον κιμά με νερό τόσο όσο να το σκεπάζει ,με τα χέρια μας [καθαρά] λιώνουμε τον κιμά μέσα στο νερό να γίνει σπυρωτός και βάζουμε το κατσαρολάκι μας στην φωτιά .Μόλις αρχίσει να βράζει το αφήνουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ ,η την ντομάτα την φρέσκια ,ανάλογα τι θα επιλέξουμε ,το αλατοπίπερο,το κρεμμύδι,το ελαιόλαδο και ελάχιστη ζάχαρη .

Τα αφήνουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά να σιγομαγειρευτούν περίπου 20 λεπτά,10 λεπτά πριν το τέλος αποσύρουμε το καπάκι δυναμώνουμε την φωτιά  να πήξει η σάλτσα μας .

.Συγχρόνως αν θέλουμε ετοιμάζουμε την κρέμα μπεσαμέλ.


Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο  και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη να λιώση πάντα σε μέτρια θερμοκρασία .Προσθέτουμε και το αλεύρι μονοκόματο όλο ανακατεύοντας γρήγορα ,Μόλις γίνει ένα μίγμα με το βούτυρο προσθέτουμε και το γάλα κατ ευθείαν από την συσκευασία του και ανακατεύουμε συνέχεια ,σε λίγα λεπτά θα μας πήξει ,αν δούμε κι είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε γάλα ανακατεύοντας μέχρι να έρθει να γίνει σαν την κρέμα για μωρά ,ούτε πολύ ρευστή ,αλλά ούτε πολύ πηχτή.
Αμέσως προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών ανακατεύοντας συνέχεια για 3-4 λεπτά ,προσθέτουμε λίγο αλάτι,μοσχοκάρυδο στην άκρη του κουταλιού  και τέλος 1 χούφτα τυρί τριμμένο,και ανακατεύουμε καλά ,την αποσύρουμε απο την φωτιά.

σημείωση
ξεχάστε το χλιαρό γάλα.μια χαρά γίνετε έτσι ,καθώς καθώς και το τσιγαρισμένο κιμά ,ο τρόπος που σας προτείνω είναι δοκιμασμένος χρόνια και γίνετε ο κιμάς σπυρωτός και το παστίτσιο φανταστικό  κι εύκολο .

τι κάνουμε τώρα .
Παίρνουμε ένα ταψί το λαδώνουμε αδειάζουμε όλα τα μακαρόνια μέσα και σε ένα μπόλ βαθύ ρίχνουμε 1/2 φλυτζάνι τσαγιού γάλα και 1 με 2 αβγά ολόκληρα ,τα χτυπάμε με το πιρούνι και ρίχνουμε το μίγμα αυτό πάνω στα μακαρόνια μέσα στο ταψί ,ανακατεύουμε καλά [αυτό το κάνουμε για να μην είναι στεγνά τα μακαρόνια] και βγάζουμε τα μισά σε μία κατσαρόλα η μπόλ και αυτά που αφήσαμε μέσα στο ταψί τα πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο .
Μέσα στο κιμά τώρα προσθέτουμε 2 κουταλιές μπεσαμέλ της σούπας και ανακατεύουμε καλά .Μεταφέρουμε το κιμά πάνω από τα μακαρόνια και τον στρώνουμε ομοιόμορφα .Πασπαλίζουμε και την επιφάνεια του κιμά με τριμμένο τυρί.


Σκεπάζουμε το κιμά με τα υπόλοιπα μακαρόνια και ρίχνουμε πάλι λίγο τυρί τριμμένο ,αμέσως επόμενο βήμα είναι να αδειάσουμε την κρέμα μας επάνω καιο να την στρώσουμε ωραία και ίσια ,πασπαλίζουμε με τυρί κι ελάχιστη τριμμένη φρυγανια σε όλη την επιφάνεια του.
Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο στούς 200 βαθμούς και το ψήνουμε πάνω κάτω η αντίσταση μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.,και αφού κρυώσει το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και καλή σας όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ