Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Υπέροχα κανελόνια με μπέικον !!!




Υλικά

Για 4-6 άτομα

120 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο

100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

4 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας

120 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα

1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι και πιπέρι

20 βρασμένα κανελόνια

200 φρυγανιά τριμμένη

250 ml μαγιονέζα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα μανιτάρια και το μπέικον και αλατοπιπερώνετε. Κατόπιν τα ρίχνετε στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.

Έπειτα ρίχνουμε τα σοταρισμένα υλικά μας σε ένα μπολάκι μαζί με την μαγιονέζα, την παρμεζάνα και την φρυγανιά.

Τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε προσεκτικά τα κανελόνια με ένα κουταλάκι ή κορνέ.

Τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και τα πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
 Πηγή
olasimera

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Πανεύκολη τάρτα με Μερέντα , με 5 υλικά χωρίς ψήσιμο !!!



Μια πανεύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια υπέροχη τάρτα με Μερέντα, με 5 μόνο υλικά χωρίς ψήσιμο. Ένα αγαπημένο γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους !!!

Υλικά συνταγής

    Για τη βάση:
    1 1/4 φλ. τσαγιού τύπου Μιράντα ή Πτι Μπερ
    4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
    Για τη γέμιση:
    1 φλ. τσαγιού γεμάτο Μερέντα
    225 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, κρύα
    225 γρ. μαλακό τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
    σιρόπι σοκολάτας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

    Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα, στο μούλτι, σε σκόνη και τα μεταφέρετε σε μπολ. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Το μεταφέρετε σε ένα ταψάκι 22 ή 23 εκ. με χαμηλά τοιχώματα και στο στρώνετε, πιέζοντάς το καλά, στη βάση και τα τοιχώματά του σε ύψος 2 εκ. περίπου. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά και σφίξει.
    Για τη γέμιση: Βάζετε τη κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα κρύο μπολ και τη χτυπάτε καλά για 3-4 λ ή μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Την αφήνετε στην άκρη.
    Ζεσταίνετε τη Μερέντα  στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει ελαφρώς ρευστή. Σε μέτριο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και τη Μερέντα και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε μια λεία σοκολατένια, αφράτη κρέμα. Αφήνετε το μίξερ.
    Προσθέτετε τη σαντιγί μέσα στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις, με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι πάνω από τη βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σφίξει η γέμιση. Το σερβίρετε και το απολαμβάνετε σκέτο ή το γαρνίρετε (προαιρετικά) με σιρόπι σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς ή και φρέσκα φρούτα.
    Πηγή sintayes.gr

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

-Λαχταριστό σιροπιαστό γλυκό ψυγείου με πουράκια και κρέμα !!!






Δοκιμάστε το είναι εύκολο δροσερό οικονομικό γρήγορο και η γεύση του θυμίζει εκμέκ!!!

 Yλικά
Φρυγανιές 1 μικρό πακετάκι τύπου Elite

Σιρόπι
250 γραμ.νερό
1 ξύλο κανέλα
φλούδα από λεμόνι
300 γραμ ζάχαρη

Κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
120 γραμ κορν φλάουρ
200 γραμ ζάχαρη
2 μασουράκια βανίλιας




Σαντιγί
250 γραμ κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη


Τι κάνουμε 

Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι όλα μαζί και τα βράζουμε 10  λεπτά .
Στρώνουμε σε πυρέξ ή ταψάκι 30Χ25 μία σειρά φρυγανιές καλό είναι να είναι τετράγωνο εγώ τις έβαλα σε στρογγυλό σπασμένες αλλά δεν πειράζει αυτό θα καλυφθούν με την κρέμα  και ρίχνουμε αφού τις στρώσουμε όλο το σιρόπι από πάνω στις φρυγανιές ,Το αφήνουμε στην άκρη να τραβήξει το σιρόπι και ετοιμάζουμε την κρέμα .

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι κρατώντας σχεδόν μισό ποτήρι για να αραιώσουμε το κορν φλάουρ ,προσθέτουμε βανίλιες και την ζάχαρη μέσα στο κατσαρολάκι ανακατεύουμε και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα που έχουμε ανακατέψει πρώτα να διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη συνέχεια μην μας κολλήσει μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει την ρίχνουμε πάνω στις φρυγανιές την στρώνουμε ομοιόμορφα γέρνοντας το ταψί να το καλύψει όλο.Το βάζουμε στο ψυγείο να ετοιμάσουμε την σαντιγί

Βάζουμε σε μπολ αν χτυπήσουμε με μίξερ χειρός ή σε κάδο του μίξερ την σαντιγί και τις 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να δούμε η σαντιγί να πήξει και να στέκεται .
Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και σπάμε με το χέρι πουράκια να καλύψουμε την επιφάνεια όλη .

Στρώνουμε από πάνω την σαντιγί και τελειώνουμε τρίβοντας πάλι λίγα πουράκια το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και  σερβίρουμε !!! Απίθανο Δοκιμάστε το !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ







Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Μίνι μπιφτεκάκια με χόρτα -ή πατάτες -κι ο τρόπος που βράζουμε τα χόρτα !!


 Μπιφτέκια χορταστικά !!! Ένα από τα πιο αγαπημένα των παιδιών κι όχι μόνο
Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο  κρεμμύδι
1 αβγό
ψίχα από 3 φέτες ψωμί ή 5-6 φρυγανιές μικρές
αλάτι -πιπέρι
1/2 ματσάκι μαϊντανό προαιρετικά ή ρίγανη ότι σας αρέσει πιο καλά
3 κουταλιές σούπας μηλόξιδο
1 κουταλιά σούπας μπέκιν πάουντερ
ελάχιστο λάδι


 Μουλιάζεται το ψωμί ή τις φρυγανιές σε μπολ με νερό το στύβεται καλά έτσι ώστε να μην έχει καθόλου νερό.
Τρίβετε το κρεμμύδι στον τρίφτη.
Ρίχνετε τον κιμά σε βαθύ μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι,το αβγό,το αλατοπίπερο,την ρίγανη .ή τον μαϊντανό λίγο λάδι το ξύδι και το μπέκιν πάουντερ



ζυμώνετε με απαλές κινήσεις μέχρι να ανακατευτούν πολύ καλά όλα τα υλικά και τα πλάθεται σε μπιφτέκια -εδώ εγώ τα έκανα μικρά στρογγυλά και λίγο πλατσουκωτά.

Τοποθετείτε τα μπιφτέκια σε σχάρα και τα ψήνετε στο γκριλ της κουζίνας σας ή στα κάρβουνα μέχρι να ροδίσουν καλά κι από τις δύο πλευρές.
Εγώ έχω αγοράσει μαντεμένιο τηγάνι και αφού κάψει καλά τα τοποθετώ μέσα μετά από 5 λεπτά τα γυρίζω να πάρουν χρώμα κι από τις 2 πλευρές και χαμηλώνω την φωτιά  τα τα σκεπάζω και τα σιγοψήνω άλλα 15 λεπτά να ψηθούν καλά μέσα. Γίνονται τέλεια αφράτα και ζουμερά !!!
Πολλές φορές τα φτιάχνω σκέτα μόνο φρυγανιές-αυγό-ξίδι -μπεικιν πάουντερ πάντα και αλατοπίπερο και λίγη ρίγανη δηλαδή δεν βάζω κρεμμύδι και είναι σαν να τρώς μπριζολάκι ,ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!
Εδώ τα μπιφτέκια τα έκανα μικρά -έκοβα ζύμη λίγο πιο μεγάλη από λενα καρύδι το εκανα μπαλάκι και μετα το πλατσούκωνα ελαφρώς -φουσκώνουν με το μπέκιν !!!




Χόρτα κι ό απλός τρόπος που  γίνονται  καταπράσινα !!





 Υλικά εδώ
1 κιλό βλίτα
αλάτι

Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα πιο πάνω από την μέση και μόλις πάρει να βράζει ρίχνουμε αλάτι και τα χόρτα πλυμένα και καθαρισμένα.
Για να μας βγουν καταπράσινα και να μην σκουρύνουν μόλις τα ρίξουμε στο νερό που βράζει τα πατάμε με μία ξύλινη κουτάλα να μην σταματήσει το βράσιμο , Τα αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά τα κάτω πάνω δηλαδή και τα αφήνουμε με ΕΝΤΕΛΩΣ  ξεσκέπαστη κατσαρόλα να βράσουν τσιμπόντας που και που κανένα κοτσανάκι μην παραβράσουν και αρχίζουν και χάνουν κι αυτό το ωραίο πράσινο χρώμα τους .Τα βγάζουμε αμέσως μόλις βράσουν με τρυπητή κουτάλα σε μπολ και με λαδάκι λεμονάκι τα απολαμβάνουμε ,καλή σας όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Πατάτες γάλακτος !!!



Ένα πραγματικά υπέροχο φαγητό !!
ΥΛΙΚΑ:
Ενάμιση κιλό πατάτες
500ml γάλα εβαπορέ
500γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
2ποτήρια νερό
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1σκελίδα σκόρδο
100γρ βούτυρο

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες.Τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και βουτυρονουμε ενα ταψί.Παίρνουμε το σκόρδο και αλείφουμε το ταψί.Ανακατεύουμε τις πατάτες σε ένα μπολ με τα μπαχαρικά και στρώνουμε στο ταψί τις μισές.Ρίχνουμε από πάνω την μισή ποσότητα από το τυρί και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες πατάτες.Ρίχνουμε το γάλα και το νερό στο ταψί και προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο.



Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 170βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα και λίγο πρίν είναι έτοιμο προσθέτουμε από πάνω και το υπόλοιπο τυρί και συνεχίζουμε να ψήνουμε για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα!
Καλή σάς επιτυχία

Από την σελίδα του καλού φίλου σεφ Γιώργος Χριστιανός Σελιδα μαγειρικής.ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Πατάτες στο φούρνο -το κάτι άλλο σε γεύση !!!






 Yλικά
για ένα ταψάκι 25αρι
6 πατάτες  διαλέγουμε μακριές
1 κρέμα γάλακτος 200 γραμ.
1ποτήρι του νερού γάλα
αλάτι πιπέρι
τυρί κασέρι τριμμένο ή γκούντα

Τι κάνουμε
Πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες ροδέλες πάχους μισού εκατοστού.
Τις τοποθετούμε στο ταψάκι όπως βλέπετ στις φωτογραφίες.







Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος από πάνω καθώς και 1 ποτήρι γάλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 15 με 20 λεπτά στους 170 βαθμούς αέρα ανάλογα τον φούρνο.












Τσιμπήστε μία πατάτα με ένα πιρούνι να δείτε αν έχει ψηθεί.
Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο αν η πατάτες έχουν ψηθεί πασπαλίζουμε όλη την επιφάνει με το τριμμένο τυρί και ξαναφουρνίζουμε για 10 λεπτάκια ίσα να λιώσει το τυρί .Τι να σας πώ δεν υπάρχουν λόγια είναι υπέροχο !!!Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε από το τηγάνι λίγα κομματάκια μπέικον και να τα προσθέσουμε την στιγμή που βάζουμε την κρέμα και το γαλα γίνετε πιο πικάντικο.