Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Λαχανόρυζο !!!





 Φτιάξτε το ακριβώς  και θα γλύφετε και το πιάτο!!!!

Υλικά
1 λάχανο μικρό η μισό μεγάλο για 4-5 μερίδες
2 κύβους knorr απλούς με ότι γεύση σας αρέσει ή βιολογικούς
λίγο πιπέρι μαύρο
ελάχιστο ή καθόλου αλάτι
7-8 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας κοφτές πελτέ ντομάτας [Κύκνος ο καλύτερος]
3 -4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο [όχι παραπάνω ]
2 κουπάκια του ΚΑΦΕ ρύζι Καρολίνα [εγώ βάζω πάντα 3 ]

Τι κάνουμε
Βόβουμε με το μαχαίρι το λάχανο σε κομμάτια μέσα στην κατσαρόλα που θα το μαγειρέψουμε.
Ρίχνουμε 7 ποτήρια νερό από την βρύση κατ ευθείαν ,προσθέτουμε και τους 2 κύβους και σιγομαγειρεύουμε για 15 με 20 λεπτά.


Αμέσως μετά ρίχνουμε τις 2 κουταλιές πελτέ μέσα στην κατσαρόλα όπως βράζει και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Αν έχει πιει το νερό προσθέτουμε 1 με 2 ποτήρια και μόλις πάρει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι και το ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή βασιλισκό ξερό.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά περίπου για 15 με 20 λεπτά θα το δείτε να μελώνει η σαλτσούλα του.

Σβήνουμε το μάτι κι όπως βράζει ακόμα ρίχνουμε λίγο πιπεράκι το λάδι και ανακατεύουμε .
Σε λίγα λεπτά το κατεβάζουμε και σερβίρουμε κι αν δεν φάτε και δεύτερο πιάτο πείτε μου !!!!

Αν θέλουμε από πάνω στο πιάτο μας βάζουμε λίγο λεμονάκι και πιπεράκι-[υπέροχο]
 Σερβίρουμε με φέτα!!
Για νηστίσιμο δεν βάζουμε λάδι αν  νηστεύουμε και η γεύση παραμένει ΤΕΛΕΙΑ!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγέ πατώντας ΕΔΩ --> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Παγωτό με 3 υλικά κι έτοιμο σε 10 λεπτά !!!




Πραγματικά απίθανο λαχταριστό δροσερό παγωτό από τα χεράκια μας σε λίγα μόνο λεπτά ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ !!!! Πολλοί το γνωρίζουμε άλλοι όμως όχι, είναι πραγματικά σε γεύση πολύ ωραίο !!!



 Υλικά
1 γάλα ζαχαρούχο
1 γάλα Νουνου εβαπορέ
1 πακέτο μπισκότα σοκολάτα oreo
1κουτί  morfat
1 βανίλια φιαλίδιο σκόνη
Σιρόπι κεράσι -βύσσινο-ή σοκολάτα ότι σας αρέσει και προαιρετικά 


Τι κάνουμε

Αδειάζουμε σε μπολ την Morfat - παγωμένη -και με το μίξερ χειρός για πιο ευκολία την χτυπάμε μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει 5 λεπτά το λιγότερο .



 Όταν δεν μπορείς να αντισταθείς παίρνεις όλο το μπολ ρίχνεις σιρόπι και ορμάς!!!

Αμέσως προσθέτουμε όλο το ζαχαρούχο γάλα χτυπάμε 2 λεπτά μετά αμέσως προσθέτουμε το εβαπορέ και την βανίλια  ξαναχτυπάμε για 2 λεπτά Αυτό ήταν το αδειάζουμε σε μπολ πλαστικό μεγάλο σκεπάζουμε και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα να αρχίσει λίγο να παγώνει.





Το βγάζουμε από την κατάψυξη το χτυπάμε 3-4 λεπτά κόβουμε τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια μαζί με την γέμιση όπως είναι και τα προσθέτουμε μέσα .
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να πάνε παντού σκεπάζουμε το μπολ τοποθετούμε στην κατάψυξη και μετά από λίγες ώρες έχουμε το υπέροχο δικό μας παγωτάκι !!! Καλή επιτυχία !!
Για να μην  λερώνουμε τίποτα αν χρησιμοποιήσετε μίξερ χειρός βάλτε τα υλικά κατ ευθείαν στο μπολ που θα το διατηρήσετε -μόνο να έχει καπάκι .



 Το γαρνίρομαι με σιροπάκι από σοκολάτα,η από βύσσινο ,τριμμένο μπισκοτάκι κι ότι άλλο μας αρέσει .
Μπορούμε να αλλάξουμε την γεύση προσθέτοντας κατά το πρώτο χτύπημα
2 κουταλιές σούπας κακάο για γεύση σοκολάτα,
2 κουταλάκια του γλυκού νές καφέ για γεύση μόκα,
4 κουταλιές σούπας γιαούρτι για παγωτό με γεύση γιαουρτιού
ακόμα μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένους ανάλατους ξηρούς καρπούς πχ αμύγδαλο . Προσθέτοντας  τα μπισκότα ολόκληρα με την γέμιση το παγωτό μας μοιάζει με παρφέ !!


 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ --> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


 Μισή ώρα πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία παρασκευής του παγωτού μας τοποθετούμε στην κατάψυξη τη φυτική σαντιγί κ το ζαχαρούχο γάλα.
Αυτό βοηθάει στο να αφρατέψει πο εύκολα το μείγμα του παγωτού.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Μπιφτέκια και το μυστικό τους για να σας ζητούν όλοι την συνταγή !!!

 Για τα μπιφτέκια μου φίλοι μου φημίζομαι .. δεν υπάρχουν καλύτερα ούτε σε γεύση ούτε σε εμφάνιση -θα ήθελα να τα δοκιμάσετε όλοι -δεν προσθέτω  ΕΔΩ στην συγκεκριμένη συνταγή ούτε κρεμμύδι ούτε μαϊντανό ή σκόρδο είναι απλά- σκέτα,μόνο και μόνο για να θυμίζει η γεύση τους ψημένο στα κάρβουνα παιδάκι ή μπριζόλα ,για όλα αυτά βοηθάει πολύ και το μαντεμένιο ριγέ τηγάνι αλλά ψήνονται και στο γκριλ και σε ψηστιέρα και ακόμα πιο ωραία στα κάρβουνα -ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ακριβώς έτσι όμως !!!! Επιτυχία 100% εδώ τα έκανα γεμιστά γίνονται εξ ίσου ωραία και σκέτα !!

Υλικά
500 γραμ.κιμά καλό μοσχάρι
6 φρυγανιές τύπου ελίτ
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
1 αυγό
αλάτι-πιπέρι
4 κουταλιές σούπας μηλόξυδο
τυρί φέτες του τόστ γκούντα
1 μεγάλη κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ  [το μυστικό ]
1/2 φλυτζανάκι του καφέ νερό
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο


Μουσκεύομαι τις φρυγανιές τις στύβουμε καλά .
 Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με τον κιμά και ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 λεπτά παίζει το ρόλο του κι αυτό.
Αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο να τραβήξουν γεύσεις εκτός αν βιαζόμαστε μπορούμε κι αμέσως ..Τα πλάθουμε  σε σχήμα μπιφτέκι σκέτα η πατάμε το κάθε μπιφτέκι όπως πλάθουμε το πατάμε στην χούφτα μας να πλατύνει βάζουμε στην μέση τυρί γκούντα κομματάκια και τα κλείνουμε καλά.



Βάζουμε το τηγάνι αφού πρώτα το περάσουμε με λίγο λαδωμένο χαρτί κουζίνας να κάψει -μόλις κάψει τοποθετούμε στην σειρά τα μπιφτέκια τα αφήνουμε για 5 λεπτά τα γυρίζουμε από την άλλη ξανά 5 λεπτά ψήσιμο και κατεβάζουμε την θερμοκρασία σκεπάζουμε με κάποιο καπάκι και σιγοψήνονται για 20 λεπτά περίπου -πού και που τα πατάμε λίγο με την σπάτουλα να ψηθούν καλά μέσα.
Σκέτα ή γεμιστά [μπορείτε να βάλετε μαζί με το τυρί και ψιλοκομμένη πιπεριά αλλά αλλάζει μη γεύση τους ] Σκέτα λοιπόν ή γεμιστά τα μπιφτέκια μου είναι άλλο πράγμα ζουμερά αφράτα πεντανόστιμα  -για πιο πικάντικα υπάρχει και άλλη συνταγή στο blog μου
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

 Το μικρό μυστικό είναι το μπέικιν πάουντερ που τα κάνει απίστευτα ζουμερά φουσκωτά αφράτα !!!



Αρτος γιά την παράκληση της Παναγίας -Καλή Παναγιά -βοηθειά μας !!!


Καλό είναι τον άρτο να τον  ζυμώνουμε μόνοι μας στο σπίτι για να έχουμε ευλογία και να γίνονται με προσευχή. Αν μπορούμε να ζυμώνουμε θα είναι το καλύτερο απο το να αγοράζουμε έτοιμα.

Υλικά

4 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 φακελάκια μαγιά
2 βανίλιες
1 σακουλάκι γλυκάνισο
2 φακελάκια μαχλέπι κομμένο
1 φακελάκι μαστίχα κομμένη
1 σακουλάκι κανέλα άκοπη
10 γαρίφαλα άκοπα
800 γραμμάρια ζάχαρη
1 ποτήρι νερού λαδι
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκάλι
 Τι κάνουμε
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη την κανέλα τα γαρύφαλλα το γλυκάνισο με 2 ποτήρια νερό 
Βράζουμε 3 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει,καλά είναι να τα αφήσουμε 4-5 ώρες εκεί μέσα όλα τα μυρωδικά.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο τη μαγιά την βανίλια ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ξύσμα το χυμό το λάδι και σουρώνουμε και το ζαχαρόνερο ανάλογα αν θέλει ρίχνουμε παραπάνω νερό ή κρατάμε....ζύμη μαλακιά αφράτη όχι σκληρή όπως του ψωμιού.
Το σκεπάζουμε μέχρι να φουσκώσει και ξαναζυμώνουμε μοιράζουμε σε 5 άρτους και αφήνουμε να ξαναφουσκώσει .
Ψήνουμε στους 180. αν κάνουμε 4 μικρότερα αρτάκια και ένα μεγάλο τα μικρά 45 λεπτά ψήσιμο το μεγάλο 1 ώρα και κάτι ανάλογα το φούρνο.
Στο δεύτερο φούσκωμα πατάμε την σφραγίδα και μετά το φούσκωμα τρυπάμε με ένα καλαμάκι πρίν το ψήσιμο..
Αν θέλουμε πρίν το πάμε στην εκκλησία ρίχνουμε ζάχαρη άχνη με κανέλα αφού έχουμε ελαφριά αλοίψει με ζαχαρόνερο την επιφάνεια.
Καλή επιτυχία βοήθειά μας !!!

Σημείωση

Το καλοκαίρι μπορούμε να τα φτιάξουμε και με  1  μαγιά λιγότερη .
Από την φίλη Μαρία Βερούχη - Βαγγέλης Δριμαρόπουλος

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό !!!

Ένα τέλειο κέικ σοκολάτας με επικάλυψη σοκολατένιας βουτυρόκρεμας. Για τους λάτρεις της σοκολάτας. Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή για ένα γλυκό που θα το σερβίρετε σαν απλό κέικ ή και σαν τούρτα !!!

Υλικά συνταγής

    Για το κέικ:
    360 ml γάλα
    130 γρ. κακάο σε σκόνη
    2 κ.σ.  μέλι
    280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    120 γρ. κορν φλάουρ
    1 κ.γ. μαγειρική σόδα
    250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
    3 αυγά
    Για την επικάλυψης βουτυρόκρεμας:
    250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    180 γρ. ζάχαρη άχνη
    180 σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάκια
    1 κ.γ. γάλα

Εκτέλεση συνταγής

    Πέρνετε ένα στρογγυλό ταψί ή τετράγωνο με αποσπώμενη βάση με διάσταση 25 ή 26 εκ., στρώνετε χαρτί ψησίματος στη βάση του και το βουτυρώνετε καλά στη βάση πάνω από το χαρτί ψησίματος και στα τοιχώματά του. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
    Για το κέικ: Ζεσταίνετε σε μια κατσαρολίτσα το γάλα. Μόλις κάψει καλά το αφαιρείτε από τη φωτιά και προσθέτετε σταδιακά το κακάο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε μια σοκολατένια κρέμα. Προσθέτετε και τη μελάσα ή το μέλι και ανακατεύετε να ενσωματωθεί και αυτή. Αφήνετε τη κατσαρόλα στη άκρη να χλυαρίνει καλά το μείγμα.
    Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα ξηρά υλικά, δηλ. το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουρ, τη σόδα και μια πρέζα αλάτι και τα ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το βούτυρο, που έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου, και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
    Προσθέτετε στο μείγμα τα 2/3 του μείγματος γάλα-κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθεί πλήρως. Μέσα στη κατσαρόλα με το υπόλοιπο 1/3 του μείγματος γάλα-κακάο ρίχνετε τα 3 αυγά και τα χτυπάτε (μέσα στη κατσαρόλα) με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε και αυτό το μείγμα στο μπολ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
    Ρίχνετε το έτοιμο σοκολατένιο μείγμα στο ταψάκι. ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λ περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε για 10-15 λ να σταθεί μέσα στο ταψί και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει καλά.
    Για την επικάλυψη βουτυρόκρεμας: Κόβετε σε κομματάκια τη κουβερτούρα και τη λιώνετε σε μπεν μαρί μαζί με 1 κ.σ. από το βούτυρο. Την αφαιρείτε από το μπεν μαρί και την αφήνετε στην άκρη να χλυαρίνει.
    Σε ένα μπολ βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο, το οποίο έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου, και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά. Προσθέτετε σταδιακά και τη λιωμένη σοκολάτα συνεχίζοντας διαρκώς το χτύπημα μέχρι να ενσωματώνετε μετά από κάθε προσθήκη. Ρίχντετε και 1 κ.γ. και χτυπάτε 1/2 λ επιπλέον.
    Μεταφέρετε το κρύο πλέον κέικ σας σε πιατέλα σερβιρίσματος και το καλύπτετε, με μια μαρίζ, στην κορυφή και τα τοιχώματά του. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Πεντανόστιμα τρουφάκια με καρύδα !!!

 Υλικά:

    1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
    1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
    1 πακέτο ινδοκάρυδο
    3 κ.σ. κακάο
    λίγο κονιάκ

Εκτέλεση:

Λιώνουμε σε μπλέντερ τα μπισκότα εώς ότου γίνουν σκόνη και τα βάζουμε σε μια μικρή λεκανίτσα, όπου προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τα 3/4 από την ινδική καρύδα, το κακάο και ελάχιστο κονιάκ.

Τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας μαζί και να γίνουν μια εύπλαστη ζύμη.

Σε ένα πιάτο ρίχνουμε την υπόλοιπη καρύδα και αφού πλάσουμε μικρές μπάλες από την ζύμη μας τις κυλάμε πάνω στην καρύδα για να τις περιβάλει.

Όταν τελειώσουμε βάζουμε τα τρουφάκια μας στο ψυγείο για μια ώρα και είναι έτοιμα για φάγωμα.

 Καλή επιτυχία!

Μπακαλιάρος με λαχανικά !!!


 Υγιεινό φαγάκι που ετοιμάζεται εύκολα !!

Υλικά Μερίδες 3

1 κιλό μπακαλιάρο φρέσκο ή κατεψυγμένο
4 καρότα κομμένα σε χοντρές φετούλες
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα στα 4
3 πατάτες κομμένες στα 4
2 κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
5 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
3  κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
3 κλωνιά  άνηθο ψιλοκομμένο
πιπέρι
3 κουταλιές λάδι
ελάχιστο αλάτι


Εκτέλεση

Ανοίγετε με μυτερό μαχαίρι την κοιλιά των ψαριών αν είναι φρέσκα και βγάζετε τα εντόσθια βγάζετε επίσης και τα σπάργανα από το κεφάλι ή τα ξεπαγώνετε και τα καθαρίζετε άν είναι κατεψυγμένα.
Τα ξεπλένετε πολύ καλά.
Βάζετε σε ρηχή κατσαρόλα 6-7 φλυτζάνια νερό με το πιπέρι να βράσουν.
Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνετε όλα τα λαχανικά και τα βράζετε 10 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα.




Βάζετε και τα ψάρια χαμηλώνετε την φωτιά σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε 20 λεπτά περίπου .
Αν το νερό δεν σκεπάζει το ψάρι τότε βράστε  το 10 λεπτά από την μία πλευρά και 10 από την άλλη .
Αν προτιμήσετε κατεψυγμένο αυξήστε τον χρόνο βρασμού σε 30 λεπτά γυρνώντας ξανά κι από τις δύο πλευρές στον μισό χρόνο πάλι από την μία πλευρά 15 λεπτά από την μία 15 λεπτά από την άλλη πλευρά [δοκιμάστε  να δείτε αν είναι εντάξει ]


Βγάζετε το ψάρι σε πιατέλα μαζί με όλα τα λαχανικά.
Σουρώνετε το ζουμί της κατσαρόλας μην τυχόν κι έχει κόκκαλα και περιχύνετε το ψάρι. Φανταστικό !!! Δοκιμάστε το !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  




Κοτόπουλο με μανιτάρια !!!



 Κοτόπουλο φτωχό σε λιπαρά μαγειρεμένο με αυτόν τον τρόπο γίνεται πεντανόστιμο !!!

Υλικά
1 κοτόπουλο του 1 κιλού
2 λεμόνια
1/6 κ.γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1/4 γλυκού σκόνη τζίτζερ [πιπερόριζα]
1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια
2 καρότα
1 κύβο κότας
3 κλωνιά μαιντανό και 3 άνηθο
πιπέρι


 Κόβετε τα χοντρά από τα πόδια από το κοτόπουλο και βγάζετε την πέτσα τους και το χωρίζετε σε κομμάτια -μερίδες
Σε ένα ρηχό ταψάκι ανακατεύετε τον χυμό λεμονιών, το πιπέρι,την σκόνη τζίτζερ,την σκόνη κρεμμυδιού και την σκόνη σκόρδου.[αν δεν έχετε τζίτζερ ρίχνετε λίγη ρίγανη και λίγο θυμάρι] Βάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου στην μαρινάδα αυτή και τα αφήνετε 1 ώρα γυρνώντας τα κάθε τόσο από όλες τις πλευρές.
Στραγγίζετε τα μανιτάρια από το ζουμί τους και τα πλένετε πολύ καλά.
Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε πολύ λεπτές φετούλες
Τα βάζετε σε κατσαρόλα μέτρια με τον μαιντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα και τον κύβο κότας λειωμένο σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα βράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν πολύ και να εξατμιστεί το νερό.

Λάδι δεν βάζουμε καθόλου ούτε αλάτι !!

Εν τω μεταξύ ψήνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου στεγνά --κρατώντας στην άκρη την μαρινάδα στην άκρη --στην σχάρα της ψηστιέρας ,ή στο γκρίλ της κουζίνας βάζοντας ένα ταψάκι από κάτω για να μαζεύονται οι χυμοί του .
Εγώ το βάζω σε ταψάκι.


Οταν ροδοκοκκινήσει από όλες τις πλευρές το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα που έχουν βράσει τα μανιτάρια προσθέτοντας και την μαρινάδα.




Τα αφήνετε να πάρουν λίγες  βράσεις περίπου 10 λεπτά και τα κατεβάζετε από την φωτιά!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ








Χορτόσουπα όλο υγεία !!!



 Χορτόσουπα υγιεινή με πολύ λίγες θερμίδες από τις αγαπημένες μου πεντανόστιμη !!!

Υλικά Μερίδες 6

2 μέτριες πατάτες
2 κολοκύθια καθαρισμένα
2 μεγάλα καρότα
1 κρεμμύδι ξερό
1σκελίδα σκόρδο
4 κλωνιά μαιντανό -4 κλωνιά άνηθο
5 κλωνιά σέλινο
2 φύλλα σπανάκι
1 παντζάρι με τα φύλλα του
3 κουταλιές σούπας λάδι
2 λεμόνια
λίγο πιπέρι






Εκτέλεση

Πλένετε πολύ καλά όλα τα λαχανικά και τα κόβετε σε κομμάτια .
Τα βάζετε σε κατσαρόλα με 8 ποτήρια νερό.
Τα βράζετε σε μέτρια φωτιά με μισο-σκεπασμένη κατσαρόλαπερίπου 1 ώρα.
Τα κατεβάζετε από την φωτιά και τα περνάτε από τον μύλο των χόρτων από τις μεγάλες τρύπες.
Τα ξαναβάζετε στην φωτιά και προσθέτετε το πιπέρι
Τα βράζετε λίγο μέχρι να πήξει πολύ ελαφρά η σούπα προσθέτοντας στο τέλος τις 3 κουταλιές λάδι.
Σερβίρετε την υπέροχη σούπα με χυμό  λεμονιού
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ