Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές !!!


 Πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές
Είναι πολύ νόστιμες και πραγματικά σαν τηγανιτές!

Yλικά
    4 πατάτες μέτριες
    4 κουτ. σούπας λάδι
    1 κουτ. σούπας ρίγανη
    ½ κουτ. σούπας πάπρικα
    1 ½ κουτ. σούπας μουστάρδα
    αλάτι
    πιπέρι

Τι κάνουμε
  
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε στο μέγεθος που θα τις κόβαμε για να τις κάνουμε τηγανιτές. Τις σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Ρίχνουμε στις πατάτες όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.




Τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, έτσι ώστε να σχηματίζουν μία στρώση. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC με αέρα. Ψήνουμε για 20 – 30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά. Γίνονται πεντανόστιμες!


Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Μία διαφορετική πορτοκαλόπιτα φανταστική !!!







Ένα γλυκό που πρέπει να φτιάξετε όλοι !!!! Αξεπέραστη γεύση υπέροχη κρέμα  με άρωμα πορτοκάλι -λεμόνι-και σιροπάκι με -άρωμα κανελίτσας!!!
Εύκολη ετοιμασία -ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!!


Ταψί 25×35

Υλικά
Για τα φύλλα
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
125 γραμ --μισό πακέτο βιτάμ


Για την κρέμα
700 γραμ γάλα φρέσκο
130 γραμ σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά
1μεγάλη κουταλιά σούπας βούτυρο -βιτάμ
150 γραμ ζάχαρη
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 βανίλια
3 πορτοκάλια μεγάλα καθαρισμένα
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι

Σιρόπι
2 + 1/2 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερού νερό
Στρογγυλές  φέτες λεπτές πορτοκάλι και για άρωμα αλλά και να στολίσουμε το γλυκό
1/2 κουτ γλυκού κανέλα η ένα ξυλάκι κανέλας



Ετοιμασία σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι 10 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς'
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια τα κόβουμε κομμάτια και τα πολτοποιούμαι στο μούλτι όχι πολύ να υπάρχουν και κομματάκια.
Βουτυρώνουμε το ταψί και βάζουμε σουρωτά όλα τα φύλλα του πακέτου κρατώντας 4 στην άκρη .
Λιώνουμε το βιτάμ και με ένα κουτάλι βρέχουμε τα φύλλα από πάνω .
Τα βάζουμε στον φούρνο και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν περίπου 15 λεπτά -προσοχή μην σας αρπάξουν



Ετοιμάζουμε την κρέμα .
Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα και μόλις βράσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να πήξει .
Το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας γρήγορα τα αυγά αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει καλά με το χέρι κι έχουμε προσθέσει και το ελάχιστο αλάτι.




Ρίχνουμε και την βανίλια στο μείγμα την ζάχαρη το μπέικιν πάουντερ  τα δύο ξύσμα από λεμόνι πορτοκάλι ανακατεύοντας πολύ καλά με το σύρμα.
Τέλος προσθέτουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά καλά --όλα αυτά τα κάνουμε με το χέρι όχι με  μίξερ.




Κομματιάζομαι τα φύλλα που έχουμε κρατήσει και τα προσθέτουμε κι αυτά μέσα στο μείγμα χυλό ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στα ψημένα φύλλα και το κουνάμε πέρα δώθε να πάει παντού και περιμένουμε λίγο να ποτίσουν καλά τα φύλλα.






 Ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς προσέχοντας το να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα περίπου 40 με 45 λεπτά.
Την βγάζουμε από τον φούρνο περιμένουμε λίγο να κρυώσει την κόβουμε προσεκτικά σε τετράγωνα κομμάτια και ρίχνουμε το σιρόπι που θα το πιει σε χρόνο ρεκόρ.





Κόβουμε τις ροδέλες που βράσαμε μαζί με το σιρόπι σε κομματάκια και στολίζουμε το υπέροχο μυρωδάτο αυτό γλυκάκι !!! Απολαύστε το !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

















































Μοσχαράκι με κυδώνια στον φούρνο !!!





ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι
1 κιλό κυδώνια
100 γρ βούτυρο
1\2 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε ομοιόμορφες φετούλες κ το αλατοπιπερώνουμε,βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο κ σοτάρουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά από όλες τις μεριές κ το βάζουμε στη γάστρα. 
Πλένουμε τα κυδώνια κ τα καθαρίζουμε καλά αν θέλετε μπορείτε να αφήσετε κ την φλούδα ,τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα αφού τα έχετε κόψει σε φέτες τα σκεπάζετε με νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά κ προσθέτετε το μέλι αφηστε τα στη φωτιά μέχρι να δέσουν και να κάνουν μια σοροπιαστή σάλτσα 
Μετά το ρίχνετε πάνω από το κρέας μέσα στη γάστρα κ το ψήνετε σκεπασμένο στους 180 βαθμούς για 3 τέταρτα περίπου.
Οταν το βγάλετε από το φούρνο θα το σερβίρετε σε μια πιατέλα εναλλάξ με τα κυδώνια !! 
Ταιριάζει  με ότι μας αρέσει -πουρέ-τηγανιτές πατάτες-πιλάφι..
Συνταγή της Μαρίας Λόη !!Την φτιάχνω κ είναι πολύ ωραία κι εύκολη!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτσα spesial η τέλεια !!!




    Πολύ ωραία λεπτή τραγανή ζύμη !!

Μερίδες:12

ΖΥΜΗ
2 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1/2 κουτ.του γλυκού αλάτι
1/2 κουτ.του γλυκού ζάχαρη
40 γραμ.κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι  μαγιά Γιώτης




ΣΑΛΤΣΑ
1/2 από το κουτάκι σάλτσα πουμαρό
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό βασιλικό
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ.γλυκού ζάχαρη





ΥΛΙΚΆ ΠΙΤΣΑΣ
12 φέτες γαλοπούλα βραστή ,η,ζαμπόν
400 γραμ. τυρί τριμμένο γκούντα
1 πιπεριά κομμένη σε κυκλάκια
7 φέτες μπέικον κομμένες μακρόστενα κομμάτια
1 φλυτζάνι του τσαγιού μανιτάρια  πλυμμένα και στραγγισμένα καλά


 
 ΖΥΜΗ
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι ,προσθέτουμε το λάδι,την ζάχαρη,το αλάτι ,σε ένα ποτήρι του νερού χλιαρό [προσοχή όχι καυτό] βάζουμε την μαγιά να διαλυθεί ανακατεύοντας καλά ,προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ξαναανακατεύουμε.
Αρχίζουμε και ζυμώνουμε προσθέτοντας το υλικό του νερού ,μέχρι να γίνει μία ζύμη ελαστική .Αν χρειαστει προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα θα το καταλάβουμε  στο ζύμωμα.Την κάνουμε την ζύμη μας μία μπαλίτσα και την αφήνουμε σκεπασμένη ώσπου να ετοιμάσουμε την σάλτσα.




ΣΑΛΤΣΑ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα μαζί τα υλικά ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 5 με 10 λεπτά.


ΤΕΛΙΚΗ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί σαν της φωτογραφίας το πασπαλίζουμε όλο με λίγο αλεύρι να πάει παντου .Βάζουμε στην μέση την μπάλα  ζύμης και με το χέρι ,αλλά ακόμα πιό εύκολα με τον ειδικό πλάστη ροδέλα ανοίγουμε την ζύμη να καλύψει ολόκληρο το ταψί μας .Με τα δάχτυλα κάνουμε λακουβίτσες ελαφρές και μέ ένα κουτάλι  πασπαλίζουμε ολόκληρη την επιφάνεια με την σάλτσα που ετοιμάσαμε.



Τώρα εγώ βάζω κατ΄ευθείαν από πάνω το τριμμένο γκούντα γιατί λιώνει και πάει μέσα στην ζύμη κι είναι πιό νόστιμη ,μετά απλώνουμε τις φέτες ζαμπόν ,το μπέικον,την πιπεριά,τα μανιτάρια ,αν έχει περισσέψει καθόλου τυρί πασπαλίστετο από πάνω .Εχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε περίπου για 20 με 30 λεπτά ,με το μάτι καταλαβαίνουμε όταν είναι έτοιμη ,καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο με χυλοπίτες !!!


Υλικά
    1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
    1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
    4 κουταλιές ελαιόλαδο
    1 ποτήρι νερού ντομάτα χυμό
    1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
    1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
    1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
    2 κουταλιές σούπας λεμόνι
    αλάτι ελάχιστο και πιπέρι
    1 πακέτο χυλοπίτες
    τυρί τριμμένο

 Εκτέλεση
 Πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σωτάρουμε ελαφρά να ροδίσουν. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, όπως πελτέ ντομάτας, χυμό ντομάτας, τζίντζερ, χυμό λεμονιού, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι ζεστό νερό. Το σιγοβράζουμε για 50 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό στην κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε και τις χυλοπίτες. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό. Οταν το κατεβάζουμε από τη φωτιά πρέπει να είναι λίγο νερουλό και μετά από λίγο πήζει.
Σερβίρετε με τυρί τριμμένο και είναι υπέροχο σε γεύση!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

* Αν θέλουμε αδειάζουμε το κοτόπουλο μετά τα 50 λεπτά που αναφέρω σε ταψί προσθετουμε 5 ποτήρια νερό τα βάζουμε στον φούρνο και μόλις αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε τις χυλοπίτες και ψήνουμε μέχρι να δοκιμάσουμε οτι είναι έτοιμες ,αν χρειαστεί να προσθέσουμε νεράκι μόνο ζεστό ---ψήνουμε στους 180 βαθμούς .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινό λεμονάτο με πιλάφι !!!



 Μαγειρεμένο με πολύ απλό τρόπο ένα υπέροχο φαγητό για  όλη την οικογένεια !!!

Υλικά μερίδες 3

500 γραμ χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο κατά βούληση
χυμό από 2 μεγάλα ζουμερά λεμόνια
αλάτι πιπέρι
1 τσιμπιά  κουρκουμάς
1 καρότο μεγάλο κομμένο μικρά καρεδάκια 


 Πως το μαγειρεύουμε πολύ απλά και εύκολα

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί ,ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο το κρέας το καρότο  και τα σοτάρουμε για λίγο ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε και το πιπέρι μαζί και τον κουρκουμά,το αλάτι το προσθέτουμε στα μέσα του μαγειρέματος για  να μην σφίξει το κρέας 
Προσθέτουμε και το σβήνουμε με τον χυμό από τα λεμόνια.
Έχουμε ζεστάνει νερό και το ρίχνουμε  μέσα στο κρέας να το σκεπάζει 3 με 4 δάχτυλα και 5 ακόμα  . 
Σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά ,προσθέτουμε το αλάτι δυναμώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε μέχρι να πιεί όλο το νερό και να το δείτε να μείνει με δεμένο το ζουμάκι του.

 Πιλάφι

Για να σας  βγαίνει πάντα σπυρωτό θέλει 1 ποτήρι ρύζι και 3 ποτήρια νερό

Υλικά μερίδες 3
1 μεγάλο ποτήρι του νερού ρύζι
3  από το ίδιο ποτήρι νερό
1 κύβο knor
4 κουταλιές σούπας λάδι



Βάζουμε το λάδι σε κατσαρολίτσα να ζεσταθεί .
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύομαι μέχρι να το δούμε να αλλάξει χρώμα να καφετίσει ελαφρώς ,
Προσθέτουμε και τον κύβο σε ότι γεύση σας αρέσει.
Ανακατεύουμε - ρίχνουμε το νερό χαμηλώνουμε την φωτιά στο και μαγειρεύουμε μέχρι να πιει όλο το νερό .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ












Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Τυροπιτάκια λαχταριστά & εύκολα !!!

 Απολαυστικά λαχταριστά εύκολα τυροπιτάκια στα χαρτάκια !!!

 Υλικά
1ποτήρι γάλα
1ποτήρι λάδι καλό
1αυγό
1 φακελάκι 20 γραμ μπέικιν πάουντερ
Μία πρέζα αλάτι
Λίγο ρίγανη
Αλλαντικά ότι σας αρέσει ψιλοκομμένα
Εγώ έβαλα γαλοπούλα και γραβιέρα
Το έχω κάνει και με φέτα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει για να γίνει μαλακή ζύμη



Τι κάνουμε
Όλα μαζί τα υλικά στην λεκανίτσα εκτός από το αλεύρι τα ανακατεύουμε καλά και λίγο λίγο το αλεύρι για να στρώσει το ζυμάρι.
Κάνουμε μπαλάκια με τα χέρια μας μέτρια σε μέγεθος και τα τοποθετούμε σε χαρτάκι αν έχουμε στο ταψί με τις θέσεις
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!!!!
Φτιάξτε τα και απολαύστε τα !!!
Συνταγή από την φίλη μου Ευγενία Ράπτη .

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κριτσινάκια παρμεζάνας !!!


200γρ νερό
150γρ σησάμι καρβουδισμένο
400γρ τυρί (γραβιέρα Κρήτης)
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 αλεύρι φαρίνα
μια κουταλιά της σούπας, ρίγανη, λίγο πιπέρι μια κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ





Όλα τα υλικά μαζί ζυμώνουμε φτιάχνουμε μπαστουνάκια
και τα περνάμε από τυρί
Για πασπάλισμα
200 γρ παρμεζάνα
400 γρ γραβιέρα Κρήτης για από πάνω

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς γύρω στα 20 λεπτά 
Συνταγή από τον φίλο George Zolis  

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Πατάτες-τυρί-ζαμπόν στον φούρνο !!!




Γρήγορο κι αγαπημένο σε όλους !! Το κόστος του δεν ξεπερνάει τα 7 ευρώ και βγάζει πολλές μερίδες σε κομμάτια !!

Υλικά ταψάκι 25Χ30
5 πατάτες ομοιόμορφες στρογγυλές
13 φέτες τυρί μοτσαρέλα
400 γραμ.ζαμπόν ή γαλοπούλα [ζητήστε αποκόμματα από το σούπερ είναι οικονομικά ]
1 γάλα εβαπορέ μεγάλο
2 αυγά
ψιλοκομμένος μαϊντανός 10 κλωνιά
αλάτι πιπέρι
Μιξ τυριών για την επιφάνεια του φαγητού στο τέλος






Τι κάνουμε
Καθαρίζουμε πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Τις αλατοπιπερώνουμε και τις ανακατεύομαι.
Κάνουμε μία στρώση σε όλο το ταψάκι .




Ψιλοκόβουμε  τα αλλαντικά στο μούλτι να γίνουν σαν κιμάς.


 Κάνουμε μία στρώση επάνω από τις πατάτες


Από πάνω καλύπτουμε με το τυρί μοτσαρέλα και αμέσως μετά από πάνω πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό .




Ξανά το ίδιο,πατάτες -ζαμπόν τυρί -μαϊντανός .


Τέλος πατάτες -μαϊντανός -ότι περίσσεψε από τα αλλαντικά και το τριμμένο Μιξ τυριών σε όλη την επιφάνεια


Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά μέσα στο γάλα και περιχύνουμε όλο την επιφάνεια στο ταψάκι πάνω από το τυρί.

Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο να ροδίσει και να ψηθούν οι πατάτες .





Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε καλή όρεξη !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από Twsted