Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Ο τέλειος σπιτικός γύρος !!!


 Αν τον δοκιμάσετε δεν θα ξανααγοράσετε έτοιμο - πανεύκολος και πεντανόστιμος !!!


Υλικά για 1 κιλό χοιρινό γύρο

1 κιλό χοιρινό κρέας (από λαιμό) κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
125 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ρίγανη
1 κουτ. σούπας θυμάρι
1 κουτ. σούπας κόλιαντρο τριμμένο
1 κουτ. σούπας σούμακ ΜΠΑΧΑΡ
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα ΜΠΑΧΑΡ
1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη Kalamata papadimitriou
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Τσίπουρο Δεκαράκι

Τι κάνουμε
Ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά, πασπαλίστε το κρέας και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο. Αφήστε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για 12 ώρες στο ψυγείο.

Σε μία σπιτική σούβλα περάστε με την σειρά τις φέτες του κρέατος. Εναλλακτικά, στρώστε με τη σειρά τις φέτες του κρέατος σε μία σχάρα και περάστε ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια σε 3-4 σημεία για να συγκρατήσουν το κρέας. Ακουμπήστε την σχάρα σε ένα ταψί, ώστε να στάζουν τα λίπη του κρέατος και προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό στο ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 180ο C για 1 ώρα και 30 λεπτά. Βγάλτε το κρέας από τον φούρνο και κόψτε το σε πολύ λεπτά κομμάτια για να το σερβίρετε.

Συνταγή που την φτιάχνω πάντα με μεγάλη επιτυχία από τον Σεφ Βαγγέλη Δρίσκα!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κεφτεδάκια τραγανά αφράτα πεντανόστιμα !!!


Αρέσουν σε όλους μας !!!

Υλικά Συνταγής

    700 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό
    4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και καλά στυμμένο
    2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοτριμμένα
    1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι από κρασί
    1 αυγό
    1 κ.γλ. ρίγανη
    1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
    1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
    1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    αλεύρι για το τηγάνισμα



Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα τοποθετούμε  τον κιμά .
Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά
ψωμί, κρεμμύδια (με τα υγρά τους), αυγό,το ξίδι τα  μυρωδικά όλα  και αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε το μείγμα πολύ καλά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να αρωματισθεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια θα γίνουν τέλεια.
Πλάθουμε στρογγυλά ή πλατειά κεφτεδάκια .
Τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Έχουμε συγχρόνως  ζεστάνει ελαιόλαδο (τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε περίπου για 4΄ από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

*Αν δεν έχετε φρέσκο βασιλικό και δυόσμος βάλτε ξερό.

Γουρουνοπούλα παραδοσιακή Καλαμάτας !!!


 Δοκιμάστε το φαγητό αυτό είναι σκέτο λουκούμι !!!

Υλικά
4 κιλά χοιρινό με το δέρμα
αλάτι χοντρό
ρίγανη
¾ φλιτζάνι λάδι
3 μεγάλα λεμόνια
πιπέρι
πατάτες κυδωνάτες



Τι κάνουμε

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Βάλτε τες σε βαθύ μπολ
Προσθέστε αλάτι χοντρό κόκκους, πιπέρι, ρίγανη, το χυμό από 3 μεγάλα λεμόνια ζουμερά και το ελαιόλαδο τρίψτε τες
και τις αφήνουμε να περιμένουν να ετοιμάσουμε το κρέας.

Πλένουμε το κρέας.Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.Τοποθετήστε το στο ταψί με το δέρμα προς τα κάτω και προσθέτουμε το αλάτι χοντρό πάντα , το πιπέρι και τη ρίγανη. Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το δέρμα ξανά. Στη συνέχεια, τρίψτε με χοντρό αλάτι το δέρμα.
Τοποθετήστε τις πατάτες στο ταψί γύρω από το κρέας στο ταψί όπως τις έχουμε ετοιμάσει.
Ρίξτε λίγο λεμόνι ακόμα στις πατάτες χωρίς να ακουμπήσει πάνω στην πέτσα του κρέατος.
Ρίξτε επάνω στις πατάτες μόνο το ζουμί που είχαμε μαρινάρει τις πατάτες στην αρχή .
Τοποθετήστε το ταψί στην προτελευταία θέση του φούρνου, ψήνουμε για μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 C και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 200 C για άλλα 3 ½ ώρες.
*Εγώ το ψήνω πάντα σε γάστρα και λίγο πριν το τέλος ξεσκεπάζω και ψήνω λίγο ακόμα να ξεροψηθεί !
Ο χρόνος ψησίματος πάει με τα κιλά πχ 4 κιλά κρέας 4 ώρες ψήσιμο .Καλή απόλαυση !!!
Το συνοδεύουμε και  με ψητή πατάτα με ντιπ γιαουρτιού αν δεν θέλουμε πατάτες ψητές και μία ωραία σαλάτα και φυσικά καλή παρέα και κρασάκι !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί -το απίθανο μεζεδάκι !!!



Πανέμορφο σε γεύση μεζεδάκι !! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!!

Υλικά

Για 4-6 άτομα

12 κολοκυθοανθοί
120 γραμμάρια φέτα
¼ φλιτζάνι αλεύρι, με αλάτι και πιπέρι
1 αυγό, χτυπημένο με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ηλιέλαιο και ζεσταίνουμε το λάδι στους 190 ° C. Προσεκτικά τοποθετήστε ένα κύβο του τυριού σε κάθε κολοκυθοανθό.



Βουτήξτε κάθε λουλούδι στο αλεύρι, στη συνέχεια, στο αυγό και μετά στη φρυγανιά. Βάλτε σε ένα πιάτο και επαναλάβετε με τους υπόλοιπους κολοκυθοανθούς.
Τηγανίζουμε σε 2 παρτίδες, για 2-3 λεπτά.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Φιλετάκια κοτόπουλο για κάτι στο πολύ γρήγορο !!!




Οταν θέλουμε κάτι στα γρήγορα και πολύ νόστιμο να  η λύση !!!

Υλικά
φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μακρόστενες φετούλες
αλάτι-πιπέρι
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
χυμό από λεμόνι
1/2 ποτήρι νερού κρασί λευκό
λάδι
μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τι κάνουμε
 Παίρνετε κομμάτια φιλέτου κοτόπουλου κι αφού τα ξεπλύνετε, τα αλατίζετε και τα βάζετε σε τηγάνι με λάδι που καίει.Τα γυρνάτε για 5 λεπτάκια  Ανακατεύετε σε ένα μπολ μουστάρδα και χυμό από λεμόνι και περιχύνετε τα κοτόπουλα. Σβήνετε αν θέλετε με κρασί. Μαγειρεύουμε για κανένα 15αλεπτο με 20 λεπτάκια το πολύ .Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό . Αν βιάζεστε πολύ, μπορείτε να ψιλοκόψτε το κοτόπουλο σε λωρίδες στενές για να γίνει πιο γρήγορα.
 Woman Now
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κεφτεδάκια με πουρέ !!!



Για τα κεφτεδάκια:

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, ένα αυγό, λίγο λάδι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μια ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο, μισή ντοματούλα, λίγη τριμμένη φρυγανιά (ή κουάκερ αλεσμένο στο μούλτι αν προσέχετε τη διατροφή σας) αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύετε καλά.
    Αφήνετε το μείγμα για μισή ώρα για να πάνε τα αρώματα παντού κι έπειτα πλάθετε τα κεφτεδάκια.
    Τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι
    Αν θέλετε τα σερβίρετε με σάλτσα ντομάτας


10 μυστικά για τον πιο βελούδινο πουρέ πατάτας!

 Τις πατάτες αφού τις καθαρίσουμε και τις κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια, για να βράσουν πιο γρήγορα αν βιαζόμαστε, τις ρίχνουμε απευθείας σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν.Φυσικά πρέπει να έχουν μαλακώσει αρκετά για να μπορέσουμε να τις βγάλουμε και να τις χτυπήσουμε σε πουρέ, όμως προσοχή, μην τις αφήσετε περισσότερη ώρα απ΄ ότι πρέπει θεωρώντας πως το χτύπημα θα γίνει ευκολότερο, γιατί θα αλοιωθεί η γεύση τους.
Μπορείτε να ρίξετε έναν κύβο ζωμού μοσχαριού, μέσα στο νερό που βράζει ή αν έχετε ήδη ετοιμάσει σπιτικό ζωμό ακόμη καλύτερα.
Δεν πρέπει να χτυπήσουμε τις πατάτες σε μπλέντερ γιατί τότε θα γίνει ο πουρές λαστιχωτός, κάτι που δεν θέλουμε. Λιώστε με ένα πηρούνι τις πατάτες ή βάλτε τες στον ειδικό μύλο για πουρέ. Και το ηλεκτρικό εργαλείο που είναι σαν μπαστούνι κάνει επίσης καλή δουλειά και δεν χαλάει την υφή του πουρέ.
Ο πουρές πατάτας συνοδεύει τέλεια κρεατικά με σάλτσες, μοσχάρι ή χοιρινό, καθώς και κοτόπουλο. Μάλιστα λίγη σάλτσα από το κυρίως πιάτο απογειώνει τη γεύση του!
Χτυπάω τον πουρέ με γάλα ή κρέμα γάλακτος και ένα καλό βούτυρο.
Αν θέλετε έναν λίγο πιο διαφορετικό τόνο να δώσετε στον πουρέ πατάτας σας, μπορείτε να βράσετε μαζί κι ένα καρότο. Έτσι θα πάρει κι ένα ωραίο χρώμα, ιδανικό για ένα καλό δείπνο.
Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείστε προκειμένου να γίνει τελείως λείος ο πουρές, γιατί μερικά μικρά κομμάτια πατάτας (εκτός από τη γεύση του) θα φανερώνουν πως ο πουρές είναι σπιτικός!   
Woman Now
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Κουραμπιέδες αλλιώς !!!

Ως γνωστόν η κανέλα μαζί με τη βανίλια δίνουν ένα εντελώς διαφορετικό άρωμα, απολαυστικό! Νομίζω ότι είναι οι πιο εύκολοι κουραμπιέδες και πολύ πολύ νόστιμοι!!!!

Υλικά:

    400γρ. αλεύρι
    70γρ. άχνη για τη ζύμη + αυτήν για πασπάλισμα
    320γρ. βούτυρο
    2 βανίλιες
    1 πρέζα αλάτι
    1 κ.γλ. κανέλα


Τι έκανα:

    Ανακάτεψα το αλεύρι με τη βανίλια, το αλάτι, την άχνη και την κανέλα καλά.
    Έκοψα το βούτυρο σε κομματάκια και το πρόσθεσα στο αλεύρι.
    Ζύμωσα με τα δάχτυλα μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο με το αλεύρι  και να γίνει μια μαλακή ζύμη.
    Έβαλα στο ψυγείο 1 ώρα και μετά έπλασα μικρά μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.


    Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά στη μέση του φούρνου και όταν ρόδισαν τα έβγαλα.
    Τα άφησα να κρυώσουν εντελώς και τα ψέκασα μετά με ανθόνερο.
    Τα βούτηξα στην ζάχαρη άχνη και ύστερα τα τοποθέτησα σε πιατέλα πασπαλίζοντας κι από πάνω!

Aπό την φίλη .
Η Απόλαυση της Βρώσης -Ας Μαγειρέψουμε 

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Γκιουζλεμέδες ή τηγανόψωμα καταπληκτικά !!!!




Την συνταγή αυτήν την πραγματικά υπέροχη την είδα στην σελίδα φίλης μου Τατιάνας; ΕΔΩ ..την έφτιαξα κι  έγιναν ανάρπαστα..τέτοια νοστιμιά τόσο τραγανά με ωραία ζύμη δεν έχω ξαναφάει προτείνω μια και δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτα να τα φτιάξετε κι εσείς  θα τα καταευχαριστηθείτε όπως κι εμείς !!!!! Κι όπως διαπίστωσα κι εγώ ..είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να γευτεί κανείς τυρόπιτα και τι  τυρόπιτα!!!!

Υλικά για ζύμη
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό από την βρύση
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές κοφτές σούπας μηλόξυδο
500 γραμ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελαιόλαδο για το τηγάνι



Τι κάνουμε
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό το λάδι το αλάτι το ξύδι το ανακατεύουμε λίγο και αρχίζουμε σιγά σιγά ζυμώνοντας συγχρόνως να προσθέτουμε το αλεύρι .
Μόλις δούμε και πλάθεται σταματάμε παίρνει περίπου μισό κιλό σταματάμε λοιπόν και ζυμώνουμε καλά για λίγα λεπτά να γίνει ομοιόμορφο
Το κάνουμε σαν μπάλα και κόβουμε κομμάτια από το ζυμάρι σε μέγεθος περίπου όσο ένα μήλο μικρό
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε φύλλο με το πλάστη μία μία την μπαλίτσα .
Το μέγεθος όταν ανοίξει να είναι σαν ένα μεγάλο ρηχό πιάτο
Με  ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγο λάδι όπως βλέπετε πάνω από το φύλλο και με το χέρι τρίβουμε λίγη φέτα διάσπαρτη εδώ κι εκεί πάνω από το λαδωμένο φύλλο δείτε φωτογραφίες



 Κλείνουμε από δεξιά το φύλλο μετά αριστερά ύστερα το διπλώνουμε το κάτω μέρος και τέλος κλείνουμε με το απέναντι φύλλο να δημιουργηθεί ένας φάκελος δείτε κατατοπιστικές φωτογραφίες






Τα ετοιμάζουμε όλα κατ αυτόν τον τρόπο.


Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί μην κάψει πολύ και τα τοποθετούμε μέσα στην αρχή σε πιο χαμηλή θερμοκρασία να ψηθούν μέσα και μετά δυναμώνουμε για να πάρουν ωραίο χρώμα χρυσαφί.



          
 Τα δύο εξαφανίστηκαν ήδη πριν τηγανιστούν όλα... που υπομονή ..!!!

Τα τοποθετούμε καθώς τα βγάζουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας κι έτοιμα για να τα απολαύσουμε πραγματικά ..δοκίμασα ζεστό ζεστό τέλειο σας λέω ..δοκίμασα και κρύο μετά από ώρες το ίδιο πολύ ωραίο!!!





Μία ωραία ιδέα είναι να ετοιμάσουμε πολλά να τα βάλουμε σε σακουλάκια και στην κατάψυξη κι όποτε θέλουμε να τα τηγανίζουμε επίσης μπορούμε να τα εμπλουτίσουμε μέσα στην γέμιση με ότι μας αρέσει αλλά η αυθεντική συνταγή της φίλης είναι ακριβώς όπως σας την γράφω παραπάνω .

Περισσότερες συνταγές θα δείτε πατώντας ΕΔΩ  
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κι όπως προανέφερα την συνταγή την παραχώρησε και την έφτιαξα κι εγώ να την δείτε κι εσείς η φίλη Η Απόλαυση Της Βρώσης Ας μαγειρέψουμε.

Τυροπιτάκια αφράτα τηγανιού Θεικά !!!


 Δεν ρούφηξαν ΚΑΘΟΛΟΥ λάδι από το τηγάνισμα και ειλικρινά είναι θεϊκά!!!!!!!!!

Υλικά:

    3 αυγά ολόκληρα
    250 γρ. φέτα
    250 γρ. γιαούρτη
    λίγο νερό για να αραιώσουμε το μείγμα
    αλάτι για τη γεύση
    10γρ. baking powder
    1 πρέζα πιπεράκι αν θέλουμε
    Αλεύρι άσπρο όσο πάρει μέχρι να βγει ένας πηχτός χυλός, να μην τρέχει δηλαδή εύκολα από το κουτάλι με το οποίο θα τον παίρνουμε.



Εκτέλεση:

    Χτυπάμε τα αυγά
    Προσθέτουμε τη γιαούρτη και ξαναχτυπάμε
    Προσθέτουμε το αλάτι και το νερό και ξαναχτυπάμε (με το χέρι)
    Προσθέτουμε λίγο λίγο αλεύρι στο οποίο ανακατέψαμε το baking powder μέχρι να γίνει πηχτός χυλός
    Τέλος προσθέτουμε το τυρί φέτα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
    Βάζουμε λάδι στο τηγάνι σε μεσαία προς δυνατή φωτιά και μόλις κάψει ρίχνουμε την πρώτη παρτίδα ένα ένα με το κουτάλι.



    Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια για να μη τα καίμε πριν γίνουν και τηγανίζουμε και τα υπόλοιπα.
    Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για το περίσσιο λάδι.

Συνταγή από την φίλη Η Απόλαυση Της Βρώσης - Ας Μαγειρέψουμε

Κέϊκ με μανταρίνια και σοκολάτα ωραίο & αρωματικό!!!


 Πάρα πολύ ωραίο και αρωματικό από τα μανταρίνια!!! Υγρό και όχι όπως τα κοινά κέϊκ που φτιάχνουμε. Η σοκολάτα χύνεται όταν το κόβεις και είναι ακόμα ζεστό!!!! Πολύ καλή πρόταση!!!! Το προτείνω!!!!

Υλικά:

    4 μανταρίνια κλημεντίνες (χωρίς κουκούτσια)
    200γρ. γιαούρτη
    110γρ. ελαιόλαδο
    2 αυγά
    350γρ. ζάχαρη
    2 κ.γλ μαγειρική σόδα
    2 κ.γλ μπέϊκιν
    ½ κ.γλ αλάτι
    1 βανίλια
    150γρ σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος
    3 κ.σ κακάο
    400γρ. αλεύρι γ.ο.χ



Τι κάνουμε:

    Πλένουμε καλά τα μανταρίνια γιατί θα τα βάλουμε ολόκληρα!
    Τα βάζουμε μέσα στην κανάτα του μπλέντερ.
    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και τα αυγά.
    Προσθέτουμε επίσης το αλάτι και τη βανίλια.
    Χτυπάμε να γίνουν κρέμα.



    Κατόπιν και καθώς χτυπάμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη σόδα.
    Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέϊκιν (εκτός αν βάλουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη για να πάει το μπέϊκιν παντού.
    Ρίχνουμε στο αλεύρι την κρέμα μας κρατώντας 3 κουταλιές σε ένα μπολάκι ξεχωριστά στο οποίο προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
    Ανακατεύουμε το μείγμα μας καλά μέχρι να πιεί όλο το αλεύρι.
    Ετοιμάζουμε τη φόρμα στην οποία θα ψήσουμε, και είτε την βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή της βάζουμε κόλλα ψησίματος.
    Απλώνουμε σε όλα τα τοιχώματα της φόρμας από το μείγμα που φτιάξαμε με το κακάο.


    Μετά ρίχνουμε μια στρώση μείγμα κέϊκ.
    Πάνω εδώ βάζουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια κατά μήκος της φόρμας και πάνω στη σοκολάτα απλώνουμε άλλη μια στρώση από το μείγμα με το κακάο.
    Ρίχνουμε πάνω το υπόλοιπο μείγμα κέϊκ και τελειώνουμε με όσο μείγμα με κακάο μας έμεινε.
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και ψήνουμε για 50 λεπτά σίγουρα.
    Για να δούμε αν έγινε μπήγουμε στην άκρη για να μην πέσουμε πάνω σε σοκολάτα, ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό το κέϊκ μας είναι έτοιμο!!!!
    Το κόβουμε όσο είναι ακόμα ζεστό για να απολαύσουμε τη θέα της σοκολάτας που χύνεται!!!!

Συνταγή από την φίλη Η Απόλαυση Της Βρώσης - Ας Μαγειρέψουμε

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Παραδοσιακή μπουγάτσα Σερρών φανταστική στο πολύ γρήγορο !!!

 Η γλυκιά  αποθέωση στο τσακ μπαμ !!!
 
 Υλικά

    Φύλλο κρούστας
    1,5 λίτρο γάλα
    200 γρ. σιμιγδάλι
    1 ή 2 φλιτζάνια ζάχαρη
    1 πρέζα αλάτι
    2 βανίλιες
    2 κουταλιές βούτυρο
    κανέλα
    ζάχαρη άχνη
    1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο



Τι κάνουμε



    Λιώνουμε πρώτα το βούτυρο και στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνοντας τα. Θα βάλουμε μόνο τέσσερα φύλλα σε μικρό πυρεξάκι.
  Κρέμα:
 Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τις βανίλιες και στο τέλος ρίχνουμε και το βούτυρο.



    Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και την βάζουμε στο ταψί, γυρίζουμε τα φύλλα προς τα πάνω και σκεπάζουμε την κρέμα.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
    Όταν ψηθεί απο την μία μεριά γυρίζουμε την άλλη.
Κόβουμε σε τετράγωνα μικρά κομματάκια όταν κρυώσει  πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανελίτσα και απολαμβάνουμε !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ


Κολοκυθοτυροπιτάκια τηγανιού άλλο πράγμα η γεύση τους !!!


    Η νοστιμιά τους απερίγραπτη!!! Το  ότι είναι τηγανητά δεν σημαίνει ότι ρουφάνε και λάδι! Μόλις τα βγάζεις από το τηγάνι τα τοποθετείς σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και περιττό λάδι τέλος! Είναι πραγματικά πολύ νόστιμα και σας τα προτείνω!

Υλικά:

    3 κολοκυθάκια τριμμένα
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κρεμμύδι ξερό
    1 χούφτα άνηθο ή μάραθο
    150γρ. τυρί φέτα
    3 αυγά
    2 πρέζες μαύρο πιπέρι
    Αλάτι όσο νομίζουμε για τη γεύση, έχει και το τυρί
    1 φλ.τσ. νερό
    250γρ. αλεύρι
    Λάδι για το τηγάνι (κατά προτίμηση ελαιόλαδο)

Τι κάνουμε:

    Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε τον άνηθο  και τα μαραίνουμε σε τηγάνι με 4 κουταλιές  ελαιόλαδο μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά των κολοκυθιών.
    Αφού τελειώσουμε με τα κολοκυθάκια, σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το νερό, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το αλάτι, το πιπέρι, το τυρί και τέλος το αλεύρι. Θέλουμε μια ζύμη που είναι χυλός αλλά στέκεται στο κουτάλι.
    Βάζουμε τηγάνι με λάδι να κάψει και  με το κουτάλι παίρνουμε από την ζύμη και βάζουμε μέσα στο καυτό λάδι.



    2-3 λεπτά από κάθε πλευρά είναι αρκετή. Η φωτιά είναι στο μέτριο όσο τηγανίζουμε για να μην τα κάψουμε απ’ έξω.
    Τα βγάζουμε μόλις γίνουν και τα τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για το περιττό λάδι από το τηγάνισμα.



    Τρώγονται και ζεστά μα και κρύα! Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με σάλτσα γιαουρτιού! Καλή όρεξη !!!

Συνταγή από την φίλη Η Απόλαυση Της Βρώσης - Ας Μαγειρέψουμε