Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Βίδες με ζαμπόν, ντομάτες και τυριά στο φούρνο !!!



Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό πιάτο με ζυμαρικό βίδες, ζαμπόν, ντομάτες και τυριά στο φούρνο. Πεντανόστιμο πιάτο για το καθημερινό αλλά και το επίσημο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

    500 γρ. ζυμαρικό βίδες ή φουσίλι
    50 ml ελαιόλαδο
    1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
    5-6 κ.σ. σάλτσα πέστο
    αλάτι πιπέρι, 1 κ.σ. ζάχαρη
    150 γρ. ζαμπόν ωμοπλάτης κομμένο σε κύβους
    2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ (400 γρ. η μία)
    150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (ή κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα πικάντικη)
    200 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
    250 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα (για πίτσα)



Εκτέλεση συνταγής

    Σε μεγάλο, βαθύ, τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 4 λ ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και το ζαμπόν και σοτάρετε για 2 ακόμα λ. Ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, 1/4 φλ. τσαγιού νερό, αλατοπίπερο, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε τη σάλτσα σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λ περίπου.
    Εν τω μεταξύ, βράζετε τις βίδες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, τοποθετείτε το ράφι στη μέση του φούρνου και λαδώνετε ένα πυρέξ 22-33 εκ. περίπου. Απλώνετε στη βάση του πυρέξ τη σάλτσα πέστο, τη παρμεζάνα και το ανθότυρο. Από πάνω ρίχνετε τις ζεστές στραγγισμένες βίδες και τις ανακατεύετε καλά να καλυφθούν με τη πέστο και τα τυριά.
    Πάνω από τις βίδες, περιχύνετε τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύετε απαλά και πασπαλίζετε την επιφάνεια με τη μοτσαρέλα. Ψήνετε το φαγητό σας στο προθερμασμένο φούρνο για 5-7 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. Αφαιρείτε το φαγητό σας από το φούρνο και το σερβίρετε ζεστό.

sintayes.gr
olasimera 
laurafuentes.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Η πιό γρήγορη & πεντανόστιμη πίτσα !!!


 Φτιάξτε την πιο νόστιμη και οικονομική πίτσα σε ελάχιστα λεπτά !!!!
Όλα τα σούπερ μάρκετ πουλάνε αποκόμματα αλλαντικών και τυριών σε πολύ χαμηλές τιμές -επίσης το έτοιμο ζυμάρι για πίτσα  έγινε φανταστικό λεπτό νόστιμο τραγανό ούτε να ζυμώνουμε ούτε να λερώνουμε πάγκους !!! Ετοιμάστε την πιο ωραία οικογενειακή πίτσα λοιπόν στο τσακ μπαμ και απολαύστε την μαζί με τους αγαπημένους σας !!!


 Υλικά
1 πακέτο έτοιμη ζύμη για πίτσες  alfa.Απίθανο !!!!!
αποκόμματα ατλαντικών-- ή 15 φέτες λεπτοκομμένες ζαμπόν ή γαλοπούλα
αποκόμματα τυριών τα οποία θα τρίψετε στο χοντρό μέρος του τρίφτη -- ή 300 γραμ τυρί τριμμένο  γκούντα
1  κουτάκι μικρό ψιλοκομμένα μανιτάρια
6  φετούλες μπέικον κομμένο σε μικρά καρεδάκια
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτούς κρίκους  -αν σας αρέσει -- εγώ έβαλα -
Προαιρετικά βάλτε ότι σας αρέσει πχ πιπεριά -λουκανικάκια σε ροδέλες



Σάλτσα
2 κουταλιές κοφτές σούπας πελτέ
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
λίγο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό
2 με 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο



Τι κάνουμε
Παίρνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου το στρώνουμε με λαδόκολλα,το περνάμε με την παλάμη μας με λίγο λάδι και ανοίγουμε την συσκευασία με την έτοιμη ζύμη όπου έχει δύο τεμάχια μέσα.
Στρώνουμε το πρώτο και με το χέρι το πατάμε να ανοίξει έτσι ώστε να καλύψει το μισό ταψί ,το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο ,έτσι ,ώστε να ενωθούν και να φαίνονται σαν να είναι  ένα .


 Ετοιμάζουμε την σάλτσα
Σε κατσαρολάκι μικρό βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για την σάλτσα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράσει 3 λεπτά περίπου .


Κάνουμε με τα δάχτυλά μας λακουβίτσες στην ζύμη και ρίχνουμε στην μέση του ταψιού την σάλτσα και με ένα κουτάλι την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.

Αμέσως μετά απλώνουμε από πάνω από την σάλτσα τα κομματάκια από το ζαμπόν ή γαλοπούλα αν αγοράσετε αποκόμματα ή φέτες από ζαμπόν ή γαλοπούλα ώστε να καλύψει όλο το ταψί .



 Από πάνω σκεπάζουμε με το τριμμένο τυρί [όσο πιο πολύ τόσο πιο ωραία η πίτσα μας ] και στολίζουμε τέλος με τα κομματάκια μπέικον το ψιλοκομμένο σε ροδέλες κρεμμύδι που δίνει πολύ ωραία γεύση καθώς ψήνετε ,τα μανιτάρια ,πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες αν έχετε [εγώ δεν είχα αλλιώς σίγουρα θα έβαζα] και γενικά αυτοσχεδιάστε με ότι σας αρέσει περισσότερο.




Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας σε αντιστάσεις ή με αέρα πάνω κάτω με προσοχή μην αρπάξει.
Την βγάζουμε από τον φούρνο την κόβουμε με το εργαλείο ροδέλα πίτσας και ...την εξαφανίζουμε !!!! Πραγματικά τ έ λ ε ι α !!! Καλή όρεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

* Οσοι είσαστε εξωτερικό ή δεν βρίσκετε την συγκεκριμένη έτοιμη ζύμη ,ή θέλετε να φτιάξετε εσείς την ζύμη πίτσας πατήστε το λινκ ΕΔΏ -->  http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2016/09/blog-post_26.html

















Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Εκμέκ κανταΐφι με αφράτη κρέμα !!!!



Εύκολο και πεντανόστιμο με αφράτη κρέμα βανίλια και φανταστική κρέμα με ζαχαρούχο!!!

ΥΛΙΚΑ
300 γρ.φύλλο καταίφι
125 γρ.βούτυρο φρέσκο λιωμένο
100 γρ.φυστίκι αιγίνης ή αμυγδαλα τριμμένα (προαιρετικά)
ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
1 ξύλο κανέλας
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
1.500 ml γάλα φρέσκο
1 κουτάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια για ζεστή κρέμα(160 γρ.)
1 κ.σ κορν φλάουρ γεμάτη
2 βανίλιες
125 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
200 γρ.άχνη ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ
2 μόρφατ κονσέρβες κρύες απ το ψυγείο
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Πρώτα ξεκινάω με την ζεστή κρέμα.Σ ένα μπολάκι ρίχνω την άχνη και το βούτυρο και ανακατεύω μ ένα σύρμα.Προσθέτω τον κρόκο και τις βανίλιες και το αφήνω στην άκρη.Σε κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το άνθος αραβοσίτου και το κορν φλάουρ και ανακατεύω να λιώσει καλά.Έπειτα ανάβω τη φωτιά και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.Προσθέτω το μίγμα του κρόκου ανακατεύω καλά και την αδειάζω σ' ένα μπολ.Την σκεπάζω με μεμβράνη να εφάπτεται πάνω για να μη πιάσει πέτσα και την αφήνω να κρυώσει.Έπειτα την χτυπάω στο μίξερ να αφρατέψει και να γυαλίσει.(Εσείς μπορείτε να παραλείψετε αυτό το στάδιο και να ρίξετε την κρέμα ζεστή κατευθείαν πάνω στο σιροπιασμένο φύλλο.Εγώ το κάνω γιατί βγαίνει πιο αφράτη η κρέμα)

-Σε πυρέξ μακρόστενο ή άλλο ταψάκι απλώνω το κανταΐφι και πασπαλίζω με τα ξηροκάρπια (αν βάλω).
Περιχύνω με το λιωμένο βούτυρο και ψήνω στους 160 με αέρα για 35 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινήσει το φύλλο.
Σε κατσαρολάκι βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι 2-3 λεπτά και ρίχνω στο τέλος τη βανίλια.
Σιροπιάζω με το καυτό σιρόπι το καυτό φύλλο.
Απλώνω πάνω από το σιροπιασμένο φύλλο(ας είναι ζεστό) την αφρατεμένη κρέμα.


Χτυπάω στο μίξερ τα μορφατ 5 λεπτά να γίνει διπλάσια η ποσότητα σε όγκο και ρίχνω τις βανίλιες και το ζαχαρούχο.
Την απλώνω όλη πάνω από την κρέμα βανίλιας και κρατάω λίγη για να γαρνίρω στο τέλος.
Γαρνίρω όπως θέλω,εγώ έβαλα κερασάκια γλασέ και τριμμένο αμύγδαλο.
Καλή επιτυχία αν το φτιάξετε!~!~!~!
 Συνταγή από την φίλη  Οι Λιχουδιές της Σόφης

Χοιρινό στο φούρνο με καραμελωμένα μήλα και κρεμμύδια !!!



Ψητό χοιρινό με καραμελωμένα μήλα και κρεμμύδια. Μια πολύ εύκολη συνταγή, για ένα υπέροχο εορταστικό  πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας με τον υπέροχο, τέλειο συνδυασμό του χοιρινού με τα καραμελωμένα μήλα και κρεμμύδια.

Υλικά συνταγής

    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κ.σ. αλάτι χοντρό [αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας]
    2 1/2 κιλά μπούτι χοιρινό με τη πέτσα του χωρίς κόκκαλο [*]
    2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
    2 κόκκινα μήλα κομμένα σε χοντρές φέτες
    1/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου (maple syrup) [**]
    λίγα μικρά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
    πατάτες φούρνου για συνοδευτικό [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 210 στον αέρα. Αλείφετε το ρολό μπούτι με το ελαιόλαδο και με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζετε επιφανειακά μόνο τη πέτσα [χωρίς να τη διαπεράσει το μαχαίρι] σε μικρά τετραγωνάκια. Το αλατίζετε γύρω γύρω πιέζοντάς με το χέρι σας το αλάτι ώστε να εισχωρήσει μέσα στις χαρακιές.
    Τοποθετείστε το μπούτι σε ένα ταψί και το ψήνετε για 45 λ γυρίζοντας ανά διαστήματα απ” όλες τις πλευρές για να κάνει κρούστα. Μειώνετε το φούρνο στους 180 β στις αντιστάσεις ή στους 160 στον αέρα και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30 λ.
    Βγάζετε το ταψί από το φούρνο. Τοποθετείτε, περιμετρικά του χοιρινού τις χοντροκομμένες φέτες κρεμμυδιών και καλύπτετε στο χοιρινό με τις φέτες μήλων. Περιχύνετε το σιρόπι σφενδάμου πάνω από τις φέτες μήλου, το ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30 λ ή μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας μέχρι μέσα.
    Το βγάζετε από το φούρνο και πασπαλίζετε πάνω από το μήλο τα κλωναράκια θυμαριού. Αφήνετε το χοιρινό για 10 λ να σταθεί και μετά το κόβετε σε φέτες. Το σερβίρετε με τα καραμελωμένα μήλα, τα κρεμμύδια και τα πατάτες φούρνου. Περιχύνετε το κρέας με τους ζωμούς του που έμειναν μέσα στο ταψί.

[*] Αν δεν βρείτε έτοιμο ρολό από χοιρινό μπούτι με τη πέτσα του, χωρίς κόκκαλο, ζητήστε από το χασάπη σας να βγάλει το κόκκαλο από ένα μπούτι και να το διαμορφώσει σε ρολό.

[**] Το σιρόπι σφενδάμου (maple syrup) θα το βρείτε σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ.
sintayes.gr
olasimera

Σούπα με πολλά & διάφορα λαχανικά !!!


 Λάχανο σούπα  λόγο κρύου και λόγο αποτοξίνωσης !!!
Συνήθως την κάνω μόνο με τα λαχανικά και μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά σήμερα είπα να προσθέσω και κάτι ακόμα!!
Μπορούμε να βάλουμε και κοφτό μακαρονάκι εάν μας αρέσει ή ακόμα και φιδές!
Οπότε μπορείς να την πεις και σούπα "μινεστρόνε
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε λαχανικά της προτίμηση μας.


 Υλικά
Λίγο λάδι
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε καρεδάκια
1 καρότο κομμένο καρεδάκια
1 πιπεριά πράσινη και 1 κόκκινη κομμένες καρεδάκια
1 μικρή καυτερή πιπεριά (σε όποιον αρέσει)
1 ντομάτα μικρή κομμένη καρεδακια
Σέλινο χοντροκομμένο
1 κύβο λαχανικών
1/2 μικρο λάχανο κομμένο σε φετούλες
Αλάτι (με προσοχή γιατί έχει και ο κύβος)
Πιπέρι
Κριθαράκι (σχεδόν 1 φλιτζ τσαγιού κανονικό μέγεθος)
Κουρκουμά
Μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
Αν θέλουμε στύβουμε και λίγο λεμονάκι


Ετοιμάζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας
Μετά βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι και κατόπιν ρίχνουμε ένα ένα τα λαχανικά με την σειρά
Προσθέτουμε ζεστό νεράκι (έως να καλύψει καλά τα λαχανικά) και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει για 15-20 λεπτά
Σε μια άλλη κατσαρολίτσα τσιγαρίζω με λίγο λαδάκι το κριθαράκι και το προσθέτω στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
Ανακατεύω και το αφήνω να βράσει άλλα 15-20 λεπτάκια
Στο διάστημα δεν ανακατεύω έντονα και προσέχω εάν χρειάζεται να συμπληρώσω νεράκι
Δοκιμάζω και το κριθαράκι εάν έχει μαλακώσει και προς το τέλος (κάνα 5 λεπτό) προσθέτω και το ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό.Καλή όρεξη !!!

Συνταγή από Vana Zouka
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Mπισκοτάκια εορταστικά κι όχι μόνο !!!!


 Υπέροχα πανεύκολα Μπισκοτάκια που αρέσουν σε όλους !! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!


Υλικά
120 γρ βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
1 αυγό, μόνο ο κρόκος
1/2 κ.γ. βανίλιας
150 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. κονιακ
Αλάτι
Λίγη μαρμελάδα
1/3 φλ. ζάχαρη άχνη




Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε τον κρόκο του αυγού και τη βανίλια.
Προσθέστε και το κονιάκ.
Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθεί.
Σκεπάζετε τη ζύμη και την βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.
Τα κόβετε με κουπ καπ...στρώνετε μια μεμβράνη στο πάγκο για να  βοηθάει να τα ανασηκώνετε και να τα τοποθείτε  πάνω στην στρωμένη λαδόκολλα του ταψιού
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 και στρώνετε μια λαμαρίνα με λαδόχαρτο ψησίματος.


Παίρνετε κομματάκια από τη ζύμη και φτιάχνετε μπαλάκια. Τα πατάτε πολύ ελαφρά να πλατύνουν λίγο και τα βάζετε στο ταψί, (εγώ τα έκανα με κουπ-καπ με σχέδια).
Όταν τελειώσετε, πιέζετε με το δάκτυλό σας στο κέντρο και κάνετε μια μικρή λακκούβα.
Βάζετε σε κάθε λακουβίτσα λίγη μαρμελάδα και ψήνετε τα μπισκότα για 15 λεπτά.
Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Συνταγή από Vana Zouka

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Γλυκάκι τύπου εκμέκ φανταστικό !!!


 Μία καταπληκτική συνταγή που μου την είπε φίλος ζαχαροπλάστης κι όποτε την φτιάχνω εξαφανίζετε στην κυριολεξία και αρέσει σε όλους !!!

 Συνταγή για ταψάκι σε μέγεθος τούρτας
1 τσουρέκι κομμένο σε φέτες και ψημένο ίσα που να φρυγανιστεί στο φούρνο [δεν θα το χρειαστούμε όλο ]
400 γραμ.σαντιγί Γιώτης [αγοράζω έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο όταν βιάζομαι ]
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης βανίλια
5 κουταλιές φιστίκι Αιγίνης τριμμένο ψιλό
5 κουταλιές αμύγδαλο ψιλοτριμμένο
Αν θέλετε κερασάκια για γαρνίρισμα

ΣΙΡΟΠΙ

1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
2 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
μερικές σταγόνες λεμόνι
1/2 κουτ.μαστίχα κοπανισμένη ,η μαχλέπι ,προαιρετικά και τα δύο εγώ δεν βάζω αλλά του πάει
.
ΚΡΕΜΑ
1φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια Γιώτης
1 κουταλιά σούπας γλυκό ποτό για ωραίο άρωμα
2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα



Παίρνουμε το ταψάκι ,η το πυρέξ σε μέγεθος τούρτας ,στρώνουμε να γεμίσει η επιφάνεια όλη με το τσουρέκι αφού πρώτα το έχουμε φρυγανίσει για λίγο στο φούρνο .
Ετοιμάζουμε συγχρόνως το σιρόπι βάζοντας σε κατσαρολάκι το νερό ,την ζάχαρη,το λεμόνι ,αν θέλετε προσθέστε λίγη μαστίχα κοπανισμένη ,η λίγο μαχλέπι .Αν και το λεμόνι είναι αρκετό .Το αφήνουμε για 10 με 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία να βράσει ,μην πήξει πολύ .
Αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρό το σιρόπι και περιχύνουμε το τσουρέκι που χρησιμοποιούμε σαν βάση για το γλυκό μας.



Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς,και ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία .
Με μία σπάτουλα το στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από την βάση μας.Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με την μισή ποσότητα από το φιστίκι και το αμύγδαλο
Ετοιμάζουμε την σαντιγί πάλι όπως αναγράφετε στην συσκευασία ,εκτός αν αγοράσετε έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο .
Στρώνουμε πάλι με την σπάτουλα με προσοχή όλη την επιφάνεια του ταψιού.Μ ε ένα κορνέ κάνουμε σχεδιάκια και στολίζουμε με κερασάκια Ρίχνουμε και το υπόλοιπο φιστίκι και αμύγδαλο από πάνω .Το βάζουμε στο ψυγείο να δέσει το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ











Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Aφράτη γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο !!!



Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια αφράτη και γευστικότατη τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο, για να την απολαύσετε ως πρωϊνό ή συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο σας !!!

Υλικά συνταγής

    600 γρ. τυρί φέτα
    400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
    150 γρ. μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
    4 αβγά
    1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1 φλ. τσαγιού γάλα
    2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ή  1 1/2 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
    πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
    Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι σε πυκνό σουρωτήρι να στραγγίξουν τα πολλά υγρά για 10 λ. Λυώνουμε τη φέτα με πιρούνι, προσέχοντας να μη μείνουν πολύ μεγάλα κομμάτια. Κρατάμε 1 κ.σ. βούτυρο για το τέλος και χτυπάμε στο μίξερ το υπόλοιπο να αφρατέψει.
    Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν ενωθούν, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, λίγο-λίγο, αναδεύοντας με σπάτουλα. Όταν ενσωματωθεί όλο το αλεύρι προσθέτουμε τη φέτα, το μοσχοκάρυδο ή το δυόσμο και αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μια σπάτουλα. (Αν η φέτα σας δεν είναι αλμυρή μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι).
    Το αδειάζουμε σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο ταψάκι ή πυρέξ βουτυρωμένο. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια λίγο φρέσκο βούτυρο σε φλυδίτσες και ψήνουμε την τυρόπιτα στο φούρνο για 40-45 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω.
sintayes.gr
olasimera